Sarajevo Food Dictionary predstavlja prvu gastro aplikaciju u BiH

[ssba]
June 29th, 2018

Na press-konferenciji održanoj u prostorijama Mistrala medijima i javnosti predstavljena je Sarajevo Food Dictionary aplikacija – prva i jedina gastro-aplikacija u Bosni i Hercegovini.  

 

sarajevo food dictionary 3

 

Sarajevo Food Dictionary je besplatni kulinarski vodič kroz gastro-ponudu Sarajeva namijenjen domaćim i stranim turistima/kinjama, Sarajlijama/Sarajkama, te strancima/kinjama koji/e žive u Sarajevu. Postoji od decembra 2017. godine u štampanoj formi na 80 stranica sadržaja koji se publikuje na 4 jezika, te je do sada imao tri izdanja. Posljednje izdanje štampano u 25.000 primjeraka i dijeli se sada na približno 100 distributivnih mjesta u gradu. Osim što je štampani vodič, Sarajevo Food Dictionary u sklopu svog SFD Kitchen programa, organizator je prvih detox i gluten-free evenata u Sarajevu, te je ujedno i arhiva prvih brzih klipova u BiH za pripremanje tradicionalne bh. hrane. SFD je također gastro-partner “Music.People.Art” agencije u organizaciji evenata, a uskoro će dobiti i svoju radio emisiju Sarajevo Food Dictionary na Anteni Sarajevo, rekla je Medina Dedajić, osnivačica i CEO SFD-a.

 

Sarajevo Food Dictionary je prva i jedina aplikacija za hranu u Sarajevu. To je prvi nezavisni pregled sarajevske kulinarske ponude, bez turističkih ocjena. Ona daje najbolje lokalne preporuke za gastronomska iskustva i dostupna je besplatno za sve korisnike/ce na 4 jezika (bosanskom, engleskom, turskom, arapskom), te omogućava offline navigaciju do više od 100 restorana u Sarajevu. Ona, također, pruža i preporuke za najbolje izbore obroka za svaki restoran (opisi obroka, cijene, fotografije…) i interaktivnu komunikaciju najboljih ponuda restorana (popusti, „hot daily choices“, događaji… ), te gastronomsku ponudu okoline Sarajeva u svojoj sekciji „Gastro Tours“. Također otkriva i najbolje delikatesne zanatske dućane sa kućnim namirnicama, kafom i vinima – delicijama idealnim za istraživanje i za ponijeti natrag kući. SFD aplikacija istražuje ne samo najbolju lokalnu domaću hranu, ali i najbolje lokalno iskustvo nakon prekrasnih obroka, pružajući offline navigaciju do najboljih i vrhunskih lokalnih pabova, pivara, kafića i čajdžinica u Sarajevu, a koji nude izuzetan ambijent i odlične usluge.

 

sarajevo food dictionary 2

 

Dostupna je od danas besplatno za sve Android i iOS korisnike/ce na GooglePlay Storeu i App Storeu.
Aplikacija je realizirana u saradnji s kompanijom Mistral, a Faris Fetahagić, projekt menadžer Mistrala, govorio je  o tehnologiji korištenoj na SFD projektu i izazovima. Za sam kraj mnogobrojnim novinarima/kama Medina Dedajić prezentirala je Sarajevo Food Dictionary aplikaciju naglasivši da je Sarajevo Food Dictionary naš privatni vodič kroz najbolju sarajevsku hranu!




Najčitanije

Access Token is invalid, please get it again







FBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team