Otvoren konkurs za Nagradu Zvono 2018.

[ssba]
February 8th, 2018

Udruženje za istraživanje, dokumentiranje i prezentiranje umjetnosti SKLOP sa radošću objavljuje javni konkurs za nagradu ZVONO 2018 za mlade vizualne umjetnike i umjetnice iz Bosne i Hercegovine do 40. godine starosti.

 

Konkurs je otvoren za likovne umjetnike i umjetnice do 40. godine starosti, koji/e se bave slikarstvom, skulpturom, grafikom, crtežom, fotografijom, instalacijom, videom, performansom, novim medijima i/ili imaju interdisciplinarni pristup. Nagrada ZVONO za pobjednika/cu se sastoji od dvomjesečne umjetničke rezidencije u New Yorku kod Residency Unlimited kao i od samostalne izložbe pri povratku iz SAD.

 

Rok za prijavu: 30.4.2018. / Sve detaljne informacije o pozadini nagrade, načinu prijave i kvalifikovanosti umjetnici/ce mogu naći na web stranici Udruženja SKLOP.

 

Nina Komel, Uslovna sloboda (Ja sam kao slobodan), 2016; pobjednica nagrade Zvono 2016

Nina Komel, Uslovna sloboda (Ja sam kao slobodan), 2016; pobjednica nagrade Zvono 2016

 

Tokom mjeseca februara Udruženje SKLOP dodatno organizuje informativne događaje o nagradi u gradovima Banja Luka, Sarajevo, Široki Brijeg i Trebinje. Datumi će uskoro biti publicirani na web stranici.

 

Projekt podržava Vlada Švicarske.

 

 

 

 

Jelena Fužinato, Archive of Teodor Vujić, 2014; finalistkinja nagrade Zvono 2016

Jelena Fužinato, Archive of Teodor Vujić, 2014; finalistkinja nagrade Zvono 2016

 

Nagrada ZVONO u Bosni i Hercegovini (BiH) osnovana je 2006. godine od strane udruženja SCCA Sarajevo Center for Contemporary Art. Od 2017. godine novi oficijelni partner za organizaciju nagrade ZVONO u BiH je Udruženje za istraživanje, dokumentiranje i prezentiranje umjetnosti SKLOP. Ovu ključnu nagradu SKLOP realizira sa dvije partnerske institucije iz New Yorka: Residency Unlimited i The Trust for Mutual Understand.

 

Nagrada ZVONO za pobjednika/cu se sastoji od dvomjesečne umjetničke rezidencije u New Yorku kod Residency Unlimited kao i od samostalne izložbe pri povratku iz SAD. Cilj nagrade ZVONO je pružiti podršku mladim stvaraocima i olakšati im daljnju djelatnost, smještajući ih sa položaja marginalne prema središnjoj ulozi u društvu putem stvaranja pozitivnog konteksta za mlado stvaralaštvo, kreativnost i inovativnost, sa kojima bi društvo moglo i trebalo da se identificira.

 

Nagrada ZVONO je dio mreže YVVA The Young Visual Artist Award, čije članove čini ukupno 12 zemalja jugoistočne Evrope (www.yvaawards.org). Nagrada je zamišljena kao novo i prestižno mjesto okupljanja najkreativnijih snaga savremene umjetničke scene, lokalno, gdje se nagrada održava, ali i internacionalno među državama YVVA mreže.

 

Enes Žuljević, Hercegovina, loaded and reloaded, 2015; finalista nagrade Zvono 2016

Enes Žuljević, Hercegovina, loaded and reloaded, 2015; finalista nagrade Zvono 2016

 

naslovna fotografija_Alma Gačanin, Show me yours, I`ll show you mine, 2016; finalistkinja nagrade Zvono 2016
Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load MoreFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team