Stronghold, Flatline, Urban Instinkt i Pank Flojd nastupaju u Cinemas Clubu Sloga

[ssba]
September 12th, 2017

BHHC BOOKING & SMF PROMOTIONS s ponosom najavljuju koncert četiri benda koji će se održati 15. septembra – Stronghold, Flatline, Urban Instinkt i Pank Flojd nastupaju u Cinemas Clubu Sloga. Cijena ulaznice je 6 KM, koju možete zamijeniti na šanku za dva piva ili nešto drugo po želji.

 

stronghold pank flojd flatline

 

STRONGHOLD je formiran 2000. pod imenim Not For Trendy Suckers, a prvu svirku kao Stronghold imali su u Zagrebu 21. juna 2002. Iznenađeni i impresionirani pozitivnim reakcijama publike, bend je shvatio da je to bilo ono što je ljudima nedostajalo. Zvuk koji donose je nešto poput NYHC-a, ali na njihov, hrvatski način. To je neka vrsta mješavine mosh hardcorea sa nekim starijim školskim HC-om, punk rockom i čak metal dijelovima. Mnogo strasti, bijesa, srčanih melodija. Pjesme su o zajedničkim životnim stvarima, ulicama, prijateljima, politici, životu i smrti, ljubavi i mržnji. Na njihov stil su utjecali bendovi Blood For Blood, Sheer Terror, Yuppicide, Madball, Sick Of It All, Suicidal Tendencies, Social Distortion, Pennywise, Biohazard, Crowbar, Rykers, Backfire. Iste godine snimaju demo, dvije godine kasnije CD, te MCD u martu 2008, a napravili su učešća na nekoliko kompilacija. Podijelili su stage sa bendovima poput Terror, Bounz The Ball, UK Subs, Spider Crew, Muzika Poludelih, Deafness By Noise. U ljeto 2005. godine, bend je imao promjenu postave i još uvijek traže izdavačku kuću koja bi ih podržala. U 2008. godini, nakon posljednje svirke na Exit festivalu, razilaze se. Gitarista i bubnjar su napustili bend, tako da bend nije postojao do proljeća 2010. kada je stigla svježa krv. U Sarajevu su svirali nekoliko puta.

 

YouTube Preview Image

 

 

 

FLATLINE svira mješavinu hardcore i metal muzike, a najveći utjecaji su bendovi koji se pojavljuju na hardcore i metal sceni od ’80-ih. Svi tekstovi su napisani na engleskom i svi su socio-politički orijentisani, prikazujući lične borbe i svakodnevni život, koje su personalizovali kao posttraumatski hardcore. Tokom veoma kratkog perioda, nakon napornog rada, bend je snimio live demo sa devet numera, album snimljen u RoyStone Studiju u Švicarskoj, odsvirao pet evropskih turneja i otvarao za TANKARD (Frankfurt, Njemačka), DEVASTATION (Corpus Christi , Teksas, SAD), NAPALM DEATH (UK), SEPULTURA (Brazil), BIOHAZARD (SAD) i mnoge druge bendove. Trenutno rade na svom drugom zvaničnom studijskom izdanju.

YouTube Preview Image

 

 

Bend URBAN INSTIKT pod ovim imenom postoji od 2010, ostajući na temeljima starog benda HIV kojeg karakteriše muzika koja obiluje žestokim riffovima i ritmovima plus mješavina hardcore i rap vokala u kojem obiluju tekstovi vezani za psiho socijano stanje čovjeka u današnjem vremenu, njegov opstanak i život u gradu na ulici gdje većina mladih provode svoje vrijeme i gdje se sreću sa pozitivnim i negativnim stranama života na betonu. Bend je do sada svirao na mnogim festivalima po Bosni i Hercegovini i regionu od kojih izdvajamo Rockaway Lake festival u Beogradu, Winter Hardcore Madness u Sarajevu, Spine Twister Festival, Miner Invasion From The East, Kaleidoskop festival Tuzla, Prva nagrada festivala Ne budi samo broj te brojne svirke na kojima ekipa iz benda radi na širenju hardcore rap/core kulture u cijelom regionu. Bend Urban Instinkt je do sada dijelio binu i nastupao na festivalima zajedno sa bendovima Agnostic Front, SHAM69, Buzzcocks, Take Offense, Bane, Comeback Kid, Edo Maajka, TBF, Dubioza Kolektiv.

YouTube Preview Image

 

 

PANK FLOJD  je još jedan sarajevski bend koji se prvo pojavio kao ideja dva druga Grohe i Mehika na sijelu kod Grohe u oktobru 2016. Međutim ta ideja se realizirala 28. decembra te iste godine kada su imali svoju prvu probu u USD-u kod Mersudina i Kenana Ljuce. Postavu u to vrijeme su činili Kenan Avdić Groha (Vokal), Ademir Mulaosmanović Mehiko (Ritam gitara), Fariz Ablaković Refa (Bass gitara), Ivor Šarkić Šarke (Bubnjevi) i Damir Kaučić (Lead gitara). Održali su nekoliko proba u toj postavi, da bi u martu došlo do nesuglasica i Damir je napustio bend. Nakon Damira kao zamjena za njega doveden je Mak Krstić, kojeg je zamijenio kasnije Amar Bilić; i u toj formaciji su napokon prešli sa cover pjesama na autorske napravivši prvu pjesmu benda Rođen u Šeheru, pa onda Passat Pijačar. Bend je imao prvu svirku u AG Clubu ove godine u maju sa bendovima Man Down i Drown in your Venom, a zatim su mjesec poslije organizovali svirku pod nazivom Pankerska Noć u AG Clubu gdje su svirali sa bendovima Embargo, POPIK i kultnim pank rock bendom Ofsajd.
Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load MoreFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team