Kralj Ibize, Marco Carola, nastupit će ove subote u Beogradu

[ssba]
January 27th, 2020

Globalni trendseter i ambasador elektronske muzike, kao i jedan od ljubimaca domaće publike, Marco Carola, nastupit će u subotu 1. februara, u velikom Hangaru u Luci Beograd. Na ovom dugo očekivanom događaju, pridružit će mu se predstavnik napuljske scene, Antonio Pica, dok su za domaću podršku zaduženi Kid Kimi, DJ koji već dugi niz godina propagira poseban muzički spektar i mladi beogradski producent i DJ Jovan Vučetić.

 


 

Marco Carola jedna je od glavnih figura zaslužnih za razvoj elektronske scene ranih devedesetih godina prošlog vijeka. Zajedno sa istomišljenicima i klaberima željnim novog zvuka, Carola je otpočeo muzičku tranziciju. Uvijek nekoliko koraka ispred svog vremena, bio je jedan od lokalnih italijanskih heroja koji je techno zvuk Napulja plasirao na globalnu scenu.

 

- Muziku ne doživljavam kao nešto što dolazi i prolazi, za razliku od mnogih koji prate trendove, bpm-ove. Posmatram evoluciju muzičke produkcije već jako dugo. Volim da slušam, osjećam i stvaram novu muziku. Ranije su house i techno imali potpuno odvojenu publiku, danas to više nije slučaj. Kako su techno bitovi postajali sporiji, mnogi su u svoj muzički opus ubacili i house koji je bio pod uticajem novog zvuka, izjavio je Carola.

 

Marco_Carola_PRESS1_color

 

Tri decenije kasnije Marco i dalje važi za jednog od najcenjenijih i najtraženijih izvođača na svijetu, a uveliko je smatran za jednog od ključnih faktora u misiji da techno kao žanr dostigne svjetsku priznatost.

 

Za Ibizu kaže da mu je godinama kao druga kuća, a njegov party brend Music On ujedno je i sinonim za jednu od najposjećenijih klupskih noći na bijelom ostrvu, kao i tačka okupljanja svih važnih techno i tech house imena.

 

Prvi nastup u Beogradu Carola je imao u kultnom klubu Industrija, ranih 2000-ih godina. U to vrijeme bio je vodeća svjetska zvijezda minimal techna, a njegov nesvakidašnji nastup i besprijekoran miks na tri gramofona donijeli su mu armiju fanova. U to vrijeme se među domaćom publikom željnom klupske kulture i novog globanog fenomena, stvorio kult Marcoa Carolae – klaberi su bili opčinjeni njegovom magijom. Tokom prethodne dvije decenije, Srbiju je posjetio nekoliko puta, nastupao je u svim klupskim prostorima, od Industrije i Barutane, preko SKC-a, Bašte Sava Centra i Kolosa, kao i na festivalima, kao što su Central Dance Event, Exit i Love Fest.
 

 
- Prvi put sam nastupao u Beogradu prije 20 godina, sjećam se da je riječ bilo o nekom underground klubu. Dosta puta sam dolazio tokom prve dekade 2000-ih, pa samim tim sa publikom u Beogradu imam posebnu konekciju. Volim duge setove, jer na taj način mogu da ostvarim još bolji kontakt sa publikom i da ih bolje razumijem, jer cijela magija se dešava na danceflooru, samo treba dobro posmatrati i pročitati šta ljudi žele, mišljenja je Carola.

 

Magija ovog italijanskog maestra leži u hipnotičkoj višečasovnoj vožnji po krajnjim granicama vremena i prostora u kome obitava današnja elektronska muzika.

 

Ograničen broj ulaznica za nastup Marca Carole dostupan je po cijeni od 1390 dinara za parter i 1890 za VIP sektor putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Gigs Tixa i Ticket Visiona.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team