Siddharta stiže na INmusic festival #14 kao dio projekta Europavox

[ssba]
April 9th, 2019

Vrhunskom lineupu INmusic festivala #14 pridružuje se i Siddharta, grupa koja je na slovenskoj muzičkoj sceni u više od dva desetljeća ostavila dubok trag. Okupili su se još 1995. godine te su izgradili kultni status, a od početka karijere ih prate platinaste naklade. Već prvim albumom ID iz 1999. godine skočili su na vrhove muzičkih ljestvica te nisu razočarali ni svakim sljedećim izdanjem. Muziku su stvarali od Slovenije pa sve do Los Angelesa, a svoj najznačajniji istup u karijeri imali su 2003. godine kada su rasprodali ljubljanski stadion Bežigrad. Dvije godine kasnije svirali su na stadionu Stožice pred više od 11.000 ljudi, a tokom karijere su osvojili više od 30 muzičkih nagrada. Siddharta je bend koji je sarađivao s brojnim kolegama iz raznih žanrova, a ove godine stižu i pred publiku jarunskog INmusic festivala u sklopu projekta Europavox.

 

Europavox projekt predvođen Europavox Festivalom sufinanciran je od strane Evropske komisije kao važan program za poticanje međuevropske saradnje i doprinos savremenoj kulturi i muzici. Europavox okuplja partnere iz sedam evropskih država i najvažnije muzičke promotore i festivale u svakoj od partnerskih zemalja sa ciljem poticanja razmjene savremenih autorskih izvođača iz svih dijelova Evrope, razvijanju inovativnih pristupa na području evropske muzičke industrije te zajedničkom javnom zagovaranju bogatstva i raznolikosti interkulturalne evropske baštine.

 

 

Siddharta se na INmusic festivalu #14 pridružuje impresivnom line-upu koji uključuje The Cure, Foals, Suede, Garbage, The Hives, Johnny Marr, LP, Kurt Vile & The Violators, Frank Turner & The Sleeping Souls, Sofi Tukker, Santigold, Peter Bjorn and John, Skindred, Zeal & Ardor, Fontaines D.C., Black Honey, Gato Preto, Mangroove te Edi East Trance Bluesu uz još mnoga muzička imena i iznenađenja.

 

Vrhunski program i iznimno povoljnu cijenu ulaznica INmusic festivala prepoznao je i jedan od najvažnijih muzičkih časopisa na svijetu, kultni New Musical Express koji je zagrebački INmusic festival proglasio najboljim i najpovoljnijim festivalom u Evropi.

 

INmusic festival #14 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 24. do 26. juna 2019. godine uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2019. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu. U prodaji su trodnevne ulaznice za 14. INmusic festival koje se mogu nabaviti putem službenog INmusic webshopa po cijeni od 549 kn (+ troškovi transakcije), dok trodnevne festivalske ulaznice još uvijek možete nabaviti u ograničenom broju u više od 140 poslovnica OTP banke Hrvatska i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) po cijeni od 499 kn. Kamperske ulaznice za INmusic #14 dostupne su isključivo putem festivalskog webshopa po cijeni od 250 kn (+ troškovi transakcije) do isteka zaliha.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team