Noćni simbol Pariza slavi 30 godina u Beogradu, na No Sleep Festival dolaze Cassius i Lee Burridge

[ssba]
October 8th, 2018

Prvo izdanje No Sleep Festivala u Beogradu prati izuzetno interesovanje i za samo tri sedmice redovne prodaje već je otišlo više od pola planiranih ulaznica iako je do početka ostalo nepunih sedam sedmica! Istovremeno, broj zainteresovanih na zvaničnoj event stranici na Facebooku, već drugu sedmicu premašuje cijeli kapacitet glavne bine i konstantno raste. Iako su generalne projekcije za prvu godinu novog Exitovog festivala u Beogradu bile nešto umjerenije, zanimljivo je da broj zemalja odakle dolaze posjetioci već premašio broj 30, što je gotovo pola od brojki jednog Exita! No Sleep Festival u organizaciji EXIT tima i uz podršku popularnog brenda Guarana, bit će održan na više lokacija u Beogradu, dok će se centralni događaji uz vrhunsku produkciju održati u Novom Hangaru u Luci Beograd koja će svake noći primati nekoliko hiljada posjetilaca u svoje industrijsko okruženje. Prve noći u četvrtak, 15. novembra, sa specijalnim Warehouse Rave nastupom, No Sleep Festival otvorit će veliki Fatboy Slim u društvu DJ Tennisa i Marcela Fenglera, a naredne noći na istom mjestu strahovitu postavu čine najtraženiji tehno izvođači današnjice Nina Kraviz, Dax J, I Hate Models, Aleksi Perala i drugi.

 

 

YouTube Preview Image

 

 

Na red je došao i program treće noći u Novom Hangaru, kada u gigantsku halu u Luci Beograd dolazi noćni simbol Pariza i jedan od najpoznatijih svjetkih klubova Rex, da u subotu, 17. novembra, proslavi 30 godina neumornog rada! Za ovu specijalnu priliku, odabrali su imena koja se godinama unazad čekaju kod nas, pa će treća noć imati čak dva hedlajnera, čuveni francuski duo Cassius i živu ikonu elektronske muzike Lee Burridgea! Specijalni gost kluba Rex i No Sleep Festivala, legendarni engleski maestro, tvorac je možda i najpopularnijeg zvuka na današnjoj sceni, koji spaja i house, i techno, i progressive u sebi na način koji se sa lakoćom kreće od krajnje minimalanog do zvuka za najveće pozornice. Burridge u svojim besprijekornim setovima publiku vodi od hipnotičnog plesa, preko prave euforije, pa sve do pravog sanjarenja, po kojem se i zovu njegove uvijek rasprodate žurke – All Day I Dream (ADID)! Od grupe Tyrant koju su pored njega činili Sasha i Craig Richards, pa sve do izdanja za etikete kao što su Global Underground, Innervisions, Hooj Choons i ADID, Lee Burridge je ostao jedan od najuticajnijih DJ-eva na sceni, a čuveni festival Burning Man danas je praktično nezamisliv bez njegovih setova.

 

 

Pariski tandem koji čine Phillipe Zdar i Boom Bass, dolaze prvi put i to sa novim albumom i numerama na kojima im gostuju Pharrell Williams i Cat Power. Uz Daft Punk i Justice, Cassius se smatraju najvažnijim predstavnicima krajnje specifične francuske house škole i udarnim zvijezdama famozne izdavačke kuće Ed Banger. Sa njima, takođe premijerno dolaze i famozna rezidentkinja kluba Rex i deep house heroina Molly, te intrigantni Pascal Walter, iskusni muzički selektor iz Francuske kojem je odnedavno Beograd postao drugi dom. Domaćini ovog partija su Petar Cvetković koji noć otvara uz minimalni deep set, te proslavljeni DJ i producent Marko Nastić kojem će pripasti čast da zatvori trodnevni program u Novom Hangaru, mjestu u kojem je ove godine održao veliki Retrospektakl i obilježio prvih 20 godina na domaćoj i svjetskoj sceni.

 

YouTube Preview Image

 
Festivalske ulaznice bit će mijenjane za narukvice koje omogućuju ulaz na sve zabave, tokom cijelog vikenda koji se proteže od četvrtka uvečer do nedjelje popodne, od 15. do 18. novembra, na više lokacija u Beogradu, počevši od tri velike zabave u Novom Hangaru u Luci Beograd, pa sve do aftera i dnevnih partija u čuvenim klubovima kao što su Drugstore, 20/44, Šećer i drugi.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team