Predstava ‘Sjećaš li se Doli Bel’ otvara festival Mostarska Liska 2020.

[ssba]
March 5th, 2020

Javna ustanova Narodno pozorište u Mostaru, s ponosom obavještava medije i svoju cijenjenu publiku da je od pristiglih prijava iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije, selektovano šest najboljih pozorišnih predstava komedijskog žanra za ovogodišnji festival komedije Mostarska liska 2020. Također, donesena je doluka da će festival trajati dan kraće. Festival će biti otvoren 10. aprila u 20 sati predstavom Sjećaš li se Doli Bel Abdulaha Sidrana, u režiji Kokan Mladenović, nastaloj u produkciji Kamernog teatra 55, a bit će svečano zatvoren 16. aprila.

 

U subotu, 11. aprila na repertoaru je predstava Čekajući Godoa Samuela Becketta, u režiji Vladimira Popadića. Predstavu igra ansambl Kruševačkog pozorišta iz Srbije.

 

Naredni dan, 12. aprila gledamo predstavu Identitluk nastalu prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara.

 

Identitluk

Identitluk

 

Ponedjeljak, 13. april, rezervisan je za nastup Gradskog pozorišta jazavac iz Banja Luke i predstavu Istina Florijana Zelera, u režiji Željka Stjepanovića, dok u utorak 14. aprila dolaze gosti iz Hrvatske. Riječ je o predstavi GospOUdinNOUbadi autora i reditelja Saše Anočića, a koju izvodi ansambl teatra EXIT iz Zagreba.

 

Posljednjeg dana takmičarskog dijela festivala,15. aprila, uživat ćemo u izvedbi predstave Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama autora Almira Imširevića, čiju režiju potpisuje Admir Glamočak, a koja je nastala u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama

Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama

 

Festival će biti zatvoren 16. aprila, ceremonijom dodjele nagrada, te izvedbom predstave u čast nagrađenih. Riječ je o predstavi Split in space autora i reditelja Ivana Lea Leme, koju izvodi ansambl Gradskog pozorišta mladih Split.

 

Pored takmičarskog, Festival i ove godine obiluje bogatim popratnim programom koji će biti objavljen neposredno prije početka Festivala.

 

ULAZNICE za sve programe su u prodaji po cijeni od 10 KM, a dostupni su i paketi ulaznica po cijeni od 50 KM koji podrazumijevaju jednu ulaznicu za sve izvedbe u trajanju Festivala. Također, moguće su i rezervacije na broj: 036/550-128, mail: marketing@npm.ba ili porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar. Vlasnicima godišnjih karata omogućen je slobodan ulaz na sve predstave festivala bez prethodne najave.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team