#OTVORI_pRozorište priprema lutkarsku online radonicu za djecu

[ssba]
May 14th, 2020

Otvori pRozorište je kreativni prostor na online platformama namijenjen djeci i očuvanju ljubavi prema pozorištu u vrijeme pandemije COVID 19. Grupa teatarskih autora i autorica zatvorenih u svojim domovima za vrijeme izolacije, angažovala se oko ideje da djeci pričaju priče pozorišnim sredstvima, ali u online univerzumu koji je trenutno najpristupačniji.

 

Do sada su ispričali priče Crvenkapica, Tri praščića, Princeza i žaba, Ružno pače, Ivica i Marica, a predstoji nam premijera Sebični Div. U nedjelju, 16.5. sa početkom u 11:00 spremaju prvo izdanje Facebook live radionice Otvori_pRozorišta.

 

OpR_radionica 2

 

- Tema radionice je izrada lutaka od stvari koje se mogu naći u kuhinji. Drvene kutljače, tanjiri, kašike, viljuške, šerpe… Obični predmeti iz svakodnevne upotrebe u kuhinji, sa malim intervencijama, mogu postati likovi omiljene bajke ili basne. Pored upoznavanja sa teatrom, radionica ima za cilj da podstakne dječiju maštu da udahnu život svakodnevnim predmetima. U dječijoj dobi kreativna inteligencija i viđenje objekata kroz vlastitu inovativnost je dragocjena i potrebno ju je njegovati. Ovakav pristup je značajniji od kupovine gotovih proizvoda, igračaka ili pozorišnih rekvizita, pa čak i od materijala dostupnog za craft art. Za nedjeljnu radionicu mame i tate pripremite par flomastera, ostatke kolaž papira, ljepilo, jedan blok i naravno drvene kutljače, poneku šerpu, tanjirić za kafu sve ono što nećete upotrebljavati za pripremanje hrane taj dan, istaknula je Arma Tanović, koja će održati radionicu.

 

OpR_radionica 3

Stalnom autorskom timu, koji čine: Sabrina Begović-Ćorić, Arma Tanović, Maja Zećo, Oliver Jović, Adisa Vatreš Selimović, Amar Selimović, Dina Mušanović, Irma Alimanović, Mirna Jogunčić, Staša Dukić, Stela Mišković, Feđa Zahirović, Asja Krsmanović priključuju se kolege i kolegice iz Bosne i Hercegovine, internacionalni prijatelji i prijateljice, ali i djeca sa svojim kreacijama.

 

- pRozorišne predstave, kako zovemo videe koje objavljujemo, izlaze svake subote od 11. aprila. Odaziv je sve veći, a koristim i ovu priliku da pozovem djevojčice i dječake svih uzrasta da nas zaprate na Facebooku, Instagramu i YouTube kanalu Otvori_pRozorište da nam se pridruže u pričanju priča kroz pRozorišne predstave i učešće na Facebook live radionicama, kaže Sabrina Begović – Ćorić, jedna od autorica Otvori pRozorišta.

 

Za više informacija javite im se na mail otvoriprozorište@gmail.com ili direktno voditeljici radionice Armi Tanović na armatanovic@yahoo.com i +387 61 172 270.

 

OpR_radionica 4

 

 

 

 

 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team