L’Occitane u Sarajevu predstavio parfem Terre de Lumière

[ssba]
February 16th, 2017

Sa svakim novim poglavljem dolazi i novi početak. L’Occitane se vraća samom izvoru ljepote Provanse ovaj put sa parfemom L’Occitane Terre de Lumière i pratećom linijom za njegu tijela koju su predstavljeni jučer u Golf Clubu u Sarajevu. Terre de Lumiere ili zemlja svjetla inspirisana je svetlošću Provanse, tačnije Zlatnim satom – poslednjim satom pred zalazak sunca ili pak prvim satom nakon izlaska sunca.

 

Nakon prezentacije parfema svi prisutni su imali priliku isprobati svoje slikarske vještine sa slikarom Irfanom Hozom i pokušati naslikati Zlatni sat.

 

terre de lumier (2)

Parfem su kreirala tri parfimera: Calice Becker, Shyamala Maisondieu i Nadège Le Garlantezec.

 

- Za nas je to bio put. Svako je donio dio svoga svijeta, svoj vlastiti osjećaj. Ovaj parfem donosi zajedno, u savršenoj harmoniji, mnogo osjećaja koji dolaze iz naših iskustava. To je ono što mu daje toliko mnogo čari. 

 

 

Koncept novog mirisa pomera se od dugogodišnjeg stila L’Occitane kuće koji je bio baziran na fokusu ka jednom sastojku (sastojku koji vodi glavnu riječ u kompoziciji). Novi miris Terre de Lumiere u bočici koja je inspirisana oblutkom, nudi gurmansko aromatičnu kompoziciju parfimera. Fokus je na emocijama i mirisima Provanse, kao i na adiktivnim kontrastima i mnogobrojnim fasetama koje sadrži kompozicija.

 

 

U ovom očaravajućem parfemu, zarobljene su suprotnosti Provanse u neočekivanom paradoksu: spoj aromatičnog i gurmanskog, čineći Terre de Lumiere prvim gurmansko – aromatičnim mirisom od L’Occitanea.

 

 

U savršenom skladu jedna sa drugom, kao da je bilo suđeno da se ovi parfimeri sastanu kako bi zajedno stvorili ovu savršenu interpretaciju Zlatnog sata.

 

Dok je Shaymala pretvorila svoja sjećanja na lavandin med u aromatične note, Nadege je dodala bademe, ujedinjujući ih u svježe i tople note ovog parfema. I na samom kraju, Calice obogaćuje ovu jedinstvenu kompoziciju sa blistavim i senzualnim cvjetnim notama. Ujedinjenje tri uma leži iza ove odvažne, skladne, ženstvene i jedinstvene interpretacije Zlatnog sata.

 

terre de lumier (3)

Nježni gel za tuširanje  donosi osjećaj svježine dok udišete kontrastne note Terre De Lumierea. Njegov miris se zadržava na koži, obavijajući je senzualnim mirisom. Obogaćen lavandinim medom iz Provanse, svojom laganom teksturom, ostavlja kožu svilenkastom i namirisanom nježnim mirisom.

 

Uljepšavajući losion za tijelo svojom nježnom teksturom, ovaj mirisni, hidratantni losion za tijelo izgleda kao da je obogaćen svjetlucavim zrakama. Nježna, ali učinkovita formula obavija kožu čineći je mekom i namirisanom.

 

Prozračni balzam za ruke koži pruža trenutni osjećaj zadovoljstva.Njegova tekstura hidratizira i podsjeća na svjetlost nastalu za vrijeme Zlatnog sata. Koža je vidljivo mekša na dodir i nosi jedinstvenu poruku Terre De Lumiere parfema.

 

Mirisni sapun omekšanakožu i nosi jedinstvenu poruku Terre De Lumiere parfema i njegove jedinstvene formule.

 

terre de lumier (6)terre de lumier (9) terre de lumier (7) terre de lumier (1) terre de lumier (10) terre de lumier (12)terre de lumier (5)terre de lumier (11) terre de lumier (13)terre de lumier (8)terre de lumier (14) terre de lumier (15) terre de lumier (16) terre de lumier (17)

 

foto_FBL




Najčitanije

Access Token is invalid, please get it again







FBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team