Mag house zvuka BLACK COFFEE ovog maja u beogradskoj Barutani

[ssba]
April 18th, 2019

Kralj house zvuka i svetska superzvezda Black Coffee, vraća se u beogradsku Barutanu u četvrtak 23. maja. Te večeri, ovaj kreativni genije donijet će svoj karakterističan zvuk koji sadrži neisiljenu afričku esenciju savršeno se uklapajući sa tradicionalnim house vibeom, kroz jedan od svojih gotovo spiritualnih DJ setova.

 

Kreativni genije i jedan od apsolutnih fenomena savremene elektronske scene, Black Coffee, muzikom se bavi od davne 1995. godine. Njegova muzička karijera započinje univerzitetskim studijama jazza, nakon kojih je bio prateći vokal za Madalu Kunene. Ubrzo zatim, sa dvojicom prijatelja osniva urban soul trio pod nazivom SHANA (Simply Hot and Naturally African). Pored zajedničkog projekta, njih trojica su uporedo razvijali i svoje individualne karijere, pa je 2003. godine Black Coffee izabran za jednog od dvojice južnoafričkih učesnika u takmičenju Red Bull Music Academy, što ga je dovelo na mapu južnoafričke DJ scene. Njegov prvi značajniji uspjeh bila je numera Happiness koja se našla na albumu sastava DJs At Work.

 

 

Svoj prvi album, Black Coffee je objavio 2005. godine, kada je i oformio Soulistic Music izdavačku kuću, koja je bila odskočna tačka, kako za njega tako i za druge producente. U posljednjih deset godina, Soulistic Music je pod njegovim vodstvom razvio svjetsku mrežu ekskluzivnih muzičkih licenci, turneja i agenata što je omogućilo Black Coffeeju i ostalim producentima da se probiju na internacionalno tržište i postanu redovni gosti svetskih metropola, od Sidneja do New Yorka, Londona do Luande i od Los Angelesa do Atine.

 

Jedan je od najtraženijih izvođača, a njegova turneja se sastoji od više 250 nastupa godišnje, od kojih su najbitniji povratak na festival Coachella, Tomorrowland, rezidentura u klubu Wynn u Las Vegasu, njegove večeri na Ibizi, kao i nastupi na festivalima i klubovima na četiri kontinenta. Posebno je ponosan što je bio organizator i domaćin žurke Black Coffee Block Party na kojoj je 30 hiljada ljudi plesalo na ulicama Johanesburga i Durbana.

 

Black Coffe je jedan od rijetkih koji iskreno razumijuju preciznu funkciju muzičkog DJa, on jednostavno ne miješa pjesme, on ih ponovo interpretira, prilagođava i usklađuje u muzičke setove na svoj veoma specifičan način. U njegovim najčešće dugim miksevima nezaobilazno se čuju remiksi vanvremenskih pjesama poput Purple Rain, Ain’t No Sunshine When She’s Gone, kojima on na neki način udiše potpuno novi život i implementira ih u svijet elektronske muzike. Svoj muzički stil opisuje kao deep house protkan prefinjenim perkusijama sa uvek prisutnim melodijama i vokalima. Poznat je po hitovima kao što su Superman, Turn Me On i Crazy.

 

Black Coffee je tokom godina osvojio brojne nagrade. Na SAMA dodeli nagrada osvojio je priznanja: Album of the Year, Best Dance Album i Best Engineered Album, za izdanje Pieces of Me. Također, dobitnik je prestižne nagrade International Achievement Award. Postao je i prvi južnoafrikanac koji je osvojio BET nagradu u kategoriji Best International Act: Africa.

 

U želji da pomogne mladima, zajedno sa SAE institutom u Južnoj Africi pokrenuo je program Black Coffee Foundation Scholarship, kako bi pomogao studentima produkcije zvuka koji nisu u mogućnosti da finansiraju svoje školovanje.

 

U Barutanu, Bog najfinijeg house zvuka, ovog maja, donosi energiju vodećih svetskih klubova sa Ibize, Majamija, Las Vegasa ili New Yorka. Ograničen kontingent ulaznica je u prodaji po promo ceni od 1290 dinara za parter i 1790 dinara za VIP platformu, putem prodajnih mreža Ticketvision i Gigs Tix.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team

FBL 1000x500 px