Poklanjamo 2×2 karte za party DJ Jonasa Saalbacha u Sarajevu

0
April 3rd, 2017

Domaći ljubitelji kvalitetne elektronske muzike će imati priliku da prvi u regionu premijerno uživo poslušaju novi album njemačkog, sve popularnijeg producenta i DJ-a Jonasa Saalbacha koji će nastupiti na novom izdanju klupskog programa Die Tanznacht u amfiteatru Doma mladih, u petak, 7. aprila. Organizator ovog događaja, sarajevska digitalna izdavačka kuća elektronske muzike Submarine Vibes, nakon nastupa Franza Alicea Sterna, najavljuje sjajnu zabavu na kojoj će nastupiti i slovenački producent i DJ Roby Deep, sarajevski producent Hibrid te dvojac Sijah & Kolenda.

 

Jonas Saalbach 4

 

Album pod nazivom Perspectives objavljen je 27. marta za berlinsku izdavačku kuću Einmusic Recordings, nakon što se Saalbach vratio sa svoje veoma uspješne turneje po Australiji. Na albumu se nalaze pjesme urađene u saradnji sa poznatim autorima kao što su Solok, Marina Miconnet, Hacker & Miethig, Amber Long i Philipp Kempnich. Album se za manje od 24 sata popeo na 6. poziciju Beatportove Progressive house top liste.

 

 

Jonas je na dosadašnjim izdanjima sarađivao i sa drugim poznatim imenima kao što su Ruede Hagelsteln, Third Son, Brita Arnold, Sasse, a izdavao je, između ostalih, i na labelovima Katermukke, Heinz Music, Save Us Recordings, Polymath i Mood Music. Za vrlo kratko je vrijeme dospio na glas jednog od najtalentovanijih producenata u Njemačkoj, a na sebe je privukao pažnju karakterističnom melodičnom i plesnom house muzikom, ali i serijom zanimljivih video spotova.

 

Nakon što je izdao svoj prvi album Ancient Lake 2015. i pokupio sjajne kritike, Jonas je u prošloj godini zabilježio nastupe po cijeloj Njemačkoj i ostatku Evrope, a lista njegovih nastupa dovoljno govori o interesu publike za njegov zvuk.

 

foto-Hrvoje Slebur

foto-Hrvoje Slebur

 

Svoj EP pod nazivom Fridge Slap objavio je i na domaćem labelu Submarine Vibes, a na istom izdanju objavljen je i remix koji je uradio sarajevski producent Hibrid, za koji je ekipa Submarine Vibesa na Bjelašnici snimila i spot.

 

 

Sarajevskim nastupom Jonasa Saalbacha, Submarine vibes nastavlja predstavljati domaće i strane izvođače koji izdaju za ovaj domaći label koji od svog osnutka 2014. promovira recentnu elektronsku muziku.

 

Partneri ovog događaja su Goethe Institut u BiH, Hotel Holiday i restoran Yellow Submarine.

 

Ovom prilikom poklanjamo 2×2 karte za party. Vaš zadatak je da na vašim društvenim mrežama podijelite event Die Tanznacht mit Jonas Saalbach (Berlin) / Dom Mladih Amf, tagujete prijatelja/cu s kojim/kojom biste išli na party i javite se nama putem e-maila poklon@fbl.ba

 

Pobjednike/ce ćemo proglasiti u četvrtak, 6.4. u 17h na našem Facebook pageu.
Najčitanije
FBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team