Let there be Ruby, priča o čokoladi roze boje

[ssba]
November 12th, 2018

Bavljenje poslastičarstvom krije u sebi čarobnu moć, a to je  otkrivanje novih ukusa i kombinacija. Kompanija Krajina klas sa brendom Manja, vinarija Jungić, magazin Ljepota i zdravlje i kompanija Megamix, uvoznik i distributer za Callebaut čokoladu organizovali su degustaciju RB1 (Ruby) čokolade u kombinaciji sa različitim receptima za kolače i kombinacija za čokoladu, kao i uparivanje sa vinima i likerima vinarije Jungić.

 

RUBY PROMO-64

 

Priznati proizvođač čokolade, Callebau, odlučio je da pored mliječne, tamne i bijele čokolade tržištu ponudi i četvrtu vrstu čokolade, Ruby. Čokolada nastaje od rubinsko crvenog, tj. ružičastog, zrna kakaovca i tome duguje ružičastu boju i intenzivan osvežavajući voćni i kiselkasti ukus. Karakteristična boja i ukus potiču od zrna kakaovca boje rubina, nisu posljedica dodavanja voćnih aroma niti boja.

 

Bilo je potrebno više od 13 godina da u kompanijI Callebaut potpuno istraže kako obraditi Ruby čokoladu. Uspjeli su da postignu da čokolada bude živahne, vesele boje bez umjetnih aroma i bojila, te da se nametnu trendu. Konačno postoji roza čokolada koja je zdrava.

 

RUBY PROMO-16

 

U prostoru demo centra kompanije Krajina klas Kuća slatkih trenutaka okupili su se brojni mediji i blogerice i blogeri kako bi uživali u pripremanju i degustiranju poslastica od Ruby čokolade.

 

Blogerice i blogeri su dobile zadatak da osmisle svoj kolač, sa uslovom da u njemu mora da se nalazi čokolada, namirnica bez koje poslastičarstvo ne bi bilo to što jest. Kako bi im olakšali pripremu, kompanija Krajina klas omogućila im je da kolače prave sa sirovinama iz kompanija Irca i Mec3 , za koje su zastupnici u Bosni i Hercegovini.

 

RUBY PROMO-91

 

Ivana Šteković, koja stoji iza bloga Ivanina kuhinja pravila je voćni tart od maline i čokolade. Koliko je bio ukusan govori činjenica da nijedan nije ostao! Verica Kalaba se odlučila da nam pripremi američki cookie, sa komadima Ruby čokolade. Moramo priznati, odličan spoj ukusa. Novak Čičković je pokazao da osim što umije da priča Pivske priče da zna i da napravi kolač od piva i Ruby čokolade. Mono porcija Ruby je bila neobičan spoj, ali nas je ukus prijatn iznenadio. Marija Garača se odlučila za Ruby šnite, sa podlogom od bjelanjaka i lješnika, kremom od žumanca i Ruby čokolade.

 

Da bi sve bilo savršeno odabrali su vina vinarije Jungić. Njihov rose je bio odličan izbor, kao i liker Madam Cherry koji su svi gosti imali priliku da probaju po prvi put. Uživali se u spoju ovih ukusa, preporučujemo kombinovanje uz čokoladne kolača.

 

Organizatori su najavili da ovakva druženja planiraju da realizuju u budućnosti i da se već raduju narednom. Stoga pridružite se ružičastoj ekipi i #LetthereBeRuby.

 

RUBY PROMO-12 RUBY PROMO-117 RUBY PROMO-119 RUBY PROMO-123 RUBY PROMO-156 RUBY PROMO-168 RUBY PROMO-181 RUBY PROMO-191
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team