#OpenLikeNeverBefore: Coca-Cola ima divnu poruku u novoj reklamnoj kampanji

[ssba]
August 4th, 2020

Coca-Cola je predstavila novu reklamnu kampanju s porukom #OpenLikeNeverBefore. Ovo je naša prilika da započnemo ispočetka – skromniji, pažljiviji, hrabriji i bolji nego što smo ikada bili. Čaša nije napola prazna, već je napola puna i svi možemo napraviti promjene ako smo otvoreni kao nikad prije. 

 

- Kampanja #OpenLikeNeverbefore je zasnovana na vjerovanju da se ne moramo ‘vratiti’ u normalnu. Umjesto toga, svi treba da idemo naprijed i učinimo naš svijet ne samo drugačijim, nego i boljim. Ova kampanja također podržava i slavi naše tržišne partnere uključujući lokalne hotele, kafiće i restorane, koji će nakon jako izazovnog perioda ponovo otvoriti svoja vrata, a koji su oduvijek bili srce i duša našeg društva, istakao je rekao je Walter Susini, viši potpredsjednik marketing kompanije Coca-Cola u EMEA regiji.

 

Lansiranje kampanje popraćeno je drugom fazom pomoći zajednici koja se ogleda u opsežnim aktivnostima s kojima Coca-Cola želi pomoći sektoru ugostiteljstva i svojim HoReCa partnerima. Podrška HoReCa partnerima odvija se kroz izdvajanje dodatnih sredstava i ekspertize koja omogućuje ugostiteljima kreiranje vlastitih oglasa preko inovativne digitalne platforme Ad Creator. Nakon što ugostitelji kreiraju oglase, Coca-Cola ih sponzorira i promovira na online kanalima. Oglasi se na individualiziran način dijele na online  kanalima i pomažu ugostiteljima komuniciranje vlastite ponude ili jednostavno pozivaju goste u svoje hotele, restorane ili barova. Ova vrsta podrške dostupna je za 330 ugostiteljskih objekata u Bosni i Hercegovini.

 

Za dio partnerskih ugostiteljskih objekata kreiraju se posebni suncobrani s integriranim dispenzerima za dezinfekciju ruku, čime se umanjuju troškovi nastali prilagodbom mjerama za borbu protiv Covid-19.

 

Ova Coca-Cola je na nas – Nakon dužeg perioda u kojem smo ostali bez mnogo stvari koje smo uzimali zdravo za gotovo, vraćamo se starim navikama. Život u zatvorenom naučio nas je da budemo oprezniji, ali i otvoreniji nego ikad. Željni prijatelja, žedni druženja – vrijeme je da opet zajedno nazdravimo, uz poštivanje svih propisanih epidemiološkim mjera. Zato je pokrenuta promocija “Ova Coca-Cola je na nas” s kojom potrošači mogu osvojiti besplatnu Coca-Colu ili Coca-Colu Zero u svom omiljenom kafiću. Informacije o preuzimanju kupona za besplatnu Coca-Colu i popis ugostiteljskih objekata dostupni su na Coca-Cola.

 

Kampanja će se nastaviti i u 2021.godini, sa fokusom na podršku industrijama koje su najteže pogođene pandemijom, uključujući hotele, kafiće i restorane. Coca-Cola će također raditi i sponzorirati prilagodljive digitalne oglase malih biznisa koji prodaju njihove proizvode.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team