O njezi muškaraca i Oriflame NovAge Men kolekciji za njegu kože iz ugla Đanija Zuhrića

[ssba]
April 26th, 2018

Gianni’s Barbershop, u sarajevskoj ulici Čekaluša, mjesto je kroz koje svakodnevno prođe mnogo muškaraca koji za sebe i svoju bradu traže najbolji tretman, bilo da dolaze na moderno ili retro šišanje, štrucovanje brade ili tzv. old-style brijanje. Mladi vlasnik Đani Zuhrić na prvi dojam pokazuje da je čovjek od malo riječi i kada samo ga pitali da se predstavi i kaže nam ko je Đani, odgovorio je sa: „Ja sam Đani i brico sam“. Ako razmislimo, njegov odgovor pokazuje jednostavnost i ekonomičnost koju muškarci posjeduju u mnogim segmentima života, a u to spada i vrijeme koje posvećuju njezi kože i tijela. Svi znamo da pravilna njega može dati nevjerovatne rezultate, međutim i globalno, a i u Bosni i Hercegovini, čini se da mnogi muškarci ne izdvajaju ni neki potrebni minimum vremena za adekvatnu njegu.

 

Giannis Barbershop (4)

Vlasnika sve popularnijeg berbershopa uređenog u hip-hop stilu uhvatili smo na pauzi između dva šišanja da kao neko kome kroz ruke dnevno prođe toliko muških glava, isproba i prokomentariše novu Oriflame kolekciju njege kože za muškarce, NovAge Men. Ono čime se najviše oduševio je jednostavnost primjene kolekcije koja dolazi u jednom setu, budući da je potrebno samo par minuta ujutro i navečer i praćenje četiri jednostavna koraka. Set čine sredstvo za piling i čišćenje licagel za područje oko očijuhidratantni serum i gel-losion za lice.

 

- Muškarci stvarno ne žele trošiti puno vremena ni na kupovinu ni traženje ovakvih proizvoda, niti na sami proces i korake njege. Zato mislim da je ova kolekcija odlična opcija koju mogu isprobati, kaže Đani.

 

Koje proizvode za njegu kože mislite da najviše koriste muškarci u Bosni i Hercegovini? Da li se više njeguju mlađi ili stariji muškarci?

- Mislim da muškarci u Bosni i Hercegovini, nažalost, ne koriste skoro nikakve proizvode za njegu kože. Živimo u društvu u kojem muškarci jednostavno nemaju takve navike. Međutim, ima mlađih muškaraca koji svakako vode više računa o tome nego starije generacije. Iskreno, na tržištu i nema baš mnogo proizvoda koje mogu koristiti pa sami prave kombinacije s nekim sapunima i kremama.

 

Giannis Barbershop (3)

Koje greške muškarci najčešće prave u njezi brade, kose i kože lica?

- Najčešća greška koju muškarci prave je da ne koriste šampone koji su namijenjeni njihovom tjemenu i kosi nego koriste ono prvo što im se da, ili nađu, ili im prvo bude pri ruci. To smatram najvećom greškom. Ima dosta muškaraca koji imaju problema s tjemenom – to su u principu sve sitni problemi koji se mogu riješiti korištenjem odgovarajućeg šampona ili sapuna. Ako špričamo o bradama, situacija zavisi od slučaja do slučaja. Muškarci s bradom treba da shvate da su se puštanjem brade možda riješili svakodnevnog brijanja, ali zbog njenog održavanja definitivno imaju više posla. Da bi brada bila njegovana i lijepo izgledala, ona se mora svakodnevno sjeckati i češljati. Stalno govorim mušterijama da ako dođu kod mene i oblikujem im bradu, to nije kraj posla. Ujutro kada ustanete, uvijek neka dlaka strši, morate je odrezati – osim ako mene držite u ormaru!

 

Giannis Barbershop (1)

Šta biste naveli kao karakteristike muške kože lica na koje bi muškarci najviše trebali obratiti pažnju, a što na kraju i stvara razliku u proizvodima koje koriste od onih koje koriste žene?

- Po mom mišljenju, najveći problemi s muškom kožom su što se suši i peruta, bar je to moje dosadašnje iskustvo. Mislim da treba koristiti odgovarajući šampon i odgovarajuću kremu koja hidratizira kožu jer nikako ne mogu biti dobri obični šamponi koje možete naći na našem tržištu, a koji su gotovo poput deterdženata. Bilo ko ako se imalo razumije u to kako šamponi i sapuni i kreme utiču na kožu, ne može koristiti takve proizvode jer isušuju kožu koja počinje da se peruta. Zbog toga mislim da svaki muškarac treba naći neki losion i kremu koje će koristiti, a da prestanu pozajmljivati od žena one koje im po svom sastavu možda ne odgovaraju. Najteže je zapravo muškarca natjerati da bilo šta koristi! Mislim da muškarci kod nas trebaju imati određenu liniju proizvoda koje bi mogli koristiti, koja im je pristupačna, da je koriste jedno vrijeme u kontinuitetu i da onda odluče da li im treba ili ne treba, da vide razliku.

 

Giannis Barbershop (6)

 

Nešto lično za kraj – nova brend poruka Oriflame kompanije je Ljepota na moj način. Šta bi za tebe, Đanija, bila Ljepota na tvoj način?

- Ljepota na moj način je nešto bukvalno najprirodnije i najopuštenije. Ono što ti odgovara, što priliči tebi i tvom karakteru – i upravo takav trebaš da budeš, bez glume i pretvaranja. Na kraju krajeva, ja sam upravo takav, svidjelo se to ljudima ili ne!

 

NovAge Men set možete isprobati i u Gianni’s Barbershop-u ili pogledati više detalja o svim proizvodima na www.oriflame.ba.

 

Razgovarala_Jelena Hadžiosmanović

Fotografije_Oriflame
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team