Novi Golf označava početak najveće ofanzive proizvoda u historiji Volkswagena

[ssba]
April 13th, 2017

Porsche BH, uvoznik za Volkswagen vozila u BiH, predstavio je savremen update Golfa zajedno sa svim njegovim izvedbama (GTI, GTD, Golf Alltrack, Golf R). Bolje izgleda, udobniji je, sigurniji i više digitalizovan. Novi Golf je obnovljeni model u najboljem smislu i služi kao prikaz onoga što je mnogima i dalje pomalo apstraktno: budućnost mobilnosti.

 

golf 2017 (2)

 

Karakteristike unutrašnjosti posebno privlače pažnju. Sistemom Discover Pro možete upravljati putem kontrola pokreta, a ovaj sistem po prvi put je primijenjen u segmentu kompaktnih vozila. Sistemom se može upravljati preko tableta ili pametnog telefona koji su umreženi na Wi-Fi hotspot. Još jedna nova opcija je pretinac za pametni telefon u kojem se on može induktivno puniti.

 

golf 2017 (3)

 

Potencijal Golfa je vidljiv iz postojećih sistema pomoći vozaču: Front Assist s praćenjem pješaka, asistent za gužve u saobraćaju i asistent za hitne situacije, koji je također novi u ovom segmentu, značajno će poboljšati sigurnost. Ove inovacije su praćene i poboljšanjima na polju motorizacije kod TSI game motora. Novi Golf debituje sa novim turbo benzinskim motorom 1.5 TSI Evo – 110 kW / 150 KS četiri-cilindarski motor s varijabilnim Active Cylinder Management (ACT), a koji po potrebi isključuje dva cilindra i time omogućava dodatnu uštedu goriva. Potom stiže 96 kW snažna BlueMotion verzija sa 130 KS – također sa (ACT-om), kao i s coasting funkcijom, koja privremeno i u određenim okolnostima u potpunosti ugasi motor dok vozite.

 

golf 2017 (4)

 

Volkswagen je također poboljšao izvedbu Golf GTI, koji će sada isporučivati 169 kW / 230 KS ili 180 kW / 245 KS (GTI Performance). Novi DSG sa 7 brzina će zbog pokazane efikasnosti postepeno zamijeniti sve varijante DSG mjenjača sa 6 brzina.

 

- Ova godina je definitivno u znaku Volkswagena. Prije svega zbog velikog broja modelskih noviteta koji nas očekuju, a priču započinjemo s Golfom, jednim od najuspješnijih modela današnjice i perjanicom marke Volkswagen. Golf će u osvježenom izdanju BiH tržištu biti predstavljen u aprilu, zajedno sa još jednim potpuno novim segmentom vozila koji će oblikovati budućnost automobilske branše. Govorimo, naravno, o električnim automobilima koji, iako stidljivo, polako postaju dio BiH stvarnosti, izjavio je Ismir Omeragić, brend menadžer za Volkswagen putnička vozila.

 

Novi e-up! pokreće elektromotor snage 85 KS i 210 Nm okretnog momenta s kojim ovaj mališan do 100 km/h ubrzava za 12,4 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 130 km/h. Novi e-up! na 100 kilometara troši 11,7 kWh električne energije koja se skladišti u lithium-ionske baterije, a s jednim punjenjem ima autonomiju do 160 km. Automobil je težak 1.185 kg, a njegove baterije smještene su u podu tako da prtljažni prostor nije narušen u odnosu na standardnu izvedbu.

 

golf 2017 (5) golf 2017 (6) golf 2017 (8) golf 2017 (9) golf 2017 (10) golf 2017 (11) golf 2017 (12)

 

 

 

 

 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team

FBL 1000x500 px