Sarajevo Food Dictionary predstavlja prvu gastro aplikaciju u BiH

0
June 29th, 2018

Na press-konferenciji održanoj u prostorijama Mistrala medijima i javnosti predstavljena je Sarajevo Food Dictionary aplikacija – prva i jedina gastro-aplikacija u Bosni i Hercegovini.  

 

sarajevo food dictionary 3

 

Sarajevo Food Dictionary je besplatni kulinarski vodič kroz gastro-ponudu Sarajeva namijenjen domaćim i stranim turistima/kinjama, Sarajlijama/Sarajkama, te strancima/kinjama koji/e žive u Sarajevu. Postoji od decembra 2017. godine u štampanoj formi na 80 stranica sadržaja koji se publikuje na 4 jezika, te je do sada imao tri izdanja. Posljednje izdanje štampano u 25.000 primjeraka i dijeli se sada na približno 100 distributivnih mjesta u gradu. Osim što je štampani vodič, Sarajevo Food Dictionary u sklopu svog SFD Kitchen programa, organizator je prvih detox i gluten-free evenata u Sarajevu, te je ujedno i arhiva prvih brzih klipova u BiH za pripremanje tradicionalne bh. hrane. SFD je također gastro-partner “Music.People.Art” agencije u organizaciji evenata, a uskoro će dobiti i svoju radio emisiju Sarajevo Food Dictionary na Anteni Sarajevo, rekla je Medina Dedajić, osnivačica i CEO SFD-a.

 

Sarajevo Food Dictionary je prva i jedina aplikacija za hranu u Sarajevu. To je prvi nezavisni pregled sarajevske kulinarske ponude, bez turističkih ocjena. Ona daje najbolje lokalne preporuke za gastronomska iskustva i dostupna je besplatno za sve korisnike/ce na 4 jezika (bosanskom, engleskom, turskom, arapskom), te omogućava offline navigaciju do više od 100 restorana u Sarajevu. Ona, također, pruža i preporuke za najbolje izbore obroka za svaki restoran (opisi obroka, cijene, fotografije…) i interaktivnu komunikaciju najboljih ponuda restorana (popusti, „hot daily choices“, događaji… ), te gastronomsku ponudu okoline Sarajeva u svojoj sekciji „Gastro Tours“. Također otkriva i najbolje delikatesne zanatske dućane sa kućnim namirnicama, kafom i vinima – delicijama idealnim za istraživanje i za ponijeti natrag kući. SFD aplikacija istražuje ne samo najbolju lokalnu domaću hranu, ali i najbolje lokalno iskustvo nakon prekrasnih obroka, pružajući offline navigaciju do najboljih i vrhunskih lokalnih pabova, pivara, kafića i čajdžinica u Sarajevu, a koji nude izuzetan ambijent i odlične usluge.

 

sarajevo food dictionary 2

 

Dostupna je od danas besplatno za sve Android i iOS korisnike/ce na GooglePlay Storeu i App Storeu.
Aplikacija je realizirana u saradnji s kompanijom Mistral, a Faris Fetahagić, projekt menadžer Mistrala, govorio je  o tehnologiji korištenoj na SFD projektu i izazovima. Za sam kraj mnogobrojnim novinarima/kama Medina Dedajić prezentirala je Sarajevo Food Dictionary aplikaciju naglasivši da je Sarajevo Food Dictionary naš privatni vodič kroz najbolju sarajevsku hranu!
Najčitanije
FBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team