Modna dizajnerica BELMA TVICO predstavila INFINITY kolekciju

[ssba]
November 8th, 2017

Nakon nedavnog predstavljanja nove Infinity proljeće/ljeto 2018 kolekcije u Parizu tokom trajanja Paris Fashion Week, sinoć je ista premijerno predstavljena u JAVA Galeriji. Kolekcija dizajnerice Belme Tvico je predstavljena na inovativan način, ne poput uobičajenih revija, nego u vidu modela koji su bili izloženi kao umjetničke postavke, šnitovi iz kolekcije su bili okačeni na štriku, materijali korišteni u kolekciji su bili uokvireni u ramove, a editorijal za kolekciju koji je sniman na Ibizi, prezentiran na slikama.

 

Sam događaj i ugođaj bio je upotpunjen ekskluzivnom kozmetikom Estee Lauder i parfimerije Plaza sa novim Niche parfemima koji će se uskoro pojaviti. Veiki broj gošći iz javnog, kulturnog i poslovnog života BiH, a koje su prisustvovale ovom neobičnom načinu prezentovanja kolekcije, bile su oduševljene dezenima koji su prisutni u kolekciji, a koji su namjenski rađeni u saradnji sa umjetnicom Taidom Jašarević.

 

belma tvico 2018 (3)

 

Kao specijalna gošća Belminog showrooma prisustvovala je i francuska glumica Julie Judd, koja je za ovu priliku posebno doputovala iz Parisa, a koju smo imali prilku gledati u filmskim ostvarenjima Jackie, Dont Panic, The Duchess of Langeais, Head in the clouds. U narednom periodu Julie će nositi Belmine kreacije, kao i na crveom tepihu filmskog festivala u Kanu.

 

belma tvico 2018 (6)belma tvico 2018 (16)

 

Infinity kolekcija je inspirisana fluidnim futurističkim formama i pokretom, koje je Belma prenijela na tkanine. Uz saradnju sa umjetnicom Taidom Jašarević dizajnirani su namjenski materijali za proljeće/ljeto 2018. Printovi daju novu dimenziju krojevima po kojima je Tvico prepoznatljiva. U ovoj kolekciji, Belma pravi blagi odmak od svojih uobičajenih stvari, te kupcima nudi i novu viziju sportske elegancije. Hipnotični printovi i ženstvene forme prate oblik tijela.

 

Ključni komadi u kolekciji su ženstvene haljine, lepršave hlače koje se mogu stilizirati u različitim prilikama, bomber jakne u funky printovima, te viziju poslovnih odijela u hrabrim bojama za samouvjerenu ženu našeg vremena

 

Kolekciju čine spoj arhitekture, moderne umjetnosti i arta. Silueta je moderna lady koja kombinira streetstyle i voli kontraste modernizma i tradicionalizma. Žena koja nosi Belma Tvico voli bezvremenske krojeve koji su senzualni, usuđuje se kombinirati tailoring i casual stil, uz smjelu kombinaciju boja, poput: cherry tomato, ultra violet, spring crocus, lime punch, nude, sailor blue.

 

belma tvico 2018 (13)

 

Ukoliko u periodu od 8.11. do 15.11.2017.  naručite kreacije iz Infinity kolekcije ostvarujete 30% popusta.

 

belma tvico 2018 (4) belma tvico 2018 (7)belma tvico 2018 (8) belma tvico 2018 (15) belma tvico 2018 (14) belma tvico 2018 (12) belma tvico 2018 (11) belma tvico 2018 (10) belma tvico 2018 (9)belma tvico 2018 (17)

foto_Marko Jovančić i Jelena Nišić
Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load MoreFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team