Poklanjamo tri paketa s HELL proizvodima

[ssba]
November 19th, 2018

Zbog nedostatka informacija o sadržaju i kontroverznim sastojcima energetskih napitaka, ranijih godina, potpuno  je bio opravdan strah od njihove konzumacije, ali današnja situacija je sasvim drugačija. Svi sastojci energetskih pića ne kriju se od javnosti, ali ipak postoji ogromna razlika među brendovima koja se prvenstveno odnosi na odabir sastojaka prilikom proizvodnje.

 

Jedan od najkvalitetnijih proizvoda u kategoriji energetskih pića je HELL ENERGY STRONG FOCUS, funkcionalno piće s L – karnitinom, svjetski poznatog brenda energetskih napitaka HELL ENERGY. HELL ENERGY FOCUS sadrži vitamine B skupine, L karnitin i magnezij koji su iznimno važni za doprinos normalnoj psihološkoj funkciji, smanjenju umora i iscrpljenosti.

 

HELL_Focus_Szorolap_A6_bih2

 

- Pravilno funkcioniranje neurona zahtjeva vitamin C, a to je vrlo važno za tijelo kada je pod utjecajem stresa. Naša tijela najbrže ga apsorbiraju u tekućem obliku. Vitamin C potiče sposobnost razumijevanja i povećava mentalni kapacitet, a odgovarajuće razine unosa pomažu u poboljšanju mentalne i tjelesne kondicije. On igra važnu ulogu u nekoliko neuroloških procesa, a primarna uloga mu je je poboljšanje funkcije mozga. Vitamin D je također bitan za naše stanice mozga. Ako se konzumira dovoljna količina vitamina D, poboljšava se učinkovitost rada moždanih ćelija, a kolektori slobodnih radikala zadržavaju koncentraciju duže vrijeme, smatra Timea Simon, nutricionistkinja.

 

U Hell Energy Focusu nalazi se i kofein, a jedna limenka sadrži kofeina koliko i jedna šoljica kafe. Kofein djeluje kao stimulans i odgađa umor i pospanost. Novija istraživanja ističu pozitivne strane kofeina poput ubrzavanja metabolizma, poticanja motoričkih sposobnosti a djeluje i kao izvor antioksidanata. Evropska komisija za sigurnost hrane dodatnim analizama utvrdila je da je umjereno konzumiranje energetskih napitaka potpuno sigurno za ljude, te preporučuju konzumaciju makismalno 5 limenki dnevno. Ipak, kao odgovoran proizvođač HELL ENERGY na svojim proizvodima preporučuje konzumaciju 1 limenke dnevno, dok piće ne preporučuju djeci,  trudnicama i dojiljama.

 

HELL Strong Focus ima 20% više kofeina od tradicionalnih energetskih napitaka, odnosno 38,4 mg / 100 ml.

 

U saradnji sa Hell BiH poklonit ćemo tri paketa s HELL proizvodima. Vaš zadatak je da share ovaj post na vašim društvenim mrežama i javite nam se putem e-maila poklon@fbl.ba  s naznakom HELL i vašim podacima (ime i prezime, adresa, grad, broj telefona).

 

Imena dobitnika/ca ćemo objaviti Facebook pageu 26. novembra u 18:00 sati.

 

Sretno!
Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load MoreFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team