Samsung Galaxy S9: Napravljen da odgovara današnjem načinu komuniciranja

[ssba]
February 28th, 2018

Samsung Electronics Co., Ltd. je predstavio Samsung Galaxy S9 i S9+, pametne telefone koji maštovito reinterpretiraju način na koji komuniciramo, dijelimo i doživljavamo svijet. Napravljen u vremenu kada korisnici imaju povećanu potrebu za komuniciranjem i većim samoizražavanjem uz pomoć fotografija, video zapisa i emojia, Galaxy S9 i S9+ potiču inovativnost uz Samsungovu naprednu kameru. Redizajnirani, s novim dvostrukim otvorom blende koji poboljšava inovativnu kameru za snimanje pri slabom osvjetljenju, Super Slow-mo video mogućnosti i personalizirani AR Emoji, Galaxy S9 i S9+ omogućavaju korisnicima da ne propustite nijedan trenutak i da svaki dan bude nezaboravan.

 

02_Galaxy_S9_Purpurno lila

 

Galaxy S9 i S9+ pružaju poboljšano iskustvo zabave uz moćne stereo zvučnike koji su podešeni pomoću AKG, vrhunski audio uz Dolby Atmos i profinjeni beskonačni ekran od ruba do ruba – ključni element u Samsungovoj dizajnerskoj baštini. Osim toga, Galaxy S9 i S9+ dolaze s novom SmartThings aplikacijom, koja ujedinjuje Samsungove postojeće IoT usluge u jedinstveno pametno isksustvo.

 

- Način na koji koristimo naše pametne telefone se promijenio jer su komunikacija i samoizražavanje evoluirali. S Galaxy S9 i S9+, maštovito smo reinterpretirali kameru na našem pametnom telefonu. Ne samo da Galaxy S9 i S9+ omogućavaju korisnicima da snime izvrsne fotografije i video zapise na bilo kojem mjestu, nego se radi o pametnom telefonu koji je dizajniran tako da im pomogne da se povežu sa drugima i da se izraze na svoj jedinstven i osoben način, izjavio je DJ Koh, predsjednik i šef sektora za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

 

 

S9_S9+_ Maslačak

 

 

Redizajnirana kamera

 

Današnje kamere su više od običnog pravljenja fotografija – one služe za povezivanje i komuniciranje. Korisnici žele iznimnu kameru na svom pametnom telefonu koja ima najmoderniju tehnologiju. Na taj način oni mogu da se izraze uz pomoć visokokvalitetnih fotografija koje će ispričati njihovu jedinstvenu priču. Galaxy S9 i S9+ misli o takvim korisnicima- sa Super Speed Dual Pixel senzorom s posvećenom procesorskom snagom i memorijom uz čiju pomoć će imati nevjerovatne snimke visoke kvalitete. Karakteristike kamere na Galaxy S9 i S9+ uključuju:

 

• Super Slow-mo: Neka svaki dan u vašem životu bude epskih dimenzija s dinamičnim i usporenim videozapisima koji snimaju 960 okvira u sekundi. Galaxy S9 i S9+ također nude automatski Motion Direction, inteligentnu karakteristiku koja detektira kretanje u okviru i automatski počinje snimati – ono što korisnici moraju da urade je da podese postavke za snimanje. Nakon snimanja videozapisa Super Slow-mo, korisnici mogu odabrati pozadinsku muziku imajući na raspolaganju 35 različitih opcija ili mogu dodati melodiju s njihove omiljene playliste. Korisnici također mogu jednostavno izraditi, uređivati i dijeliti GIF datoteke jednostavnim dodirom na tri razigrana pokretna stila kako bi bili u stanju da je gledaju onoliko dugo koliko žele.

 

• Kamera za snimanje pri slabom osvjetljenju: Dobro osvjetljenje je tajna svake velike fotografije. No, često se fotografije snimaju u manje idealnim uslovima osvjetljenja i većina kamera na pametnim telefonima ima fiksni otvor koji se ne može prilagoditi niskim ili svijetlim uslovima osvjetljenja što rezultira zrnastim ili ispranim slikama. Slično načinu na koji se šarenica ljudskog oka širi i smanjuje, Samsungov Dvojni Otvor/blenda (F1.5 – F2.4) automatski omogućava više svjetla kad je mrak i manje svjetla kada je previše svijetla, snimajući čiste i jasne fotografije.

