SARTR i Pozorište mladih poklanjaju 15×2 karte za tri predstave

[ssba]
February 14th, 2017

Večeras u 20h na repertoaru Pozorišta mladih Sarajevo možete pogledati predstavu Vremenski tunel, a na sceni Sarajevskog ratnog teatra u sklopu Festivala Sarajevska Zima 2017. publika će imati priliku 21. februara u 20h pogledati plesnu predstavu iz Mađarske pod nazivom Kokoschkina lutka, te 22. februara u 20h plesni projekt Balkan Dance project Vol. 2 u koreografijima Aleksandra Ilića/Natalie Iwaniec i Igora Kirova.

 

vremenski tunel

Vremenski tunel

 

Vremenski tunel / 14.2. u 20h / Pozorište mladih Sarajevo

Tri studenta (dva mladića i djevojka) ulaze u Bosansku piramidu sunca, tražeći dokaze koji će potvrditi ili pobiti teoriju o Bosni kao kolijevci civilizacije. Tako počinje njihovo putovanje kroz vrijeme i istoriju Bosne i Hercegovine. Naime, ono što je izgledalo kao obična rupa u padini brda pretvara se u vremenski tunel, tunel iz kojeg izlaz vodi uvijek u neki drugi dio bosanskohercegovačke istorije. Susreću Ivana de Kazamarisa, Aliju Sirotanovića, Gavrila Principa, Bašeskiju, Šantića i Ćorovića (i Eminu), Valtera Perića, Branislava Nušića, borce ispod sarajevske piste…

 

kokoschka_doll_ea_01_domolky_daniel_PRINT_011

Kokoschkina lutka

 

Kokoschkina lutka / 21.2. u 20h / SARTR

Koreografiju i režiju za predstavu potpisuju Gloria Benedikt i Krisztián Gergye. Njihova izvedba nudi prozor u doba Gustava Mahlera i vodi vas na putovanje kroz legendarnu ljubavnu priču početkom 20. vijeka. Austrijska balerina poznata po pomicanju tradicionalnih granica baleta, kako bi ga povezala s naukom i politikom, i mađarski enfant terrible savremenog plesa, ponovo uzimaju tu temu iz legendarnog doba s prelaza vijeka. Oni povezuju današnju savremenu umjetnost s progresivnim duhom predratne Evrope. Predstava posuđuje naslov knjige portugalskog autora Alfonsa Cruza Kokoschkina lutka.

 

 

balkan dance 3

 

 

Balkan Dance project Vol. 2 / 22.2. u 20h / SARTR

Međunarodni plesni projekat koji spaja uspešne mlade koreografe, plesače i stvaraoce iz Slovenije, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Oni kroz individualne priče istražuju zajedničko iskustvo življenja na prostoru Balkana. Svako od njih se kroz svoju jedinstvenu estetiku dotiče kako individualnih, tako i univerzalnih tema koje se tiču svih nas. Projekat donosi kreativnost, integraciju stvaralaca iz različitih država, ali sa zajedničkim kulturnim naslijeđem, mobilnost kulturnih radnika i međukulturni dijalog na jeziku umjetnosti. Pored zbližavanja, povezivanja umetnika, i kulturne razmjene, plesni projekat za cilj ima i razvoj modernog, odnosno savremenog, baleta u široj regiji, predstavljanje plesnih produkcija u manjim mjestima i obrazovanje mladih.

 

 

U saradnji sa Pozorištem mladih i SARTRom poklonit ćemo 5×2 karte za svaku od prestava. Vaš zadatak je da share ovaj post na vašim društvenim mrežama i javite nam se putem e-maila poklon@fbl.ba s naznakom SARTR x Pozorište mladih sa vašim podacima (ime i prezime, adresa, grad, broj telefona) i naziv predstave koju biste voljeli pogledati.

 

Imena dobitnika/ca ćemo objavljivati na našem Facebook pageu za Vremenski tunel danas u 17h, Kokoschkina lutka 20. februara u 17h, te Balkan Dance project 21. februara u 17h.

 

Sretno!
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team