Nakit bh. kreativki koji rado nosimo

[ssba]
November 11th, 2020

Nakit je neizostavni modni dodatak bez kojeg većina nas ne može zamisliti svoje kombinacije. Bilo da volite narukvice, naušnice, prstenje ili ogrlice, sigurni smo da svako u svojoj kolekciji ima minimalno par komada. Kad isključite stare zanate u Bosni i Hercegovini primijetit ćete da su žene te koje kreiraju nakit. Predstavljamo vam 22 brenda, koje rado nosimo.

 

 

 

WERKSTATT / Ajla Šarić i Lejla Rizvanović akademske su grafičarke koje dizajniraju uzbudljiv, odvažan i moderan nakit koji nosi Werkstatt potpis. Nakit je ručno izrađen od cinka, mesinga i bronze. Inspiraciju za dizajniranje crpe iz svakodnevnog života, muzike koju slušaju, umjetnosti, mode.

 

werkstatt

 

 

MAKE ME / Nakit koji nastaje u sarajevskoj radionici Make Me, a koji osmišljavaju i stvaraju Alisa Čaber i Adi Rahić strpljivo obrađujući prirodne materijale, drvo i kožu, hrabar je u svom koloritu, a osobama koje ga nose omogućava da istaknu svoju individualnost jer učestvuju i u procesu izbora boja i motiva. Sve je počelo u dnevnoj sobi jednog para, grafičarke i pravnika, a otad su Make Me narukvice, ogrlice i naušnice stigle čak do Indije.

 

make me

 

 

Tea Atelier / Nova limitirana Tea Atelier linija modnih dodataka za jesen/zimu 20/21 rukom oslikanih narukvica nadovezuje se na već postojeće i dobro poznate kolekcije, kako svojim konceptom, tako i materijalima od kojih je izrađena, a to su svila i koža uz dodatak krzna, oblikovane i oslikane u nakit sa karakterom.

Atelier Tea 2020 (9)

 

 

LEKY DO / Žene koje vole da se okite velikim nakitom ponekad pate zbog njegove težine. Lejla Arnautović i njen Leky Do brend predstavljaju nakit kreiran od laganih materijala za sve one žene koje vole upadljiv i prepoznatljiv nakit.

leky do 1

 

 

MMM BY SELMA MAHMUTOVIĆ / Selma Mahmutović iz Sarajeva je likovna umjetnica i minijaturistica, te vlasnica brenda Mmm… u sklopu kojeg se bavi modelovanjem različitih minijatura, uključujući i nakit, najčešće u omjeru u 1:12, od polimerne gline, drveta i metala.

 

mmm

 

 

EYE CONTACT / Nakit iza kojeg stoji vizuelna umjetnica i dizajnerica Enida Delimustafić. Riječ je o zanimljivim komadima minimalističkih formi.

 

eye contact us MILLION LITTLE EYES (1)

 

 

FASADA / Nada Komadina i Martina Milićević priču o brendu Fasada započele su Ilustriranom arhitektonskom bojankom, koja se pokazala kao uspješan projekt: istovremeno edukacijska knjiga, antistres terapija, hobi i zabava, igra, umjetnost, arhitektura, ilustracija, suvenir, turistička razglednica, uspomena iz Mostar, a nastala je u saradnji s akademskom slikaricom Majom Rubinić. U decembru 2017. godine Fasada ostvaruje saradnju s brendom Samusa, i nastaje linija arhitektonskog nakita s motivima Mostara.

 

fasada mostar

 

 

NI. NAKIT / Nakit Nine Mučibabić je unikatni eklektični nakit inspirisan biljkama, cvijećem, začinima i univerzumom!

 

Ni.Nakit

 

 

META DESIGN / Brend koji teži ka tome da usaglasi dvije suprotne estetske preferencije, tradicionalnu i modernu, odnosno postavlja tradicionalne tehnike i zanate u kontekst modernog doba i modernog predmeta.

 

META design (6)

 

 

FLORA HANDMADE / Ručno rađeni nakit sa pravim, prirodnim, suhim cvijećem i dvokomponentom smolom koja nakitu daje proziran, staklast i elegantan izgled. Ideja za izradu nakita sa prirodnim cvijećem rodila se prije nekih deseta godina kada je Sunita Dizdar- Hodžić dobila iz Australije privjesak sa prirodnim cvijećem.

