Solomun i Klabika će i ove godine obradovati mlade DJ entuzijaste

[ssba]
April 8th, 2017

Već drugi put zaredom DJ Solomun i KLABIKA organizuju humanitarnu incijativu poklanjanja DJ opreme od prihoda eventa The Dinaric Alps Encounter na kojem se DJ Solomun odrekao honorara. Nakon prošlogodišnje donacije Domu Bjelave ovaj put je uključeno više gradova: Banja Luka, Travnik, Mostar i Sarajevo i 4 DJ Set-upa koji će biti poklonjeni po jednom kulturnom centru, nevladinoj organizaciji ili dječijem domu.

 

 

- Prije tačno godinu smo počeli učiti na opremi koju smo dobili od Solomuna. Ja sam ima priliku da nastupim na eventu prošlo ljeto kao prvi na partyju. Za mene je bilo ostvarenje sna da imam mogućnost da nastupim na istom eventu sa tako velikim imenom, rekao je DJ The Kid.

 

dj kid

Dom Bjelave / Dj The Kid / Pripreme za prvi nastup na The Dinaric Alps Encounter: Solomun X Klabika eventu

 

Globalna kompanija Pioneer DJ je prepoznala projekt i kao takav ga podržala dodatno sa svojim proizvodima kao i kompanija Arist iz Banja Luke koja je obezbijedila povoljne uslove za nabavku iste. Kao stimulans, energični tim Red Bulla će polaznike DJ workshopa na doniranim lokacijama pratiti i nagraditi iste gostovanjem DJ-kamiona na njihovoj omiljenoj lokaciji i počastiti ih mini-zabavom. Solomun i njegova matična kuća Diynamic Records se bave humanitarnim radom širom svijeta, te su tako nedavno podržali projekt izgradnje škole u Meksiku.

 

Banja Luka

Banja Luka

Banja Luka - Kadar (11)

Banja Luka

 

- Incijative kao ove su pokazatelj da jedinstvenim zalaganjem profesionalaca iz industrije u ovom slučaju lokalnih DJ -eva, hrabrih brendova, Klabika tima i volonterske jedinice BLUE ARMY  možete doprinijeti daljem razvoju vlastite industrije kroz strateške i targetirane projekte podrške. Želimo da sa ovim projektom održimo  osjećaj mogućeg da mladi entuzijasti mogu sanjati i u konačnici ostvariti povezanost sa svjetskim A-List izvođačima i vodećim brandovima industrije. Ono što je Solomun pokazao svojim gestom i kompletan tim Diynamica jeste da u muzici  i dalje postoje ljudi kojima je stalo do svakog fana muzike ma gdje god on bio, poručuje Klabika Collective.

 

Map of locations

 

- Sada je već postala mala tradicija, da kada nastupam u Sarajevu, moj honorar odlazi u dobrotvorne svrhe. Ovoga puta, ideja je bila da se u četiri omladinska centra u Bosni donira DJ oprema. U Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i mom rodnom gradu Travniku. Ekipa, nadam se da ćete se jako dobro zabaviti sa ovom opremom. Ovo je samo mali dio onoga što slijedi. Najvažnija stvar u cijeloj priči je već sa vama, a to je muzika. Želim da se zahvalim Pioneer DJ kompaniji koja šalje dodatnu opremu za nove lokacije a posebna zahvlnost ide za Klabiku koja je sve ovo omogućila da se desi, istakao je Mladen Solomun.

 

Mostar - Nasa Djeca (1)

Mostar / Naša djeca

Mostar - Nasa Djeca (7)

Mostar / Naša djeca

Sarajevo Student Center (2)

Sarajevo / Student Center

Sarajevo Student Center (7)

Sarajevo / Student Center

Sarajevo Student Center (10)

Sarajevo / Student Center

Sarajevo Student Center (14)

Sarajevo / Student Center

Travnik - CEM (1)

Travnik / CEM

Travnik - CEM (4)

Travnik / CEM

Travnik - CEM (7)

Travnik / CEM
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team