Na Sea Star dolaze najveći titani elektronske scene Sven Väth i Nina Kraviz!

[ssba]
January 23rd, 2019

Najjači Sea Star do sada svoje će ovogodišnje adute publici predstaviti kroz nekoliko valova u sljedećim sedmicama, od kojih prvi danas donosi line up predvođen s dva giganta svjetske elektronske scene! Svoje nastupe u laguni Stella Maris potvrdili su čovjek koji je stvarao muzičku historiju, trostruki dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog DJ-a, te jedan od otaca techno pokreta, veliki i neponovljivi Sven Väth, a s njim stiže i apsolutna liderica modernog elektronskog zvuka, karizmatična i jedinstvena Nina Kraviz! Dok je Papa Sven, kako ga zovu svi fanovi i poštovatelji neko ko stoji kao simbol evropskog plesnog zvuka i neokrunjenog kralja Ibize čije Cocoon partije pratimo rekordnih 20 sezona, istovremeno aktuelni trenutak niko ne definira bolje od Nine Kraviz, vjerojatno i najtraženije DJ-ice današnjice i udarnog headlinera najvećih svjetskih muzičkih festivala. Nina je prethodne dvije godine obilježila EXIT festival, puštajući muziku u najprestižnijem slotu zatvaranja legendarne Dance Arene tokom kojeg joj desetine hiljada ljudi nije dopuštalo da siđe s pozornice pozivajući je na bis i skandirajući njeno ime kao na stadionskim rock koncertima, što do tada nije bilo zabilježeno u elektronskoj muzici!

 

Uz Ninu i Svena nastup je potvrdio i dobitnik nagrade za najboljeg svjetskog techno DJ-a u 2018. godini Ilario Alicante koji je u međuvemenu izbio među udarne zvijezde najvećih festivala. Zahvaljujući ovoj trojci, ali i spektakularnoj produkciji s glavnih pozornica EXIT festivala, duh globalno famozne Exitove Dance Arene materijalizirat će se 24. maja na impresivnom Addiko Tesla Stageu, glavnoj pozornici Sea Stara, u jedinstvenom spoju historiji, sadašnjosti i budućnosti elektronske muzike.

 

Jednako uzbudljivo bit će i sutradan na susjednoj Nautilus Areni gdje će amfiteatar u kojem se odigravaju ATP turniri napunit selekcija inozemnih i domaćih vedeta. Ultimativna zvijezda večeri je Enrico Sangiuliano, najprodavaniji techno izvođač na Beatportu 2016. godine, koji je otad krenuo strelovito i danas se uz Alicantea smatra jednim od predvodnika nove generacije techno headlinera. S njim dolazi i zagrebački mag Petar Dundov, te nova generacija domaćih zvijezda u kojoj su splitski wunderkind DJ Jock, šibenska zvijezda u usponu Lawrence Klein i već internacionalno popularan DJ iz Pule, Unique. Subotnji techno program na Nautilusu napravljen je u saradnji s portalom Klubska scena i predstavlja čak tri višestruka ovogodišnja dobitnika muzičke nagrade Ambasador.

 

 

 

 

Treće izdanje Sea Star festivala održati će se u famoznoj laguni Stella Maris u Umagu, 24. i 25. 5., uz Welcome Party 23. te Closing Party 26. juna. Prvi kontigent ulaznica rezultirao je prodajom njih čak 5.000 i to prije roka! U prodaji su trenutno ulaznice po promotivnoj cijeni, od samo 64 KM, s 50% popusta u odnosu na finalnu cijenu! Uz njih, u ponudi su i VIP Gold ulaznice po cijeni od 210 KM, a sve ulaznice dostupne su putem stranice www.seastarfestival.com. Putem službene turističke agencije EXIT festivala, EXIT Trip, dostupni su i paketi s početnom cijenom od 42 eura, koji obuhvaćaju ulaznicu i smještaj u premium kampu u Umagu.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team