Kultni jazz pijanista, CHICK COREA nastupa 1. jula u Beogradu

[ssba]
June 6th, 2017

Kultni jazz pijanista, Chick Corea održat će sa svojim Elektric Bandom ekskluzivni koncert, 1. jula u Kombank Areni. Ovaj koncert je dio svetske turneje sa kojom Chick Corea obilježava svoj 75. rođendan, a na sceni Arene, u smanjenom, intimnijem prostoru, nastupit će sa vrhunskim imenima svjetske muzičke scene – Dave Weckl na bubnjevima, John Patitucci na basu, Eric Marienthal na saksofonu, Frank Gambale na gitari.

 

Kao sastavni dio proslave, snimljen je i objavljen dokumentarni film pod nazivom Chick Corea: The Musician koji prati četvorosatni video materijal sa Chickovih nastupa među kojima je i proslava u Blue Noteu. U ovom specijalnom dokumentarcu pojavljuju se istinske legende jazza – Herbie Hancock, John McLaughlin, Bobby McFerrin, Wynton Marsalis.

 

- Moji lični uspjesi oduvijek su bili rezultat toga što sam slijedio svoja najdublja interesovanja, postepeno usvajao nova znanja o njima i tako uvećavao svoje sposobnosti. Moja “tajna” je da sam uvijek učenik, nikad učitelj kao što ostali pretpostavljaju. Uvijek sam davao sve od sebe da nađem umjetnike i muzičare visokih sposobnosti i kreativnosti – da radim za njih i sa njima – i da posmatram kako oni postižu rezultate kako bih isto to primjenio na sebe. Ovaj pristup je dobro utjecao na mene, rekao je Chick Corea.

 

YouTube Preview Image

 

Kao pijanista, kompozitor i vođa benda, Chick Corea je dostigao kultni status na muzičkoj sceni i ušao u jazz Kuću slavnih. Jedan je od najviše nominovanih umjetnika u historiji Grammy nagrada sa čak 63 nominacija i osvojena 22 priznanja kao i određeni broj Latino Grammy nagrada. Od klasičnog stila do avangarde, bebopa do jazz-rock fusiona, dječijih pjesama do kamernih i simfonijskih djela, Chick je dodirnuo zapanjujući broj muzičkih baza u karijeri poigravajući se sa bendovima koji razbijaju žanrove. U svojoj dugogodišnjoj karijeri sarađivao je sa velikim brojem istaknutih muzičara među kojima su: Miles Davis, Stan Getz, Dizzy Gilespie, Herbie Hancock, Paco de Lucia, Gary Burton, Stevie Wonder, Chaka Khan.

 

The Chick Corea Elektric Band je jedan od nekolicine jazz ansambla koji su istinski unijeli revoluciju u umjetničku formu. Njihov istoimeni debi album iz 1985. godine, došao je kao grom iz vedra neba, spajajući jazz, rock, latino i funk sa zvučnim izumima koji i dalje zvuče futuristički.

 

Ulaznice za ekskluzivni koncert ograničenog kapaciteta Chick Corea Elektric Banda koji će se održati 1. jula u Kombank Areni, u prodaji su po cijenama od 2490 i naviše na blagajni Kombank Arene i Bilet centra Beograda kao i na svim prodajnim mjestima CS Eventima i putem sajtova:www.kombankarena.com i www.eventim.rs
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team