Održana radionica Raw&Vege kuhanja/nekuhanja u Tuzli

[ssba]
October 19th, 2015

U Tuzli u prostoru Trening kuće Labirint nedavno je održana zanimljiva radionica za sve ljubitelje vegetarijanskog i sirovog načina pripremanja hrane Raw&Vege. Radionicu su održali Branimir Luka Čorak i Ivor Madžar, nutricionista, student fizike i informatike sa bogatim iskustvom u radu sa sirovim jelima. Nekada je radio za poznati restoran Šumski kuhar u Zagrebu, a odnedavno vodi vlastiti restoran u Samoboru pod nazivom Mrkva.

 

- Prije nekoliko godina kada sam počinjala prvo eksperimentisanje sa vegetarijanstvom, ne samo da nije bilo radionica ovog tipa u Tuzli, već je i krug ljudi koji se interesovao za ovakav način života pri tome namjerno kažem način života, a ne prehrane, bio dosta manji. Većinu informacija i inspiracije nalazila sam na internetu i u komunikaciji sa ljudima van BiH, tako je nastalo i moje poznanstvo sa Branimirom Lukom Čorakom, čiji Facebook profil vege cateringa sam “sasvim slučajno” pronašla. On se bavio dostavom vege jela u Zagrebu, poučen isključivo vlastitim iskustvom na vege prehrani, bez neke posebne formalne obuke, rekla nam je organizatorica Nela Atlić.

 

Radionica RawVege Tuzla (7)

Branimir Luka Čorak

 

Prva radionica vegetarijanskog kuhanja u Tuzli održana je upravo s Branimirom u Kući plamena Mira u februaru ove godine. Na osnovu te radionice došlo se i na ideju organizovanja ove druge po redu radionice, sa nešto izmjenjenim konceptom, ovaj put su sve uklopili u jednu predivnu ideju.

 

- Radionica je pokrenuta u sklopu mog, nedavno pokrenutog, ličnog projekta Sadimo i Rastimo čija vizija i jeste organizacija, okupljanje i promocija svega što ujedinjuje i okuplja ljude i pruža im priliku da na interaktivan način saznaju i razmjene znanja i iskustva iz oblasti unapređenja vlastitog i zajedničkog življenja. Ideja je bila promovirati zdravo, vegetarijansko i sirovo kuhanje/i nekuhanje uz nešto manje teorijske podloge, a puno više praktičnog znanja, kaže Nela.

 

Za nekih 6 sati radionice, uz učešće svih participanata zajednički su spremili 15-ak, pretežno sirovih, te nešto kuhanih jela, od jednostavne finger food hrane, zdravih deserta do cjelovitih obroka sastavljenih isključivo od vegetarijanskih namirnica. Ideja je bila promovirati jednostavnost, ali i činjenicu da vegetarijanska kuhinja može biti itekako gurmanska, a ne samo mit o tome da vegetarijanci jedu samo salatu.

 

Radionica RawVege Tuzla (1) Radionica RawVege Tuzla (3) Radionica RawVege Tuzla (4) Radionica RawVege Tuzla (5) Radionica RawVege Tuzla (6) Radionica RawVege Tuzla (8) Radionica RawVege Tuzla (9) Radionica RawVege Tuzla (10) Radionica RawVege Tuzla (11) Radionica RawVege Tuzla (12) Radionica RawVege Tuzla (13)

foto_Davor Matošević
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team