Otvoren ART market, sajam originalnih domaćih brendova

[ssba]
June 17th, 2019

ART market, sajam najoriginalnijih bh. brendova koji organizuju online platforma OREA i Vakufska banka, oficijelno je otvoren 16. juna u 12 sati u Botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja BiH. Oko 50 poduzetnika koji su odlučili svoje kreativne ideje, rukotvorine ili umjetnost pretvoriti u biznis, izlagat će i prodavati svoje proizvode do 20 sati. Prelijepi ambijent Zemaljskog muzeja već je ispunjen brojnim posjetiocima marketa, a programi i animacije za djecu su privukli veliki broj porodica da provedu zabavan dan u hladu Botaničke baste. Događaj je svojim dolaskom odlučio podržati i sjajni kapiten fudbalske reprezentacije Edin Džeko te je druženje sa njim oduševilo najmlađe.

 

art market (5)

 

Zvanicama i posjetiocima se na otvorenju obratila Amra Silajdžić-Džeko, suosnivačica i ambasadorica OREA platforme, koja kroz online sistem prodaje omogućava ovim domaćim brendovima prezentnost i plasman unutar i van granica BiH. OREA zajednica okuplja najkreativnije brendove sa domaćim pečatom u svijetu virtuelne trgovine, a danas smo im željeli pružiti priliku da vam se predstave i na ovaj, opipljivi način te da se međusobno umrežavaju. Cilj nam je promovirati ideju malog poduzetništva koji svoje prednosti i uspjeh gradi na originalnosti i dobrim idejama, i poslati ohrabrujuću poruku svim mladim kreativcima.

 

art market (3)

 

Predsjednik Uprave Vakufske banke Denis Čivgin je predstavio motive ove banke da se angažuje kao suorganizator i sponzor: Mi u Vakufskoj banci smatramo da naš posao nije samo davanje kredita i čuvanje depozita. Našu ulogu vidimo i u tome da prepoznamo one koji imaju kapacitet, ambiciju i hrabrost da doprinesu boljitku naše zemlje. To su upravo mali poduzetnici kakve danas vidimo ovdje, poduzetnici koji ne čekaju posao, nego stvaraju posao, i za to zaslužuju naše poštovanje i podršku. Naglasio je kako Vakufska banka promociju i podršku razvoju malog poduzetništva ne smatra projektom, nego misijom koju će nastaviti slijediti svakodnevno, kako u ulozi finansijskog savjetnika, tako i kroz podršku ovakvim inicijativama.

 

art market (2)

Osim što su posjetioci ART marketa mogli upoznati i kupiti selekciju jedinstvenih bh. rukotovorina te provesti porodičan dan u prelijepom ambijentu i druženju, kupovinom ulaznice od 2 KM učestvovali i u humanitarnoj akciji. Naime, OREA i Vakufska banka je sav novac od ulaznica prodatih nakon 14 sati usmjeriti u podršku Roditeljskoj kući u Sarajevu za boravak roditelja sa djecom oboljelom od karcinoma.

 

 

 

 

 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team