Specijalna projekcija filma TUSTA u kinu Meeting Point

[ssba]
October 15th, 2019

Specijalna projekcija filma Tusta Andreja Korovljeva bit će održana u petak, 18. oktobra u 20 sati u kinu Meeting Point u Sarajevu, a nakon projekcije uslijedit će razgovor s rediteljem. Ulaz je slobodan!

 

Tusta je biografski dokumentarac o Branku Črncu Tusti i njegovom pulskom punk-rock sastavu KUD Idijoti. Zbog svog beskompromisnog antifašističkog stava i borbe za prava potlačenih i obespravljenih, Tusta je bio pravi heroj radničke klase. Njegove poruke o toleranciji, suživotu i socijalnoj pravdi, smatrane komunističkima devedesetih godina, zatvorile su Idijotima vrata većine radio stanica u Hrvatskoj. To ih nije odvratilo od ovih vrijednosti, a bili su i prvi hrvatski sastav koji je održao koncert u Srbiji nakon rata. Kroz ovaj film otkrivamo i Tustinu intimnu, ljudsku dimenziju koja ga je u konačnici i učinila punk-rock ikonom. U filmu govore Damir Urban, Boris Furlan, Vladimir Stakić, Zoran Predin, Petar Janjatović, Dragan Kremer, Goran Tanevski, Ilko Ćulić, Sejo Sexon, Davor Zgrabljić, Dejan Gotal kao i članovi Tustine porodice i prijatelji.

 

Tusta_poster

- Joe Strummer ili Che Guevara balkanskih prostora, najveći frontman ex-Yu punk rock scene, uvjereni antifašist i borac za radnička prava, čovjek! Na ovim prostorima ne postoji glazbena ikona koja je prerasla samu glazbu i postala simbolom zdravog razuma i slobodoumnog razmišljanja, kako u vrijeme socijalizma, tako i u ratna vremena obilježena divljanjem nacionalizma i primitivizma. Kada su svi šutjeli, Tusta i KUD Idijoti su govorili, zbog toga su i bili proganjani, zanemareni, zabranjeni. Na ovim prostorima ne postoji bend koji je idejno i idealistički ostavio takav utjecaj u tri desetljeća, dva sistema i dvije države. Ovo je film koji kroz veliku i burnu karijeru karizmatičnog borca za slobodu, kroz glazbu KUD Idijota koja predstavlja i predstavljat će zadnju liniju fronte, priča specifičnu rock and roll priču svima nama koji pamtimo i vjerujemo da je bolji svijet moguć… Ovo je dokumentarac o putu čovjeka koji je punk stvarno živio i disao, borca koji s visoko uzdignutim rukama, koji i sada pjeva “Bandieru rossu”, svjestan da mu niti tamo gore nitko ne može oteti ili ugušiti stav, izjavio je reditelj Andrej Korovljev.

 

Poslije projekcije i razgovora s autorom filma, u Meeting Pointu druženje nastavljamo uz muziku KUD Idijota.

 

Film TUSTA (Hrvatska, Srbija, Sjeverna Makedonija, 2019, 109 min.) ostaje na redovnom repertoaru kina Meeting Point 19, 20, 21, 23. i 30. oktobra u 20 sati. Cijena ulaznice za projekcije na redovnom repertoaru je 5 KM, s popustom za studente i penzionere 4 KM. Više o repertoaru na Kino Meeting Point
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team