STEVE WOZNIAK dolazi na WeAreDevelopers konferenciju

[ssba]
December 12th, 2017

Developerska konferencija koja se održava u Beču snažno raste i dovodi istaknute govornike. Među mnogima najavljen je i osnivač kompanije Applea, Steve Wozniak, a koji će se obratiti pred 10.000 posjetitelja i posjetiteljica tokom trajanja konferencije od 16. do 18. maja naredne godine.

 

Poznati Woz će u maju 2018. godine, održati jedno od keynote predavanja, dok naziv teme još uvijek ostaje neotkriven. Wozniak je 1976. godine, zajedno sa svojim kolegom Steve Jobsom osnovao kompaniju Apple, koju je napustio 1985.

 

- Učešće osobe kalibra poput Steve Wozniaka govori o značaju WeAreDevelopers konferencije i pokazuje da WeAreDevelopers postaje internacionalni brend, navodi Sead Ahmetović, jedan od organizatora konferencije. Tokom 2010. godine, Wozniak je posjetio Beč, zajedno sa Ray Kurzweilom vizionarom kompanije Google u sklopu serije rasprava o razvoju budućnosti za A1 – future.talk.

 

WeAreDevs-Conf

 

Pored Woza na konferenciju ponovo dolazi i John Romero, jedan od kreatora planetarno poznatih igara Doom i Quake. Također, Romero je najavljen kao keynote govornik, usljed ogrome mase pozitivnih komentara nakon prethodnog gostovanja na konferenciji. Ovaj put će mu se pridružiti i supruga brenda, koja je također programerka Pored Romera i Wozniaka potvrđeni su i drugi međunarodni govornici, uključujući Renaud Visage, jednog od suosnivača kompanije Eventbrite, Angie Jones, automatizacijskog inženjera u sveprisutnom Twitteru, te Feross Aboukhadijeh iz WebTorrenta.

 

Ove godine organizaotori žele posebno diverzificirati sadržaj konferencije i njenih govornika, pa su tako najavljeni i govornici iz Nginxa i Amazona. Također, više od 60% najavljenih govornika su žene.

 

Od 1. decembra, otvoren je poziv za prijavu govornika, gdje developeri iz svih zemalja se mogu prijaviti za prezentacije vlastitih ideja i tako se predstaviti međunarodnoj publici.

 

WeAreDevs-Team

 

- WeAreDevelopers pomaže ojačati Austriju kao mjesto poslovnih susreta i Beč kao tehnološki centar na međunarodnoj sceni, kaže Benjamin Ruschin, jedan od suosnivača WeAreDevelopers.

 

- Svi programeri su dobrodošli da pošalju svoje ideje za razgovore (Talks sekcija) i dijele svoje znanje s drugim programerima na konferenciji, navodi Thomas Pamminger, suosnivač WeAreDevelopers konferencije i voditelj internog tima developera.

 

Snažan rast konferencije se očekuje i naredne godine. Tokom događaja u 2017. godini, zabilježeno je više od 4.000 posjetitelja, među njima je bilo nekoliko stotina učesnika iz naše regije, u bečku Marxhalle tokom trajanja dvodnevnog događaja. Naredne godine, od 16. do 18. maja, očekuje se između 8.000 i 10.000 posjetilaca na novoj lokaciji, u Austria Center u Beču. Rezervacija ulaznica je već počela, po early bird cijenama od 299 EUR za jednog učesnika.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team