SCORPIONS 7.decembra u Beogradu

[ssba]
April 1st, 2017

Jedan od najtraženijih bendova hard rock scene, SCORPIONS, održat će koncert prvi put u Srbiji, u Kombank Areni, 7. decembra 2017. u okviru svoje svjetske turneje Crazy World Tour.

 

U više od 50 godina dugoj karijeri, jedna od najpoznatijih njemačkih grupa, prodala je više od 100 miliona albuma i opravdano se nalazi u Rock and Roll holu slavnih. Proglašeni za heroje heavy metala i ambasadore rocka, osvajali su brojne nagrade, uključujući dvije World Music Awards i više Echo nagrada.

 

YouTube Preview Image

 

Njihove pjesme Still loving you, Wind of Change i Send me and Angel postali su vanvremenski hitovi koji se i dan danas vrte na brojnim radio stanicama, ali i pored nevjerovatnog uspjeha ovih balada, Scorpions su prvenstveno hard rock bend koji donosi žestoku energiju na sceni pjesmama kao što su Rock You Like An Hurricane, Blackout, Dynamite.

 

Pedeset godina je prošlo od kad su tinejdžeri Klaus Meine, Rudolf Schenker i Matthias Jabs lutali ulicama Hanovera koji se budio iz posljeratne paralize, noseći svoje instrumente i pojačala. Za ovih 50 godina, postali su najuspješniji njemački rock bend. Veliki broj grupa među kojima su Smashing Pumpkins, Green Day, Korn kao i System Of A Down, obrađivalo je hitove Scorpionsa. Pjesma Rock You Like A Hurricane do danas je doživela više od 150 obrada raznih muzičara.

 

YouTube Preview Image

 

Izraziti karijeru u ciframa benda kao Scorpions gotovo je nemoguća misija. Međutim, jedan broj treba spomenuti a to je više od 100 miliona prodatih albuma do danas što čini ovaj bend najuspešnijim rock bendom kontinentalne Evrope!

 

Veliki broj srebrnih, zlatnih i platinastih priznanja samo su jedan dio historije Scorpionsa. Važan dio je njihova neprolazna želja za putovanjima. Svirali su više hiljada koncerata na svim djelovima planete. Bili su prvi zapadni rock bend koji je 1988. rasprodao pet koncerata u tadašnjem Lenjingradu. Također, pionirska dostignuća imaju i njihovi rani nastupi u Kini i Južnoj Aziji čime su otvorili vrata ostalim zapadnim bendovima.

 

YouTube Preview Image

 

Nastupom na festivalu Moscow Music Peace, 1989, Scorpions su definitivno osvojili Rusiju kao i inspirisali Klaus Meinea da napiše numeru koja je ubrzo postala himna konačnog pada gvozdene zavese – Wind of Change.

 

Tokom više od 50 godina duge karijere bilo je dosta magičnih momenata. Neki su zauvijek zabilježeni na uživo albumima, neki na filmovima i video spotovima. Ovi momenti su zacementirali reputaciju Scorpionsa kao jednog od rijetkih bendova koji se uzdigao iznad gomile.

 

Ulaznice za koncert rock legendi, benda Scorpions, bit će uskoro u prodaji.




Najčitanije

Access Token is invalid, please get it again







FBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team