Održan otvoreni trening sa šampionima u Pro-Fit Health. Strength & Conditioning centru

[ssba]
October 17th, 2017

Otvoreni trening sa šampionima, mladim i uspješnim bh. sportistima i sportistkinjama, karatistom Merisom Muhovićem, plivačem Voljevica Amerom, plivačicama Nejlom Karić, Tinom Tadić, Asjom Sadiković i Lanom Muratagić, brzoklizačem Tarikom Omeragićem, fudbalerom Nedimom Atićem, te atletičarom Rusmirom Malkočevićem, održan je u Pro-Fit Health. Strength & Conditioning (PFHSC) trening centru. Prisutni građani i građanke imali su priliku družiti se sa sportistima i sportistkinjama, te vidjeti kako izgleda jedan njihov trening sa posebnim fokusom na FMS metodu treninga, koja je u protekle dvije godine bh. sportistima i sportistkinjama pomogla u postizanju više od 20 nacionalnih rekorda i osvajanju više od 100 medalja na nacionalnim i internacionalnim prvenstvima u raznim sportovima.

 

Adnan i Almir Maljević

Adnan i Almir Maljević

- Ovi momci i djevojke, dječaci i djevojčice, koji su sinoć trenirali sa nama, imali su priliku osjetiti utjecaj našeg pristupa treningu. Mi nismo od njih napravili bolje fudbalere, karatiste, plivače, brzoklizače, atletičare, jer mi njih ne učimo vještinama njihovog sporta. Za to su zaduženi njihovi glavni treneri. Mi smo tu pomoćni članovi tima, koji stvaraju pretpostavke da glavni treneri, šefovi struke, na terenu, na tartanu, na ledu, u bazenu i drugim borilištima, mogu u realnost pretočiti svoje planove, istakli su treneri za snagu i kondiciju, certificirani FMS eksperti, Adnan i Almir Maljević, te dodali da u svom pristupu veliki značaj pridaju dijagnostici (aerobni i anaerobni kapaciteti, te funkcionalnost pokreta) na kojoj zasnivaju individualizirani program treninga, jer je njihov glavni zadatak da sportiste i sportistkinje učine zdravijim, a onda iz dana u dan jačim, bržim, eksplozivnijim i izdržljivijim.

 

Otvoreni trening sa šampionima (2)

 

- Činjenica da smo u proteklih 12 mjeseci dali svoj skromni doprinos u obaranju više od 20 državnih rekorda u atletici, plivanju i brzom klizanju te osvajanju više od 100 medalja na domaćim i međunarodnim takmičenjima u raznim sportovima, daje nam za pravo da vjerujemo da je koncept i sistem treninga, koji primjenjujemo u PFHSC, zaista optimalan način treninga. Vodeći računa o tome da vrhunski sportski rezultat traži kvalitetan oporavak, PFHSC je u saradnji sa partnerom Wellness & Recovery SPOT, omogućio da u novom trening centru sportisti i sportistkinje imaju uslove za odličan oporavak. To uključuje kako manuelnu terapiju (masaža), tako i terapiju toplo/hladno (saune i ledene kade), ali i najsavremenije metode kompresione terapije (NORMATEC) i hipobarične vreće, naveli su Maljevići.

 

Nakon što je u dva navrata imao ozbiljne povrede koljena koje su umnogome usporile njegovu karijeru, karatista Meris Muhović, odlučio je da promijeni način rada te je u proteklom periodu uz nove uspješne rezultate uspio sačuvati i svoje zdravlje.

 

Meris Muhović

Meris Muhović

 

- Nakon 24 godine treniranja shvatio sam da mi određene vježbe nanose više štete nego koristi. Trebalo mi je izvjesno vrijeme da se naviknem na kvalitetan funkcionalni pokret, kojem se u PFHSC daje ogroman značaj, ali sada mogu reći da je to zaista jedini ispravan način treniranja, koji osim rezultata čuva i zdravlje sportista, rekao je Muhović, te poručio svim sportistima i sportistkinjama da i najsjajnija odličja nemaju smisao ukoliko se trajno naruši zdravlje.

 

Prvak Balkana 2016. u disciplini 400 metara sa preponama te najbolji sportista Tuzle za 2016, Rusmir Malkočević, na osnovu vlastitog iskustva svim sportistima i sportistkinjama preporučio je trening sa trenerima u PFHSC.

 

- Iz godine u godinu postižem sve bolje rezultate, a sistem rada koji daje rezultate ne treba mijenjati. Pristup zasnovan na funkcionalnoj procjeni pokreta, omogućio mi je bolju mobilnost, bolju tehniku prelaska preko prepona, te veću snagu i izdržljivost, kazao je Malkočević.

 

Rusmir Malkočević

Rusmir Malkočević

 

- Sa odbojkaškom reprezentacijom Srbije i klubovima sa kojima sam radio, imao sam priliku posjetiti i raditi u velikom broju trening centara u Evropi i svijetu. Pratim već izvjesno vrijeme rad i rezultate koje sa svojim trenerima ostvaruju Maljevići, znam da rade na vrhunskom nivou i očekivao sam da će napraviti dobar trening centar. Zato sam i prihvatio da dođem na otvaranje. Međutim, cjelokupnim konceptom, opremom, prostorom, uvezivanjem sa oporavkom, od kojeg značajno zavisi rezultat, sam zaista oduševljen. Ovaj trening centar koji je napravljen u Vistafonu je, po mojoj procjeni, među top 5 trening centara u Evropi. Sarajevo, Bosna i Hercegovina, a usuđujem se reći i region, dobili su sada jedan vrhunski trening centar od regionalnog značaja, istakao je Aleksandar Petrović.

 

Otvoreni trening sa šampionima (3)

 

FMS (eng. Functional Movement Screen) dijagnostička je metoda koja je već godinama nezaobilazno sredstvo napretka vrhunskih sportista (NBA, NHL, Bundesliga, Serie A, Premiership) i rekreativaca širom svijeta. Metoda se zasniva na ukupno sedam testova koji se koriste da bi se utvrdilo postojanje disfunkcija, ograničenja ili asimetrija u sedam osnovnih pokreta, fundamentalnih za kvalitetno kretanje osoba.

 

Nejla Karić

Nejla Karić

Pro-Fit Health. Strength & Conditioning (1) Pro-Fit Health. Strength & Conditioning (2) Pro-Fit Health. Strength & Conditioning (3) Pro-Fit Health. Strength & Conditioning (4) Pro-Fit tim

 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team