STUART WILSON, dubler koji izvodi vratolomije za Brucea Willisa

[ssba]
December 10th, 2018

Bruce Willis, jedan od najpoznatijih glumaca na svijetu, tokom svoje skoro četiridesetljetne karijere osvajao je prestižne nagrade i imao uloge u brojnim uspješnim filmovima koji su ispunjeni opasnim akcijskim scenama. Die Hard franšiza su sigurno njegovi najpoznatiji filmovi. Filmovi su uvijek donosili veliki komercijalni i kritički uspjeh, a lansirali su i Willisovu karijeru, nakon čega je dobio brojne uloge u filmovima, ali i u reklamnim spotovima. Nedavno je snimio reklamu za energetsko piće Hell.

Die Hard filmovi su prožeti akcijom i opasnim scenama i zaslužni su za kreiranje arhetipa “akcijskog junaka” koji je više “pogrešiv” i antijunaka koji nosi nekoliko krpica na sebi, rijetko progovara (obično rečenice s jednom riječju) i uvijek ima surov izraz lica. Za snimanje najopasnijih scena, Bruce Willis je, naravno, imao i pomoć dublera, Stuarta Wilsona. Stuart se pridružio Bruceovoj ekipi prije više od deset godina. Razgovarali smo s njim o saradnji sa Bruceom, njegovom životu i snimanju posljednjeg filma A Good Day to Die Hard

 

stuart wilson 1 (3)

 

Kako ste postali filmski dubler? Da li ste imali regularni ‘od 9:00 do 17:00′ posao? 

- U mojoj porodici svi su glumci. Jedan dan sam bio u posjeti kod tate u studiju i vidio sam školu za dublere. Prijavio sam se i počeo trenirati. Pet godina sam imao taj regularni posao od 9:00 do 17:00 kako bih se mogao izdržavati sve dok napokon nisam počeo zarađivati dovoljno novca od izvođenja akrobacija na setu. 

 

Kakva je Vaša reakcija bila kad ste se tek upoznali sa Bruceom?

- Prvi put sam ga upoznao na setu filma Live Free or Die Hard. Počeli su bili snimanje u Los Angelesu i on me trebao odobriti kao njegov zamjenu. Bio sam nervozan prilikom upoznavanja, jer je on velika zvijezda.

 

To je bio Vaš prvi zajednički film. Kakav je bio osjećaj snimati? 

- Moj prvi dan kao dubler Brucea Willisa na setu Live Free or Die Hard bio je odličan. Odmah sam uskočio u akciju. Čim sam stigao radio sam scenu u kojoj trčim po ivici balkona i skačem na vrh pokretnog kamiona.

 

Koji je Vaš omiljeni film na kojem ste radili?

- Moj omiljeni fimovi su RED. Ekipa je bila genijalna i činilo se kako se svi nevjerovatno zabavljaju.


 

Vidjeli smo u Vašoj biografiji na IMDB stranici da ste radili brojne filmove, ne samo filmove sa Bruceom Willisom. Ko je Vaša omiljena filmska zvijezda s kojom ste sarađivali i zašto?

- Imam nekoliko omiljenih, tu je Bruce, naravno, a tu su i Dwayne Johnson i Christopher Walken s kojima sam sarađivao na filmu Rundown. Obojica su jako fini i zabavno je sarađivati s njima. Kasnije sam imao priliku i sarađivati sa Anthonyjem Hopkinsom, za kojeg mislim da je najdivnija osoba koju sam ikad upoznao i da je najbolji glumac na Planeti.

 

 

Sa Bruceom Willisom i njegovim timom sarađujete više od 10 godina, kako je putovati i sarađivati sa takvim profesionalcima?

- Da, zajedno smo već 12 godina. Riječ je o malom timu, ali jako profesionalnom, koji zna sve o filmskom poslu i vrhunski to rade. Ne postoji ništa s čim bih mogao porediti to iskustvo putovanja i rada sa takvim timom.


 

Da li ste se ikad ozbiljno povrijedili na snimanjima?

- Vrlo rijetko, ali se događa i možete se povrijediti. Imao sam dosta različitih povreda tokom snimanja, oštećena su mi oba koljena, povrijedio sam bedreni mišić, imam ozljedu u vratu, oštećena živaca u desnoj ruci i povrijeđene sve ligamente desnog ramena. Najgora je bila povreda na vratu koja je uzrokovala oštećena živaca u desnoj ruci, a dobio sam je tokom snimanja A Good Day to Die Hard u Budimpešti.

 

 

stuart wilson 1 (2)

 

Družite li se sa Bruceom i privatno ili samo na snimanjima?

- Bruce i ja smo upravo završili naš 24. film po redu i proveli smo hiljade sati zajedno na setu. Van posla se rijetko srećemo, ali sam bio na proslavi njegovog 60. rođendan u New Yorku.

 

 

Čime se bavite u slobodno vrijeme?

-  U slobodno vrijeme se bavim automobilima. U svojoj auto kolekciji imam Lincoln Continental Convertible iz 1967, završio sam rad na njemu prije dvije godine. Trenutno radim na Chevelle SS automobilu iz 1970, nakon kojeg počinjem raditi i Chevy Coupe iz 1939.

 

fotografije i tekst_HELL Energy PR team
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team