Novembar donosi novo izdanje FASHIONCLASH Festivala

[ssba]
April 3rd, 2019

Ove godine će se od 1. do 3.11. u Maastrichtu održati jedanaesto izdanje međunarodnog i interdisciplinarnog FASHIONCLASH festivala.

 

Program će i ovaj put uključivati modne prezentacije, izložbe, saradnju sa brojnim teatrima i plesnim grupama, modne razgovore i stručne susrete i dat će priliku mladim dizajnerima/cama i scenskim umjetnicima/cama da pokažu radove široj publici. Festival nudi priliku za otkrivanje najnovijih talenata i razvoja u modnom dizajnu. Gotovo čitav program dostupan je široj javnosti putem prodaje karata za dijelove programa, besplatnih aktivnosti i ciljanih javnih programa. FCF se bavi otkrivanjem novih talenata, poticanjem i oblikovanjem trenutnih zbivanja u modnoj umjetnosti i otvaranju tih razvoja širokoj publici. Jedanaesto izdanje fokusirano je na Clash (umjetnost mode, eksperiment i cross-overs) i Fashion Makes Sense (održivost i svijest o utjecaju i ulozi mode u društvu).

 

FASHIONCLASH strastveno vjeruje u ključni doprinos kojoj umjetnost mode može doprinijeti društvu, umjetnosti i kulturi, te gospodarstvu. Ovo je također temeljna jezgra poruke koja je razrađena u programu.

 

- Za ovo izdanje, polazište je bilo utjeloviti obnovljeni duh FASHIONCLASH-a. Izdanje 2019. označava sukob u FASHIONCLASH-u, potragu za novim modnim pričama. S novim festivalskim vremenom održavanja (ranije se održavao u junu i julu) tražimo bolju povezanost s međunarodnim modnim programom i želimo osigurati platformu za novu generaciju dizajnera i dizajnerica koji će diplomirati u junu, poručio je FC tim.

 

 

koncept: Lisette Ros, Lonneke van der Palen / fotografija: Lonneke van der Palen / grafički dizajn: Studio Noto - Ivo Straetmans

koncept: Lisette Ros, Lonneke van der Palen / fotografija: Lonneke van der Palen / grafički dizajn: Studio Noto – Ivo Straetmans

 

Fotografije ovogodišnje kampanje nastale su u saradnji s umjetnicom Lisette Ros i fotografom Lonneke van der Palen.

 

 - Umjesto zbirke boja, oblika i materijala, Lonneke i ja željeli smo vratiti sliku u njenu samu srž. Pokušali smo pronaći statement o ‘sukobu’ u slici i osloboditi modu, stvaranje i traganje za granicama unutar različitih disciplina u širem smislu staviti u fokus. Zato smo počeli eksperimentirati s transparentnošću, u figurativnom i doslovnom smislu. Uglavnom se radilo o interakciji između produkcije, prirode i transparentnosti. Pokušalli smo da to bude doslovno prazno platno. Svojim sam tijelom pokušavala pronaći granice transparentnosti i ‘postojanja’ i kombinirati to s drugim materijalima koji su nadahnuti prirodnim, rekla je Lisette Ros.

 

Vidimo se u Maastrichtu!
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team