Muški stylish Instagram profili koje biste trebali pratiti

[ssba]
December 27th, 2018

Nije lako izdvojiti profile na Instagramu čiji su vlasnici muškarci, još da odišu dozom fashiona. U Bosni i Hercegovini ima izuzetnih profila sa odličnim fotografijama, ali upitno je gdje nam je granica između dobre fotografije i same mode. Jer svaka dobra fotografija i neko na njoj, ujedno nije ni fashion inspiracija. Ali izdvojit ću nekoliko bosanskohercegovačkih koje volim pratiti, a ujedno i pokupim neki detalj sa njihovih profila.

 

 

 

Baris Šabić / @barissabic

Barisov profil je onaj na koji kada odete samo se topite kada vidite posloženost cijelog profila. Ja nisam pretjerani ljubitelj jednoličnih filtera, sličnih fotografija, ali kod njega je sve složeno s mjerom i možete vidjeti razne detalje. Baris je drag i preko fotografija, njegov stil je prilično klasičan, ali njegove kombinacije su vrlo primjenljive i on to vrlo školski kombinuje. Pivremeno iznenadi fotografijama sa nekim asesoarom, tako da profil nije monoton, ali je najbliže profilu jednog blogera kakav treba biti.

baris2 baris1

 

 

 

Dejan Babić / @dapperwithcause

Dejan tačno prati svoj hashtag #BeGentleMan. On to jeste u pravom smislu. Komadi koje imaju su vrlo poslovni, klasični, ali način na koji ih on kombinuje su sve, samo ne klasika. Dosta maštovitosti, hrabrosti za neke kombinacije. Dejan prije svega ima predvine motive na fotografijama, zgodan je, pa to doprinosi da fotografije i ono što nosi dobijaju još jednu ocjenu više. Kaže se da zgodnim ljudima sve stoji, ali kod njega je sve dodatno jako dobro. Odličan profil za one koji ne znaju kako da se poslovno obuku, a da ne budu dosadni.

dejan1 dejan2

 

 

 

Kosta Miljković / @kostamiljkovic

Na njegovom profilu nije da često možete vidjeti samo njega, dosta je njegovog rada, jer radi se ipak o make up artisti. Ali kada se već objavi sebe, onda su to kombinacije mladog dječaka iz komšiluka, koji voli jednu profinjenost, eleganciju, zagasite, tamne jednolične boja koje uvijek podigne sa nekim detaljom.

kosta1 kosta2

 

 

Ensar Dervišbegović / @jationmivioni

Ensarov profil nije svakako blogerski profil, gdje možete vidjeti pretjerano muške mode i kombinacije. To je profil jedne neobične estetike i detalja. Uvijek lijep za vidjeti i uvijek uživate u momentu kad je nastala ta fotografija. Kada objavi svoju kombinaciju, ona je vrlo netipična, smjela i rekao bih british nadahnuta. Sve može svačim, samo je bitno kako nosite. Takve su i njegove kombinacije.

ensar1 ensar2

 

 

 

Edvin Kalić / @edvinkalic

Kao i kod Koste, možete na njegovom profilu vidjeti više njegovih radova, jer se radi o modnom fotografu, ali upravo zbog toga možete dobiti i inspiraciju iz više uglova. Na fotografije na kojima se on pojavljuje uvijek su odlične kombinacije, koje on nosi na poseban način, a koje nikad ne biste sami smislili. Volim njegovu profinjenost, ponekad indolentnost i ljenost koja zrači fotografijama. Valjda tako ide uz modnu fotografiju.

kalic1 kalic2

 

 

Vladan Gavrić / @vladan_gavric_

Vladan je začetnik modne bloger muške scene u BiH i to u ono vrijeme kada Instagram bloger doba nije bilo ni razvijeno. Jedva sam čekao otvaranje njegovo profila na instagramu. Spoj odlične fotografije, arhitekture, mode. Vladan sve što spoji, izgleda dobro. Nema tu pretjeranog odstupanja od pravila oblačenja, nekih anvatura, ali uvijek izgleda dobro i nejednolično. Kad porastem, svakako, želim imati profil kao Vladan.

 

vladan1 vladan2

piše_Jaan Amir Alić / @jaanamir
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team