SECRET ROOMS SARAJEVO – šarmantno uređeno prenoćište

[ssba]
February 24th, 2015

Na idealnoj lokaciji u srcu starog Sarajeva (Alifakovac mali, br. 19), sa panoramskim pogledom nedavno je otvoren Secret Rooms bed & breakfast prenoćište, odnosno na francuskom maison d’hôtes.

 

Naziv smo naglasili i na francuskom jeziku, jer vlasinici ovog hedonističkog raja imaju itekako veze sa tom državom. Sarajka Maja Bekto živjela je trideset godina u Parizu i odlučila se vratiti, pa je sa partnerom Sébastienom Monteux-Halleur otvorila ovo divno prenoćiše.

 

Secret Rooms (17)

 

 

- Na mjestu gdje je danas Secret Rooms nalazila se porodična kuća, koja je nakon šest mjeseci intenzivnih radova pretvorena u hotelčić s ugođajem kao kod kuće. S opuštenom atmosferom gosti mogu doručkovati kad žele, nema žurbe. Tu smo da im pomognemo ako treba oko snalaženja u gradu, savjeta, da im pokažemo dobre restorane i posebne turističke poslastice koje nudi Sarajevo, priča za naš portal Maja Bekto.

 

Secret Rooms (8)

 

U intimnoj atmosferi sa prelijepim pogledom na Vijećnicu i grad organiziraju se privatne večere, rođendani, a toplijim danima i roštilj u dvorištu.

 

- Želimo našim gostima predstaviti Sarajevo na jedan poseban način, francusko -bosanski način uz poseban dizajn, vintage namještaj, muziku… Želimo da se gosti, turisti, koji posjećuju našu zemlju i grad kad se vrate svojim domovima sa zadovoljstvom prisjećaju cijele atmosfere i da požele da se vrate ponovo. Turizam donosi korist svima, obogaćuje i ljude koji putuju i one kod kojih dolaze, to je obostrano oplemenjivanje i pozitivna razmjena ideja i kultura. Naš mali  grad, treba što više upravo turista, različitih ljudi koji dolaze iz drugih krajeva svijeta, i uostalom iz regije, da se što više svi družimo i učimo jedni od drugih, kaže Maja.

 

Secret Rooms (1)

 

S druge strane, Maja Bekto se bavi dizajnom i stoji iza jako uspješnog brenda Wool Fabrique, koji vode njena sestra Vesna i ona, a koji naravno, ima svoje mjesto u Secret Rooms.

 

- Neki komadi su prisutni u sobama, tu su jastuci, korpe, želimo također povezati te dve aktivnosti upravo opet kao promociju Bosne i Hercegovine, njene tradicije tkanja i pletenja, ali sa modernim, orginalnim motivima. Tako da kada predstavljamo na sajmu u Parizu brend Wool Fabrique, koji ima sve više uspjeha i prodajnih mjesta u svijetu, obavezno pričam o Sarajevu, BiH, naravno na pozitivan način, kao o zemlji gdje je moguće živjeti i raditi, stvarati nove projekte, lijepoj i zanimljivoj zemlji. I ja sam se upravo zbog toga i vratila u svoju zemlju. Živjela sam u Parizu trideset godina i vratila sam se u Sarajevo sa djecom i suprugom, partnerom koji je Francuz i filmski scenograf ! I to je moguće. Ne kažem da je lako, ali je moguće. Naša misija je sad olakšati stvari i pomoći mladim ljudima koji žele pokrenuti projekte u bilo kom domenu. Moramo se boriti sa administracijom, zakonima, mentalitetom, i borimo se!, istaknula je Maja.

 

Donosimo vam nekoliko fotografija koje je zabilježila Vanja Lisac, a vama ako treba bijeg od ubrzanog života ili vašim prijateljima koji dolaze u Sarajevo ugodan smještaj, preporučujemo Secret Rooms.

 

Woolfabrique

Secret Rooms (2)

Secret Rooms (3) Secret Rooms (4) Secret Rooms (5) Secret Rooms (7) Secret Rooms (9) Secret Rooms (10) Secret Rooms (11) Secret Rooms (12) Secret Rooms (13) Secret Rooms (14) Secret Rooms (15) Secret Rooms (16) Secret Rooms (18)

 

foto_Vanja Lisac
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team