Ove sedmice u SARTRu pogledajte AY, CARMELA, JEDVANOSIMSOBOAKALOMISTOBO i TRAMVAJ ZVANI ŽUDNJA

[ssba]
September 10th, 2018

Publika Sarajevskog ratnog teatra će u toku sedmice imati priliku pogledati tri predstave: Ay, Carmela, četvrtak 13.09., Jedvanosimsoboakalomistobo, petak 14.09. i predstavu Tramvaj zvani žudnja u subotu, 15.09. u 20h.

 

Ay-Carmela1

Ay, Carmela je priča o glumačkom i ljubavnom paru (Carmeli i Paulinu), o glumcima, histrionima, zabavljačima, varjetetskim umjetnicima koji su u okolnostima španskog građanskog rata primorani igrati predstavu kao posljednju milost za vojnike, ratne zarobljenike koje fašisti sutradan namjeravaju streljati. Predstava je intimna i sentimentalna kronika sjećanja, te srdačna počast umjetničkoj časti i dostojanstvu, ljudskosti i moralnoj kvaliteti kolektivne antifašističke svijesti. Na repertoaru Sarajevskog ratnog teatra se nalazi od 1999. godine i obilazeći teatarske scene u BiH kao i na prostoru gotovo cijele Evrope, slavi sjajnu partnersku igru Selme Alispahić i Dragana Jovičića koji afirmiraju sve vrijednosti Glumca, kao i vitalitet i neprolaznost teatarske umjetnosti. U predstavi igraju: Selma Alispahić (Carmela), Dragan Jovičić (Paulino) i Jasenko Pašić (Gustavet).

 

 

VH-Jedvanosimsoboakalomistobo-13-10-2017-57

Jedvanosimsoboakalomistobo je socijalna komedija koja tretira savremene bosanskoherceogovačke probleme – nezaposlenost i birokratske prepreke koje dovode do što većeg iseljavanja stanovništa. Predstava je dobitnica višebrojnih nagrada za najbolju predstavu, režiju i kolektivnu igru na festivalima u Makedoniji, Zenici i Mostaru. Režiju potpisuje Aleš Kurt, a u predstavi igraju: Alban Ukaj, Maja Salkić, Jasenko Pašić, Mirela Lambić, Sead Pandur, Amila Terzimehić, Davor Sabo, Adnan Kreso, Saša Krmpotić i Anida Isanović.

 

tramvaj

Predstava Tramvaj zvani žudnja je rađena prema istoimenoj drami napisanoj 1947. godine i smatra se najpoznatijim djelom čuvenog američkog dramatičara Tennessee Williamsa. Popularnost širom svijeta stekla je istoimenom filmskom adaptacijom režisera Elia Kazana iz 1951. godine, u kojoj su glavne uloge igrali Marlon Brando i Vivien Leigh. Predstava koja se i nakon više od pet decenija čini aktualnom, dijelom je zasebnog teatarskog programa Teatarski opservatorij, a koji je Sarajevski ratni teatar pokrenuo sa ciljem afirmiranja mladih umjetnika/ica, glumaca/ica i reditelja/ica. Igraju Dina Mušanović, Staša Dukić, Igor Skvarica i Alban Ukaj.

 

Ulaznice za predstave se mogu rezervisati pozivom na 033-664-070 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice. Cijena ulaznice iznosi 10KM, a omogućen je i popust za učenike, studente i penzionere gdje cijena iznosi 5KM.
Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load MoreFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team