Mando Diao zagrebačkim koncertom uskoro započinje evropsku turneju

[ssba]
January 19th, 2018

Manje od mjesec dana je ostalo do 7. februara kada će na pozornici Paviljona 9 Zagrebačkog velesajma nastupiti slavna švedska rock četvorka Mando Diao! Popularni Šveđani upravo u Zagrebu započinju evropsku turneju, a prate ih odlični The OBGMs.

 

OBGMs su kanadski punk bend koji je već oduševio kritiku i publiku istoimenim albumom prvijencem objavljenom u septembru prošle godine. Uprkos činjenici da su krenuli kao hip-hop bend, njihova glazba se razvila do energičnog punka s elementima brojnih drugih žanrova. Najpoznatiji su upravo po nastupima uživo prepunima sjajne energije koju publika obožava, a broj fanova im se iz koncerta u koncert sve više povećava. Zagrebačka publika će ih upravo u Paviljonu 9 imati priliku poslušati na njihovom premijernom hrvatskom nastupu. Osim na zagrebačkom koncertu, The OBGMs će pratiti Mando Diao i na ostatku evropske turneje.

 

YouTube Preview Image

 

Mando Diao napokon stižu na dugoočekivani prvi samostalni koncert u Zagrebu 7. februara, nakon što su 2012. godine premijerno nastupali pred hrvatskom publikom na INmusic festivalu. Bend su osnovali Björn Dixgärd i Daniel Häglund 1999. godine nakon višegodišnje zajedničke saradnje u sklopu benda Butler. Ubrzo je uslijedio i ugovor s izdavačkom kućom EMI te prvi album Bring ‘Em In izdan u Švedskoj 2002., a 2004. godine međunarodno izdanje albuma lansira zavidnu međunarodnu karijeru. Uslijedili su još uspješniji i međunarodno izvrsno primljeni Hurricane Bar 2004. godine, Ode to Ochrasy 2006. godine, Never Seen The Light Of Day u 2007. godini, a kulminaciju međunarodne karijere Mando Diao su doživjeli s petim studijskim albumom Give Me Fire iz 2009. godine na kojem se nalazi i njihov najveći hit Dance With Somebody. Mando Diao su u relativno kratkom vremenskom roku uz niz odličnih albuma i singlova osigurali titulu jednog od najuspješnijih švedskih izvoznih muzičkih proizvoda. Nakon kompilacije najvećih hitova, u 2012. godini bend se okreće svojoj matičnoj publici i snima prvi album s tekstovima isključivo na švedskom jeziku, a 2014. eksperimentiraju i sa elektro rock zvukom te izdaju sedmi studijski album Ælita.

 

YouTube Preview Image

 

U maju prošle godine Mando Diao izdali su osmi studijski album Good Times i započeli novo poglavlje benda, a 7. februara u Paviljonu 9 Zagrebačkog velesajma pred hrvatskom publikom započinju evropsku turneju. Ulaznice za povratnički koncert jednog od najomiljenijih švedskih sastava dostupne su po cijeni od 199 kuna putem službenog webshopa INmusic festivala i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb).
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team