Sarajevo Film Festival dio Globalnog Filmskog Festivala We Are One

[ssba]
April 27th, 2020

Tribeca Enterprises i YouTube najavljuju zajednički Globalni Filmski Festival We Are One (We Are One: A Global Film Festival), jedinstveni desetodnevni događaj koji će na YouTubeu okupiti globalnu zajednicu umjetnika/ica kako bi publici besplatno predstavili filmove iz svih krajeva svijeta. Tokom festivala koji će početi 29. maja na YouTube.com/WeAreOne bit će prikazani filmovi po izboru Međunarodnog festivala animiranog filma Annecy, Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu, BFI filmskog festivala u Londonu, Filmskog festivala u Cannesu, Međunarodnog filmskog festivala Guadalajara, Međunarodnog filmskog festivala i nagrada Macao (IFFAM), Filmskog festivala u Jerusalemu, Filmskog festivala u Mumbaiju (MAMI), Međunarodnog filmskog festivala Karlovy Vary, Filmskog festivala u Locarnu, Međunarodnog filmskog festivala u Marrakechu, Filmskog festivala u New Yorku, Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastianu, Sarajevo Film Festivala, Filmskog festivala Sundance, Filmskog festivala u Sydneyu, Međunarodnog filmskog festivala u Tokyiju, Međunarodnog filmskog festivala u Torontu, Tribeca Film Festivala, Filmskog festivala u Veneciji i drugih, kako bi publici omogućili pristup filmskim pričama iz svih dijelova svijeta, a filmskim autorima/icama pristup globalnoj filmskoj publici.

Uvjerenje da umjetnici/ice i stvaratelji/ice u presudnim trenucima mogu ujediniti svijet, ohrabriti smislenu koegzistenicju i suštinski povezati ljude, ugrađeno je u DNK filmskih festivala. Globalni Filmski Festival We Are One gledateljima/icama će omogućiti ne samo da iz nove perspekitve upoznaju različite kulture, već i da direktnim donacijama pomognu lokalnim zajednicama širom svijeta pogođenim COVID-19 pandemijom. Sav novac prikupljen tokom Festivala bit će usmjeren Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) i lokalnim humanitarnim organizacijama u svim dijelovima svijeta.

 

- Često govorimo da film ima jedinstvenu i snažnu moć da inspiriše i ujedini ljude bez obzira na sve razlike i granice među njima i tako doprinese izlječenju svijeta, izjavila je Jane Rosenthal, glavna izvršna direktorica međunarodne medijske kompanije Tribeca Enterprises i suosnivačica Tribeca Film Festivala. Globalni filmski festival We Are One okupit će filmske selektore/ice, umjetnike/ice i autore/ice kako bi zabavili i utješili publiku širom svijeta. U saradnji sa našim nevjerovatnim partnerima – filmskim festivalima iz svih krajeva svijeta i YouTubeom – nadamo se da ćemo svim gledaocima omogućiti da otkriju šta je to što svaki filmski festival čini jedinstvenim i da spoznaju pravi značaj umjetnosti i moć filma.

 

- Ono što situaciju u kojoj su ljudi širom svijeta prisiljeni ostati kod kuće čini istinski jedinstvenom i inspirativnom jeste ljudska sposobnost da se ujedine i kao zajednica prožive različita iskustva, a to je upravo suština Globalnog filmskog festivala We are One, izjavio je Robert Kyncl, glavni poslovni direktor YouTubea. Zajedno sa kompanijom Tribeca Enterprises i našim nevjerovatnim partnerima, ljubiteljima/icama filma tokom deset dana festivala želimo omogućiti pristup filmovima koje su pažljivo odabrali slektori festivala koji učestvuju u ovoj inicijativi. Nešto slično nikada prije nije organizovano i ponosni smo što smo dobili priliku da udomimo takav fantastičan sadržaj i besplatno ga ponudimo gledaocima širom svijeta.

 

- Sa ponosom se pridružujemo drugim partnerskim festivalima u nastojanju da globalnoj publici predstavimo istinski nevjerovatne filmove i umjetnike i omogućimo im da iskuse filmske priče iz svih krajeva svijeta u svoj njihovoj suptilnosti, kao i da otkriju jedinstveni umjetnički karakter svakog pojedinačnog filmskog festivala, rekli su u zajedničkoj izjavi predsjednik Filmskog festivala u Cannesu Pierre Lescure i direktor Festivala Thierry Frémaux.

 

Globalni filmski festival We Are One održat će se u periodu od 29. maja do 7. juna na YouTube.com/WeAreOne. Gledatelji/ice će moći besplatno pristupiti svim igranim, kratkim i dokumentarnim filmovima, mjuziklima, komedijama i razgovorima obuhvaćenim festivalskim programom. Detaljan festivalski program biće predstavljen uoči početka festivala.

 

 

 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team