Na bh. tržište stigla dermokozmetika BIONIKE

[ssba]
June 19th, 2015

Nova, ekskluzivna linija kozmetike namenjena prvenstveno osobama sa osetljivom kožom, stigla je na naše tržište. U Hotelu Europe u Sarajevu održana je prezentacija i stručno predavanje eminentnog svjetskog proizvođača dermokozmetike BioNike iz Milana. William Agostini je održao prezentaciju i edukaciju za uposlenike JU Apoteke Sarajevo, gdje se može naći nova linija kozmetičkih proizvoda BioNike.

 

BioNike (3)

 

BioNike brend, kreiran od strane italijanske farmaceutske kompanije ICIM International iz Milana, već sedam decenija je u službi lijepe i zdrave kože. Ime BioNike prepoznatljivo i poznato u Italiji, a i širom svijeta, vuče korijene iz grčke etimologije - bio=život i nike=pobjeda. Proizvodi BioNike mogu se naći samo u apotekama.

 

BioNike (2)

 

Začetnica koncepta dermatološke kozmetike s posebnom pažnjom za njegu osjetljive, alergične i hiperreaktivne kože, još od 1986 godine, kompanija ICIM International je usavršila vlastito analitičko znanje formiranjem cijelog asortimana proizvoda koji se temelje na tzv. filozofiji bez alergena, bez konzervansa, bez parfema, bez glutena, testirano na nikl…

 

Proizvodi BioNikea ne sadrže alergene niti agresivne materije koji štetno djeluju na kožu. BioNike kozmetika se izdvaja i po tome što je u njoj količina nikla, najčešćeg alergena u kozmetičkim preparatima. Širok asortiman proizvoda za čišćenje, njegu i zaštitu kože daje BioNikeu mogućnost da ponudi najadekvatnija rješenja različitim tipovima kože, garantirajući vrlo efikasne proizvode sa visokom tolerancijom.

 

Triderm BioNike

Triderm

 

Kompletan asortiman proizvoda i emulzija za čišćenje koji su namijenjeni osobama sa veoma osjetljivom, netolerantnom i hiperreaktivnom kožom. Ovi preparati se koriste za liječenje alergijskog dermatitisa, iritacijskog dermatitisa, seboraičnog dermatitisa, i atopijskog dermatitisa. Pored proizvoda za odrasle obuhvata i kolekciju proizvoda za bebe i djecu u pedijatrijskoj dobi (Triderm baby).

 

 

Proxera

Proxera

 

Radi izrazitog porasta broja oboljelih koji pate od iritacije kože, liječnici sve češće preporučuju ovu ekskluzivnu liniju proizvoda za njegu kože koja boluje od kseroze, ljuskanja i početne faze ihtioze. Odabir dobro prilagođenih preparata za čišćenje, njegu lica i tijela, koji ne ugrožavaju kožu, od presudne je važnosti za upotpunjenje ciljanog i efikasnog tretmana kože.

 

 

 

Defence

Defence

 

Linija proizvoda namijenjena svakodnevnoj njezi, zaštiti i odbrani kože, čak i one najosjetljivije. U liniju proizvoda Defence spada: linija za lice i tijelo, dezodoransi, kreme za zaštitu od sunca i linija za muškarce. Svi proizvodi su idealni za osobe sa osjetljivom i problematičnom kožom, a preporučuju se i osobama sa normalom kožom svih tipova.

 

 

ONails-famiglia

Onails

 

Specifična linija za njegu noktiju koji postaju zdravi i jaki i čija formulacija rješava probleme vezane za: osjetljive nokte, zadebljane ili požutjele nokte i onikofagiju, odnosno grickanje noktiju.

 

 

bionike-acteen-spf-30

Acteen

 

Linija za specifičan tretman i čišćenje masne i problematične kože sklone aknama, namijenjena djevojkama i mladićima.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team