U Banjoj Luci otvoren restoran zdrave hrane ZEN

[ssba]
February 21st, 2017

U četvrtak, 16. februara 2017. u Banjoj Luci svečano je otvoren restoran zdrave hrane – Zeleno naruči – ZEN (Srpska 101). S obzirom na tempo života u današnjem vremenu, hrana nam je postala obaveza, a zaboravili smo na uživanje. Zato u restoranu Zen žele da probate to promijeniti i da vas vrate uživanju i kuhinji naših predaka. Koncept kuhinje je, jednostavno rečeno, zdrava hrana. To podrazumijeva što više svježih namirnica sezonskog voća i povrća, ali i neke žitarice, mahunarke i začine koje želimo da približe svojim gostima.

 

zen banja luka (2)

 

- Obzirom na činjenicu, da je zdrava hrana ozbiljan trend u zapadnim zemljama, važno je da taj trend ne tretiramo pomodarskim ili prolaznim, već kao stvarnu ljudsku potrebu prema što kvalitetnijem i zdravijem životu danas. Na samom početku, prije par godina mi smo bili mali tim, a sada smo zahvaljujući ljubavi, istrajnosti i entuzijazmu prema ovom poslu, pred novim izazovom, da tim proširimo i podignemo naš posao na viši, profesionalniji nivo, uz tim restorana Mala Stanica. Mala Stanica je jako dobar primjer u domenu ugostiteljstva u Banjoj Luci, i vrlo smo sretni što imamo priliku da radimo zajedno na ovom gastronomskom konceptu, poručuju vlasnici restorana Marina Stupar i Boris Stupar.

 

zen banja luka (3)

 

Osim toga, vrlo je bitan i način pripreme njihovih zdravih jela. Sve termičke obrade se rade na hladno cijeđenim, neranisanim uljima poput hladno cijeđenog maslinovog, suncokretovog, susamovog, kososovog i slično. Koriste i prirodne zaslađivače poput agave, kokosovog šećera, ječmenog slada, rižinog slada i melase. Od soli koriste morsku i himalajsku so. Mahunarke i žitarice sa kojima kuhaju, naravno obuhvataju domaće, dobro poznate vrste, ali su uvrstili i neke egzotične sa drugih podneblja koje su jako zdrave, poput amaranta, quinoe, kus kusa. Od mahunarki izdvajaju slanutak, azuki grah, mungo grah, soja, leće raznih vrsta.

 

zen banja luka (4)

 

- Žitarice koje koristimo su cjelovite, i kao takve daju nam maksimum nutritivnih vrijednosti. Mahunarke su bitan izvor proteina, a time i odlična zamjena za mesa. Pored toga, koristimo i razne sjemenke, ali bitna stavka je da sami proizvodimo klice s kojima ćemo obogatiti skoro sva jela iz jelovnika. Peciva koja služimo, pravimo sami. U ponudi su integralna, bezgluteska i hrono peciva, a zanimljivo je da ćete ih moći kupiti u restoranu Zen. Moramo reći da u karti pića nemamo gaziranih i industrijskih sokova, već nudimo hladno cijeđene sokove i smutije. U ponudi su i voćne rakije, kao i vina od grožđa, kupine i aronije. Od toplih napitaka, pored organskih čajeva, nudimo organsku kafu. Svi naši dezerti su bez termičke obrade. Zanimljivo je da u restoranu Zen nije dozvoljeno pušenje, pa i na taj način brinemo o zdravlju naših gostiju, ističu.

 

Jednostavno rečeno i da ih što bolje shvatite – razbijaju predrasude da je zdravo bezukusno!

 

zen zen 1
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team