Lavera – poznati brend prirodne kozmetike ekskluzivno u dm-u

[ssba]
August 26th, 2019

Na police dm prodavnica stigla je nova marka prirodne kozmetike – Lavera, njemački brend sa tradicijom dužom od 30 godina. Posebnost Lavera proizvoda je u tome što su napravljeni od isključivo prirodnih sastojaka, bez parafina, mineralnih ulja i silikona, ne sadrže hemijske konzervanse, mirise i arome. Certificirana 100% prirodna kozmetika, organskog i veganskog porijekla sastojaka, nije testirana na životinjama.

 

U zapadnim zemljama ovaj brend je izuzetno tražen i popularan izbor kada je u pitanju prirodna kozmetika, a na našem tržištu moći će se kupiti samo u dm prodavnicama. U ponudi će biti Lavera proizvodi za njegu lica i tijela, kose te proizvodi za bebe i djecu.

 

lavera, prirodna kozmetika (1)

 

- Zadovoljstvo kupaca jedan je od glavnih postulata poslovanja dm-a i upravo radeći na tome širimo ponudu proizvoda prirodne kozmetike za kojom interes postaje sve veći. U prilog tome govori činjenica da posljednjih nekoliko godina bilježimo izvanredan rast prodaje prirodne kozmetike, a naš brend alverde, koji je na bh. tržištu prisutan već 13 godina, na prvom je mjestu u ovom segmentu. Sa novim brendom Lavera želja nam je upotpuniti ponudu prirodne kozmetike te tako ponuditi kupcima nove, inovativne proizvode i proširiti mogućnost izbora, izjavila je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga kompanije dm i dodala kako su potrošači postali osjetljiviji na negativne promjene u svojoj životnoj sredini izazvane lošim klimatskim uticajima i zagađenjem te se s namjerom da očuvaju vlastito zdravlje ali i okolinu, prilikom kupovine sve češće odlučuju za proizvode napravljene od prirodnih sastojaka i recikliranih sirovina.

 

Kozmetika Lavera nastaje u kompaniji Laverana u Hanoveru, a svaki proizvod se pojedinačno razvija, pakuje i isporučuje u čak 40 zemalja širom svijeta. Specifičnost ovog njemačkog proizvođača jeste da sami proizvode više od 300 organskih sastojaka kao i više od 300 prirodnih aktivnih supstanci, koje koriste u tehnologiji proizvodnje. Kako bi finalni proizvod imao vrhunski kvalitet, ostale sirovine nabavljaju od dobavljača širom svijeta. So iz Mrtvog mora, organsko ulje avokada, organske alge, lavanda, metvica, maslinovo ulje, suncokret, aloja vera, guarana, vanilija, divlja ruža, samo su neki od korištenih sastojaka.

 

lavera, prirodna kozmetika (4)

 

Misija kojom se u kompaniji Laverana vode je kreiranje prirodnih proizvoda koji će poboljšati stanje kože. Njegovati i održavati ljepotu na prirodan način moguće je izborom odgovarajućih Lavera proizvoda.

 

Za sve tipove kože lica, Lavera je ponudila izuzetnu njegu, jer njihove kreme nastaju od 100% prirodnih biljnih sastojaka, biljnih ekstrakata i ulja. Široka paleta Lavera proizvoda za njegu tijela uključuje izuzetno lagane losione ali i vrlo bogate kreme za njegu tijela sa lipidima koje koži osiguravaju dodatnu dozu njege.

 

Posebna proteinski bogata formula za njegu kose, razvijena unutar kompanije, čini kosu zdravom, svilenkastom i sjajnom, ali i jednostavnom za oblikovanje.

 

Za njegu bebine kože, koja je i do pet puta tanja od kože odraslih i osjetljive dječije kože, čija zaštitna uloga još uvijek nije dovoljno razvijena, Lavera se rukovodi principom manje je više te za njegu bebine i dječije kože nudi blage, neutralne proizvode od prirodnih sastojaka i njegujućih ulja, bez mirisa.

 

 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team

FBL 1000x500 px