 

• AR Emoji: Samsung omogućava korisnicima izradu emojija koji izgledaju, zvuče i djeluju poput njih. AR Emoji koristi algoritam baziran na podacima mašinskog učenja koji analizira 2D sliku korisnika i iscrtava više od 100 crta lica kako bi stvorio 3D model koji odražava i oponaša izraze, poput namigivanja i klimanja glavom, za istinsku autentičnost. AR Emoji dijeli korisnikove stvarne emocije ne samo u videozapisu, već i u nizu naljepnica koje koriste standardni AGIF datotetski format tako da korisnici mogu podijeliti svoje emojie na većini drugih platformi za razmjenu poruka.

 

• Bixby: Samsungova inteligentna platforma, integrirana u kameru, koristi povećanu stvarnost i duboke tehnologije učenja kako bi pružila korisne informacije o okruženju korisnika. S otkrivanjem i prepoznavanjem objekta u stvarnom vremenu, Bixby odmah generira informacije direktno na vrhu slike na koju je kamera upućena. Korisnici mogu prevoditi strane jezike kao i preračunavatii valute u stvarnom vremenu uz Live Translation, mogu saznati više o svojoj okolini, kupovati proizvode koje su vidjeli u stvarnom svijetu i pratiti unošenje kalorija u jednom danu .

 

Galaxy S9 i S9+

 

Redizajnirana zabava

 

Pametni telefoni često su naš izbor za zabavu, zbog čega je Samsung napravo uređaj koji nudi vrhunska iskustva zvuka sa stereo zvučnicima koji su podešeni pomoću AKG. Bilo da korisnici gledaju omiljeni film ili slušaju posljednji album omiljenog umjetnika zvukovi su jasni, čisti i bogati kvalitetom. Galaxy S9 i S9+ također podržavaju Dolby Atmos, pružajući efekt zvuka od 360 stepeni.

 

Galaxy S9 i S9+ audio iskustvo nadopunjuju Samsungov revolucionarni beskonačni zaslon. Prvi put predstavljen na Galaxy S8, odvažni, svijetli Super AMOLED beskonačni zaslon stapa se gotovo direktno s telefonom praktično bez zbunjujućih rubova. S prilagodljivim poboljšanjem kontrasta, korisnici mogu koristiti svoj uređaj čak i kad su izloženi direktnoj sunčevoj svjetlosti.

 

 

 

Uređaj koji odgovara povezanom načinu života

 

Kao prvi pametni telefon koji podržava novu aplikaciju SmartThings, Galaxy S9 i S9+ su glavno središte upravljanja svim aspektima povezanog načina života kod kuće, u uredu ili u pokretu. Aplikacija SmartThings biće predstavljena s S9 i S9+ te će se povezati s drugim Samsungovim uređajima i uređajima koji ne pripadaju Samsungovoj porodici.

 

Za one koji su stalno u pokretu, najnoviji Samsung DeX omogućava pokretni stil života pružajući veliki doživljaj preko cijelog zaslona mobilne slušalice. S DeX Padom, novim sistemom priključivanja, korisnici mogu jednostavno povezati Galaxy S9 i S9+ na veći monitor, tastaturu i miš i na taj način proširiti mobilno iskustvo s poboljšanim editovanjem dokumenata ili čak igranjem na cijelom zaslonu Korisnici također mogu pretvoriti Galaxy S9 i S9+ u Touch Pad s DeX Padom .

 

 

Galaxy S9 i S9+ će biti dostupni u Bosni i Hercegovini od 16. marta 2018., u ponoćno crnoj, koraljno plavoj i u novoj nijansi-purpurnoj lila. Kupci koji naprave prednarudžbu za svoj Galaxy S9 ili S9+ kod ovlaštenih Samsungovih partnera do 8. marta/ožujka, moći će ostvariti uštedu do 800 KM prilikom zamjene starog telefona za novi Galaxy te ga preuzeti sedmicu dana prije službenog početka prodaje, dok će kupci koji naprave prednarudžbu za novi Galaxy do 15. marta ostvariti uštedu za otkup starog telefona.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team