Ovaj mjesec ćemo mirisati na Issey Miyake PLEATS PLEASE L’Eau

[ssba]
May 8th, 2014

Pleats Please – parfem koji vas pokreće – nazvan je po slavnoj istoimenoj modnoj kolekciji naboranih materijala i vedrih boja koja prati pokrete tijela. Cilj je bio napraviti razigrani, vibrantni i bujan miris pa su korištene voćne, cvijetne i drvene note što je zapravo klasika. Ovaj parfem predstavlja povratak modnoj inspiraciji, pop kulturi i japanskoj tradiciji kuće.

 

12-isseymiyake

 

Modna kolekcija Pleats Please postoji od 1993. godine kao svojevrsni patent kreatora Issey Miyakea. Nakon nekoliko godina eksperimentisanja sa tkaninama i procesom proizvodnje, Miyake lansira liniju na tržište. Materijali su veoma specifični i izrađuju se u sendvič formi – poliester žersej tkanina se specifično slaže između slojeva papira i stavlja pod vrelu presu. Vrelina prese čini da materijali trajno zadržavaju oblik uzdužnih brazdi. Većina krojača prvo kroji i nabira tkaninu, pa je tek onda siječe i ušiva dok je Issey Miyake ovom metodom potpuno obrnuo redosljed procesa.

 

Pleats-Please-Issey-Miyake

 

 

 

 

Pleats Please Eau de Parfumd1

 

Prvi miris Issey Miyake Pleats Please pojavio se u septembru 2012. i predstavljao je povratak modnoj inspiraciji, pop kulturu i japanskoj tradiciji kuće. Pleats Please Eau de Parfum naglašava zabavu, boje i vitalnost pažljivo odabranim notama i namenjen je energičnim, komunikativnim i društvenim ženama. Cvjetne note koje vode glavnu riječ nude arome cvjetova božura kombinovanih sa bogatim i opojnim buketom bijelog cvijeća i slatkog graška. U bazi su smješteni intenzivni akordi pačulija, kedra, vanilije i bijelog mošusa. Dizajn bočice slijedi dizajn Bao Bao torbe iz Pleats Please kolekcije, a čep je urađen kao stilizovani bijeli cvijet.

 

BB_1

 

 

 

Pleats Please L’Eau de Toilette

 

IM10.Pyr 045

 

Vedar, optimističan i raskošan miris vertikalno naboranih cvjetnih, voćnih i drvenih nota kojeg potpisuje parfimer Aurelien Guichard. Početak kompozicije zapljuskuje hibridnim voćem Nashi, nastalim ukrštanjem kruške i jabuke (aroma kruške je ta koja dominira). Srce simbolizira ženstvenost cvjetnim akordima božura i slatkog graška uz molekulu Indole koja kompoziciji daje svježinu i bujnost. U bazi su smješteni intenzivni akordi pačulija, kedra, vanilije i bijelog mošusa.

 

YouTube Preview Image

 

 

 

 

 

Pleats Please L’Eau

 

50ml_cut_with_box_1

U decembru 2013. godine svojoj kolekciji mirisa Pleats Please Issey Miyake priključuje novi, svežiji i ženstveni Pleats Please L’Eau u bočici iste geometrijske forme kao predhodna izdanja, sa tečnošću svetlo zelene boje. Transparentno staklo prelama nijanse zelene tečnosti najavljujući svežinu kojom odiše nova kompozicija inspirisana prolećem koje izmamljuje osmehe, osećaje sreće i poleta. Pleats Please L’Eau potpisuje parfimer Aurelien Guichard, tvorac prvenca Pleats Please kolekcije koji novu kompoziciju zasniva na konceptu “bestežinske svežine”. Miris obiluje prozračnim nijansama, svetlucavim cvetnim akordima i nežnim iskričavim začinskim nitima.
Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load MoreFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team