Svjetski atlas postavio EXIT na prvo mjesto liste sedam najvećih festivala svijeta

[ssba]
December 10th, 2019

Enciklopedija World Atlas postavila je EXIT na prvo mjesto svoje nedavno objavljene liste najvećih muzičkih festivala na svijetu! Uredništvo Atlasa opisuje EXIT kao višestruko nagrađivani ljetnji festival čija posjećenost broji više od 200.000 ljudi iz najrazličitijih zemalja svijeta. Budući da je EXIT iza sebe ostavio i nekoliko događaja sa još većom posjetom i dužom historijom, pa i višestruko većim budžetima, kao što su britanski gigant Glastonbury ili brazilski Rock in Rio, može se zaključiti da je lista najvećih festivala određena po njihovom značaju i zbiru svih faktora, što novo priznanje za EXIT čini još važnijim!

 

Svjetski atlas navodi i da internacionalni muzički festivali nude platformu lokalnim i svjetskim talentima da svoje nastupe predstave široj publici, a također dozvoljavaju i veliku kulturološku razmjenu i doprinose turističkom razvoju zemalja u kojima se održavaju. Osim toga, veliki muzički festivali privlače ogroman broj ljudi, što veoma pozitivno utiče na lokalnu ekonomiju. Upravo ovu tvrdnju dokazuje i činjenica da je EXIT festival samo ove godine ostvario rekordan doprinos srbijanskoj privredi, sa čak 16.4 miliona eura, dok je od osnivanja festivala do danas, srbijanska privreda ostvarila više od 180 miliona eura ekonomske koristi od Exita, i to ne računajući višestruko veću procijenjenu vrijednost međunarodne promocije Novog Sada i cijele Srbije. U svom tekstu o muzičkoj festivalskoj industriji, World Atlas navodi i da baš festivalska industrija na globalnom planu trenutno vrijedi tri milijarde američkih dolara i da je brzorastuća u cijelom svijetu, što potvrđuje i Svjetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija (UNWTO) koja navodi procjenu da će već u narednoj deceniji gotovo 370 miliona mladih putnika činiti ukupnu potrošnju od višu od 400 milijardi dolara.

 

EXIT Tribe

 

EXIT festival godinama unazad dobija priznanja svjetski cijenjenih medija. Tako ga je britanski javni servis BBC uvrstio na najuži spisak najvećih festivala svijeta, opisujući EXIT kao festival koji njeguje svoj revolucionarni duh, dok je Biznis biblija Forbes kao glavni adut Exita označila upravo program festivala. Times je u opširnom članku o Srbiji Exitu dodijelio epitet Glastonbury na Dunavu, dok je The Guardian u svom globalnom kalendaru najboljih svjetskih događaja, za juli izdvojio baš EXIT, iako je ovaj mjesec tradicionalno krcat festivalima širom svijeta!

 

EXIT festival 2020. bit će održan od 9. do 12. jula, a nakon što su najpovoljnije ulaznice za naredno izdanje festivala rasprodate za svega 53 minuta, trenutno su u prodaji kompleti po promotivnoj cijeni od 118 KM, što predstavlja visokih 55% uštede u odnosu na finalnu cijenu. Ulaznice za EXIT u Bosni i Hercegovini prodaju se putem zvanične stranice exitfest.org, te putem sistema kupikartu.ba i njihovih prodajnih mjesta.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team