MALE ŽENE: Bezvremenska priča sa šest nominacija za Oscara ove će vam zime zagrijati srce

[ssba]
January 21st, 2020

Ove zime u bh. kina nam stiže vječni klasik o bezvremenskoj priči o četiri mlade žene koje se bore za vlastiti životni put. Riječ je o filmu Male žene (Little Women) temeljenom na istoimenom romanu spisateljice Louise May Alcott koja se upravo ovom knjigom i proslavila. Pod rediteljskom palicom Grete Gerwig 23. januara na repertoar bh. kina nešto drugačija verzija poznate priče koja će nam ove zime grijati srca.

 

Male žene - plakat - web

 

Film Male žene oduševljava ne samo pričom nego i bogatim kostimima u kojima su zablistali glavni glumci. Četiri sestre Meg, Jo, Amy i Beth March upoznajemo još kao djevojčice i tinejdžerke koje su u najosjetljivijim godinama ostale živjeti same s majkom Marmee, moralnim stupom obitelji, dok je njihov otac otišao dati svoj doprinos američkom Građanskom ratu. Vrijednosti koje su u njih usađene u tom periodu, pa i ranije, pratit će ih cijelog života, dok će svaka od njih pokušati naći svoje mjesto pod suncem.

 

Uloge Jo, Amy, Meg i Beth tumače mlade zvijezde Saoirse Ronan, Florence Pugh, Emma Watson i Eliza Scanlen, majku March utjelovila je Laura Dern, u ulozi tetke oskarovka je Meryl Streep, dok glavnu mušku ulogu nosi Timothée Chalamet. Film je nominovan u čak šest kategorija za Oscara, dvije kategorije za Zlatni globus te 5 kategorija za nagrade BAFTA.

 


Priča o malim ženama, voljenim sestrama koje su odlučne živjeti život prema vlastitim uvjetima, mnogima je obilježila mladost i djetinjstvo. Ugledni The Guardian 2013. godine proglasio je jednom od najvažnijih ženskih knjiga svih vremena. Male žene spajaju generacije i bude ljubav. Priča je to prilagođena i malima i velikima, sa snažnom porukom svim djevojčicama kako mogu biti sve ono što žele.

 

Dosadašnja najpoznatija filmska ekranizacija, a bilo ih je nekoliko, ona je iz 1994. godine kada su u glavnim ulogama bile Winona Ryder, Trini Alvarado, Kirsten Dunst, Claire Danes, Christian Bale i Susan Sarandon.

 

Con film, zvanični zastupnik studija Sony za BiH u kina jačem januarskom rasporedu filmova naslov Male žene donosi na repertoar svih boljih bh. kina od 23.januara i to u multiplexe Cinema City u Sarajevu, Cineplexx Palas u Banjoj Luci, Cinestare u Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli, Bihaću i Zenici te kina u Višegradu i Foči, a nastavno će obići i ostatak kina u BiH. Već za 22 .februar Con film najavljuje novi hit, horor Ostrvo fantazija koji nam donose producenti klasika Noć vještica.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team