Na Sarajevo Unlimited dolaze Anne – Marie Imafidion, Julia Krysztofiak i Marvin Liao

[ssba]
October 29th, 2017

Poduzetnica koja nosi epitet najpametnije žene ikada – Anne – Marie Imafidion, kraljica poljskog start up ekosistema – Julia Krysztofiak, te Venture partner pri najvećem svjetskom fondu za početni startup kapital – 500 STARTUPS, Marvin Liao – dio su key note line-up postavke Drugog regionalnog foruma inovacija – Sarajevo Unlimited.

 

 

Anne-Marie-Imafidon

Anne-Marie Imafidion je poznata i kao čudo od djeteta koje je postiglo dvije diplome sa prestižnih svjetskih univerziteta sa obje strane Atlantika. Uzoran je primjer aktivne ambasadorice zastupljenosti žena u STEM naukama (Science, Technology, Engineering and Maths) kako kroz svoj rad ali i kroz mnogobrojne kampanje i osvojena priznanja. Sa samo 11 godina je, kao najmlađa djevojčica ikad, položila GCSEs testove, primila stipendiju na John Hopkinsu da sa samo 13 godina studira matematiku, a magistarski rad iz matematike i informatike na Oxfordu odbranila je sa nepunih 20 godina. Ove godine je imenovana za sedmu (7) najutjecajniju ženu u IT sektoru u 2017. godini. Karijeru je razvijala u svjetski poznatim kompanijama poput Goldman Sachsa, Hewlett’Packarda, Deutsche Bank i Lehman Brothersa. Impresivno je napomenuti da joj je sa 27 godina od Kraljice Elizabete II uručena počasna nagrada Member of the Order of the British Empire (MBE).

 

 

Julia Krysztofiak-Szopa

Julia Krysztofiak je suosnivačica Blackbox.vc, kalifornijskog startup akceleratora. Strast prema poduzetništvu, osim kroz sopstvene poduhvate, ispoljava tako što povezuje poduzetnike širom svijeta sa investitorima, mentorima i tržišnim partnerima u Silicijskoj Dolini. Više od osam godina intenzivnog iskustva u startup svijetu prikupila je u Kaliforniji I Švicarskoj. Njen najuspješniji i najpoznatiji startup je modna kompanija svjetskog glas Wellfitting, brenda koji se proizvodi u Poljskoj. Start-up Poland je najpozitivnija priča poljskog startup ekosistema, koja povezuje lokalne startupe direktno sa Google-om, Ericsson-om, Microsoft-om, ING Bankom, Boston Consulting Group, te poljskim Ministarstvom za Vanjske odnose.

 

 

Marvin Liao

Marvin Liao stekao je svjetsko iskustvo u regionalnom i svjetskom menadžmentu u azijskim, europskim, Latino – američkim i američkim kompanijama prije nego što je postao partner u 500 STARTUPS – najvećem svjetskom fond za početni startup capital. 500 STARTUPS sa sjedištem u Silicijskoj dolini raspolaže sa više 390 miliona američkih dolara glavnog kapitala u četiri fonda i 13 mikrofondova. Investirali su u više od 1800 startupa širom svijeta od početka 2010 godine. Gradeći desetogodišnju karijeru u Yahoo! Inc, Liao je stekao ogromno iskustvo u prodaji, razvoju biznisa, operacijama i marketingu. Trenutno radi sa najuzbudljivijim i najperspektivnijim startupima širom svijeta kroz SF/SV akceleratore. Marvin uvijek ističe da bez pravih alata za mjerenje učinka jednog startupa, uspjeh nije moguć, te rado mentoriše i startupe iz naše regije.

 

 

Sarajevo Unlimited Forum će kroz aktivnosti na šest lokacija (Dom mladih, Kino Meeting Point, Muzej savremenih umjetnosti Ars Aevi, SkyBar Marriot, Mikser House i Networks), sa 3000 učesnika, 55 govornika iz cijelog svijeta, 50 odabranih startupa iz BiH i regije, četiri keynote govornika, 6 panel diskusija, sajam poduzetništva i inovacija, umjetničke performanse, hackatone i radionice i ove godine promovisati Sarajevo kao grad talenata i inovacija. Podršku ovogodišnjem Sarajevo Unlimited-u su pružili partneri iz osam zemalja u regionu te partneri foruma: m:tel, Logosoft i Raiffeisen banka, prijatelji foruma Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo i Vijeće ministara i sponzori Švicarska ambasada, projekti Market Makers, YEP i Prilika Plus, EYOF 2019, UNDP, GIZ, FIC, Bisnode, British Council i Play UK, PricewaterhouseCoopers, Poljska ambasada, Bugarska ambasada, SHL, SEEYN, Microsoft, Al Jazeera Balkans, Bit Alliance, Authority partners, Mistral, Klika, Ministry of programing, AppImpact, Internacionalni Univerzitet u Sarajevu, Gazzda, LINK grupa, Mibo komunikacije, ASA prevent, Štamparija Samas i brend Natura, kao i medijski partneri Al Jazeera Balkans, BHT, Pink BH, klix.ba, Oslobođenje, Business magazin, Radio Antena, Netokracija, Startit, Sarajevo Times, FBL magazin, Narod.ba, vidiovo, Akta.ba, Poslovne novine, SARAJEVO NAVIGATOR i Digitalizuj.me. PR partner foruma je agencija Prime Communications.

 

Više informacija o forumu, učesnicima i sadržajima, te načinu kako učestvovati, dostupno je na zvaničnoj web stranici Sarajevo Unlimited.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team