 

flora 1

 

 

AH OBJECTS / Sjećanje na rano djetinjstvo, dugogodišnje iskustvo sa materijalom drvetom, navele su Amilu Hodžić, produkt dizajnericu iz Sarajeva sa adresom u Belinu, na ideju kreiranja drvenog nakita, tj. drvenog prstenja. Kako kaže, željela je neupotrebljivim ostacima drveta u stolariji njenog djeda iz porodične stolarije dati novi život i novu vrijednost.

ah objects

 

 

WHITE CHAPEL DESIGN / Ukoliko volite jednostavnost i eleganciju WhiteChapel nakit je idealan za vas. Nakit minimalističkog dizajna odlično odgovara uz različite odjevne kombinacije.

whitechapel

 

 

AMULET HANDMADE / Amulet medaljoni su ručni rad izrađeni vezom pamučnim koncem ili srmom na lanenom platnu ili panami. Podloga medaljona i lanac je materijal od metala (nehđajući), cinka, bronze ili bakra, kože i drveta. Najčešće su motivi tradicionalni sa simbolima ćilima,vezenih peškira, jambeza,stećaka, geometriski ili floralni, zlatovezu, a mogu biti i po Vašoj želji. Tehnika izrade je krstasti bod, riblja kost, omčasti bod, uzlani bod itd. Medaljon dolazi upakovani u kutiju sa logom.

amulet nakit

 

NNENN / Unikatni, ručno rađeni nakit i modni dodaci dizajnirani i kreirani rukama produkct dizajnerice Nevene Nikolić. Ručna izrada daje svakom proizvodu priliku da bude rezultat trenutne inspiracije i emocija koje prenosi upotrijebljeni materijal. Svaki proizvod ima svoju priču i prenosi istinske dječje emocije, netaknute granicama svakodnevnog života i industrijske proizvodnje.

nnenn

 

 

Ivy Q Studio / Domaći brend nakita kojeg je osnovala Ivana Kurešević, akademska slikarica i dizajnerica nakita koja kreira estetski zanimljiv nakit inspiriran različitim elementima kulturnog naslijeđa Bosne i Hercegovina. Dio svog nakita izrađuje i od neiskorištenog otpada, kako iz svoje vlastite firme, tako i iz drugih lokalnih kompanija što njene kolekcije nakita čini i ekološkim prihvatljivim.

ivy

 

 

UTOPIA MANUFACTORY / Nezavisni umjetnički studio iza kojeg stoji Andrea Blagojević fokusiran je na ručnu izradu nakita kombinirajući sve vrste prirodnih materijala. Inspirisan različitim kulturama širom svijeta dizajn Utopia Manufactory je 100% jedinstven i unikatan. Primarni materijali koje UM koristi u izradi su su konop, pamučni konci, koža i papir. Kupci UM nakita su žene širom svijeta iz svih profesija vezanih za umjetnost, dizajn i arhitekturu.

 utopia manufactory

 

 

UNIKAT_BL / Ime Unikat možete pronaći na različitim komadima ručno rađenog nakita. Nakit dizajnira i stvara akademska slikarka Sara Čurlić. Cilj je stvoriti nakit koji je istovremeno snažan, odvažan, ali i ženstven i prefinjen.

unikat bl

 

 

TWISTED KELI / Iza unikatnog nakita stoji dizajnerica Jasna Čolić-Čičić, sarajevska umjetnica koja je svojim radom na društvenim mrežama ljubitelje dobrog nakita. Nakit je rađen u cinku gdje je obrađen posebnom tehnikom, da bi se dobila tekstura na metalu i još dodatnom doradom postigao efekat industrijskog izgleda.

twisted keli

 

 

MEI NAKIT / Inspirisan tradicionalnim bosanskim motivima nastao je unikatni ručno rađeni Mei nakit. Odiše kulturno-historijskim znamenitostima Bosne i Hercegovine, pa i šire. Stoga, ukoliko želite svoj unikatni primjerak, ili pak originalni poklon na kojem je utisnut komadić bosanskohercegovačke tradicije, Mei nakit je vaš idealan izbor.

Mei nakit

 

 

Kai Design / Inspirirani japanskom shibori tehnikom oblikovanja i bojenja svile i satena, u ovoj maloj kućnoj radionici strpljivo stvaraju jedinstvene komade nakita. Kombiniraju različite tehnike i materijale, i ručno prišivaju svaku pojedinačnu perlicu.

Kai

 

 

Mayday design / Majda Husaković ručno izrađuje nakit od kristala, stakla, kamena, drveta, skaja, kože, čipke i drugih dostupnih materijala u kombinaciji sa metalnim osnovama, privjescima i kopčama. Ne plaše se igrati bojama, oblicima, dezenima, materijalima, spajati naizgled nespojivo.

mayday

 

 

 

Colibri Art / Sve je počelo prije 13 godina iz potrebe da svojoj kreativnosti da formu i oblik, Banjalučanka Stanislava Obućina, inače profesorica španskog jezika, kreirala je brend nakita Colibri Art. Radovi su inspirisani prirodom i njenom neponovljivom ljepotom.

Iz Nove Kolekcije Meditacija slika br. 4

 

tekst_FBL
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team