Preporuka Books.ba: Kolekcija knjiga jesen/zima 2015/2016

[ssba]
October 30th, 2015

Nakon brojnih obaveza i ubrzanog života vrlo često pomislimo kako jednostavno želimo uživati u udobnosti svog doma. Užitak odmora bit će potpun ako uđete u jedan novi svijet u koji vas samo knjiga može odvesti. Knjižara Books.ba vam ove sezone preporučuje:

 

 

Blank bookcover with clipping path

Pokoravanje / Michel Houellebecq / cijena_20 KM

U proljeće 2022. François Hollande završava svoj drugi mandat. Iako ga je izborio prije pet godina porazivši Marine Le Pen, sada je diskreditiran, osramoćen, prezren, i ne uspijeva spriječiti streloviti uspon Muslimanskog bratstva, koje, pod palicom harizmatičnog, inteligentnog i kultiviranog Mohameda Ben Abbesa, osvaja više glasova. U drugom krugu predsjedničkih izbora ovaj novajlija se suprotstavlja kandidatkinji Nacionalnog fronta…

 

 

 crni-molitvenik_rgb-web

 

Crni molitvenik / Marko Tomaš / cijena_21 KM

U novoj pjesničkoj knjizi Marko Tomaš kaže da je ljubav smislila sve zločine, i zato u ovoj poeziji prijetnja duši nije smrt, nego život, a život znači ponavljajuću psovku dok se u nekoj kafani, ponekad uz vino, ponekad uz čaj, rješava nemoguća Rubickova kocka ljubavi. S Crnim molitvenikom u ruci očekujte neku vrstu opojne inicijacije u religiju ljubavi i smrti, ubistvo u savršenom tangu. Između korica čeka vas gol pjesnik razapet između slavoluka ljubavnoj čežnji i slavoluka smrtonosnoj samoći. Sklonjeni negdje daleko od svih rovova, nacizama, parola, trgovačkih centara i sapunica, naoružajte se i dobro našiljenom crnom olovkom za saradnju s pjesnikom, jer, budite sigurni, čeka vas ugodan posao potcrtavanja naglo pronađenog smisla, užitak u atmosferi i uvidima vješto artikuliranima u začudne, minimalističke iskaze i sintagme. A možda vam se dogodi, kako to već s molitvenicima biva, da naučite i koju pjesmu napamet. Dorta Jagić Marko Tomaš piše na dobar stari način koji se ne boji patetike, snažnih osjećaja i njihova centrifugalnog djelovanja, koji eros neprestano privodi u susjedstvo thanatosa. Ovom zbirkom još zaoštrava riskantnu poziciju odmaknutosti od ironije kada govori o svijetu, ali zadržava nešto zdrave autoironije koja mu daje težinu i autoritet. Uronjen u magmu ljubavi i politike, u kojoj se skicira kao buntovnik i osamljenik, on se ne štedi, a neštedimice dijeli i bol. Poezija koja boli je dobra poezija.

 

 

 

 

Marsovac

Marsovac / Andy Weir / cijena_18 KM

Mark Watney, astronaut iz misije ARES” sticajem nesretnih okolnosti ostao je na Marsu, a posada njegovog broda ubijeđena je da je Mark skončao na Crvenoj planeti. Ali Watney je odlučio da se ne preda… Nevjerovatno duhovita i fantastična priča, autora koji je IT stručnjak i zaljubljenik u astronomiju. Kada je Andy Weir poslao svoj rukopis urednicima američkih izdavačkih kuća vjerovatno nije mogao ni pomisliti kakvu će popularnost ova knjiga steći. Nakon što je zatrpan odbijenicama od strane izdavača, odlučio je da knjigu objavi na svom blogu. Na preporuku čitatelja i prijatelja objavio je knjigu u elektronskoj verziji na Amazonu, po cijeni od 0,99 USD. Nakon samo mjesec dana knjiga je postala najprodavaniji autorski uradak na Amazonu. To nije promaklo velikom američkom izdavaču Crown, koji je otkupio svjetska prava za objavljivanje ovog djela.

 

 

 

 Moja kratka povijest  Stephen Hawking

Moja kratka povijest / Stephen Hawking / cijena_29 KM

Čitatelje širom svijeta Stephen Hawking očarao je nizom bestselera u kojima istražuje tajne svemira. Sad se prvi put vjerojatno najgenijalniji kozmolog našeg vremena okrenuo vlastitoj unutrašnjosti, otkrivajući nam svoj život i intelektualnu evoluciju. Moja kratka povijest govori o nevjerojatnom putovanju Stephena Hawkinga, od poslijeratnog djetinjstva u Londonu do razdoblja u kojem je postigao međunarodna priznanja i slavu. Ilustriran rijetko viđenim fotografijama, ovaj sažet, duhovit i otvoren prikaz čitateljima predstavlja znatiželjnog školarca kojega su razredni kolege prozvali Einsteinom, šaljivca koji se s kolegom kladio postoje li crne rupe te mladoga supruga i oca koji je nastojao pronaći svoje mjesto u akademskom svijetu. Pišući skromno i duhovito, Hawking otvoreno govori o izazovima s kojima se suočio kad mu je u dvadeset prvoj godini dijagnosticirana amiotrofična lateralna skleroza (ALS). Opisujući svoj misaoni razvoj, objašnjava kako ga je mogućnost rane smrti poticala na brojna intelektualna postignuća te govori o nastanku svoga majstorskog djela, Kratke povijesti vremena, jedne od najvažnijih knjiga 20. vijeka.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team