Od 23. februara ‘T2 Trainspotting’ na redovnom repertoaru BH kino dvorana

[ssba]
February 22nd, 2017

Vjerovatno ne postoji osoba starija od 25 godina koja nije pogledala (ili barem nije čula) za Trainspotting, filmsko remek-djelo oskarovca Dannyja Boylea iz 1996. koje je, osim što se već dvadesetak godina smatra kultnim ostvarenjem, u zvjezdanu orbitu preko noći izbacilo njegovog redatelja, ali i glavnu glumačku postavu predvođenu Ewanom McGregorom. Snimljen prema istoimenom romanu Irvinea Welsha, film Trainspotting već se godinama nalazi na raznim listama najboljih/najdražih filmova svih vremena, uključujući i deseto mjesto najboljih britanskih filmova na službenoj listi Britanskog filmskog instituta.

 

trainspotting

 

Od 23. februara, odmah nakon Svjetske premijere u na filmskom festivalu u Berlinu i BH premijere u okviru Festivala modernog britanskog filma PlayUK koja je održana u prepunoj dvorani kina Meeting Point 16. februara, na redovni repertoar svih BH kina nam stiže nastavak kultnog remek-djela jednostavno naslovljen T2 TRAINSPOTTING. Film je snimljen prema drugom romanu Porno autora Irvinea Welsha iz 2002. koji se, kao i sam film, nastavlja na događaje iz prve priče s jedinom iznimkom što vrijeme koje je proteklo u romanu obuhvaća razdoblje od 10 godina, a u filmu 20 godina.

 

Nakon više od dvadeset godina originalna filmska ekipa iza i ispred kamere ponovno se okupila kako bi nastavila priču o Rentonu, Spudu, Sick Boyu i Begbieju. Danny Boyle koji je u međuvremenu dosegnuo sam vrh filmske popularnost osvojivši prestižnu nagradu Oscar za film Milioner sa ulice vraća se jednom od svojih najomiljenijih filmova, a tu je i originalna glumačka postava prvog filma. Uz Ewana McGregora tu su Robert Carlyle, Johnny Lee Miller, Ewan Bremner te Kelly Macdonald kojoj je uloga u Trainspottingu ujedno bila i glumački debi.

 

 

Prošlo je dvadeset godina. Mnogo toga se promijenilo, ali mnogo toga je ostalo potpuno isto. Mark Renton vraća se na jedino mjesto koje je ikada mogao zvati domom. Svi ga čekaju: Spud, Sick Boy i Begbie. I drugi stari prijatelji također ga čekaju: tuga, gubitak, radost, osveta, mržnja, prijateljstvo, ljubav, čežnja, strah, kajanje, samo-destrukcija i smrtna opasnost… Svi su se skupili kako bi mu poželjeli dobrodošlicu. Drugi put.

 

T2 TRAINSPOTTING ponovo prati fantastični soundtrack koji je jednako proslavio i originalni film sa numerama Davida Bowiea, Iggy Popa, Underworld i Joy Division. Od 23.februara film kreće sa prikazivanjem u svim BH kinima u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony. Publika u multiplexima Cinema City u Sarajevu, Palas u Banjoj Luci , Cinestarima Mostar, Tuzla i Bihać, Ekran u Zenici te Andrićgrad u Višegradu, te kinima Kaledioskop u Tuzli, Centar film u Prijedoru te Theatre u Busovači će imati priliku da uživa u novim avanturama svoja četiri omiljena karaktera sa ulica Edinburgha.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team