U novom broju FBL magazina čitajte…

[ssba]
December 23rd, 2015

Brzo su prošla tri mjeseca od izdavanja našeg prvog broja FBL magazina. Baš kao i prvom i u drugom smo vam pripremili brojne zanimljive intervjue, teme iz svijeta mode, ljepote, kulture i svih ostalih zanimljivih malih stvari, ali s ovim brojem dolazi posebno iznenađenje. Od sad FBL magazin dolazi na vašu adresu.

 

Ako želite uživati u odličnom društvu i zanimljivim pričama koje donosi FBL magazin,bilo da ste udobno ušuškani u toploj atmosferi svoga doma, ili uživate negdje uz jutarnju, ili popodnevnu kaficu, ili čaj, svoj primjerak novog broja ovog magazina možete naručiti na e-mail: magazin@fbl.ba (u tekst poruke upisati ime i prezime, adresu i grad stanovanja) i FBL magazin vam dolazi na kućni prag, zajedno sa poklon-vrećicom Teekanne čaja.

 

Cijena magazina je 7 KM, a za zemlje Evrope 7 eura (uračunata poštarina, plaća se pouzećem).

 

 naslovnica

Na našoj drugoj naslovnici našli su se modeli Lejla Džanković i Hana Hošo. Fotografiju je snimila Vanja Lisac, a za make-up se pobrinula Adisa Duraković, make-up artistica AVON kozmetike.

 

U novom broju vas još čekaju:

 

Adela Jušić 1

Adela Jušić / fotografija_Nikola Blagojević / Spektroom, styling_Hatidža Nuhić, make-up_Maja Koristović-Talović, frizura_Eldin Nuhić / En Studio

Adela Jušić je jedna od rijetkih bh. umjetnica koja ne oklijeva u svojim radovima s jedne strane pokrenuti uvijek potrebna pitanja feminističke borbe, a s druge strane propitivati opasne kapitalističke i/ili nacionalističke prakse na koje smo već svi/e navikli/e. U intervju za Fashion, Beauty, Love magazin Adela govori o svom posljednjem radu Svilena košulja boje lavande, dugogodišnjoj saradnji sa Andrejom Dugandžić, skandaliziranju feminističke umjetnosti, i o tome kako stvari svoje na bh. umjetničkoj sceni.

 

 

SheYou

Naida Begović, Neira Sinanbašić i Adisa Vatreš – Selimović / fotografija_Vanja Lisac, styling_Hatidža Nuhić i Neira Sinanbašić, make-up_Maja Koristović-Talović

SHE:YOU kreativni tim kojeg čine Adisa Vatreš-Selimović, Naida Begović, Neira Sinanbašić, razgovarali smo s njima o produkt, grafičkom, modnom dizajnu, kostimografiji, scenografiji i lutkarstvu.

 

 

Selma Starfinger

Selma Starfinger / fotografija_Vanja Lisac, styling_Hatidža Nuhić, make-up_Adisa Duraković, make-up artistica AVON kozmetike, frizura_Ensar Dervišbegović, odjeća_Selma Starfinger

Veliki uspjeh na svjetskoj modnoj sceni nije nemoguć i nedohvatljiv san ako dolazite iz Bosne i Hercegovine. Kada uistinu znate šta želite i potpuno se posvećeni tome – izgovora ne smije biti. Ovo je istina danas čak i više nego u vrijeme ’92 kada su okolnosti natjerale mnoge da privremeno ili zauvijek odustanu od svojih snova. Selma Berisalić je u to vrijeme napustila drugi razred Srednje škole primjenjenih umjetnosti u svom rodnom Sarajevu da bi se našla u izbjeglištvu u Njemačkoj. Vrijedno je radila kako u Njemačkoj tako i po povratku u Sarajevo nikad ne zaboravljajući svoj plan da studira modni dizajn iako je njegovo ostvarenje čekala 13 godina.

 

 

Mustre i Sare (3 of 8)

Ervin Nevesinjac i Jasmin Šehović-Shex / fotografija_Vanja Lisac, styling_Hatidža Nuhić, make-up_Maja Koristović-Talović, košulje i odijelia_Cacharel / BBI Centar, Sarajevo

U septembru je ekipa tattoo i piercing studija Mustre & Šare iz Sarajeva gostovala na tattoo sajmu u Mennecyju blizu Pariza na kojem je učestvovalo oko četrdesetak tattoo studija, uglavnom iz Francuske. Mustre & Šare su se u Sarajevo vratili sa tri nagrade. Jasmin Šehović - Shex osvojio je dvije nagrade za Best small tattoo i Best of day, a Ervin Nevesinjac Best of colour. Razgovarali smo s njima o tetoviranju i piercingu, a i posjetili su naš studio, pa smo ih i fotkali. Čitavoj priči se pridružio i simpatični pjetlić, koji se inače nalazi na logu M&Š i njihov je zaštitni znak.

 

 

 

 

Fotografija_Anders Bergh

Fotografija_Anders Bergh

Hjörtur Smárason je islandski poduzetnik, menadžer i predavaččiju je karijeru teš ko odrediti jednom oblašću, obzirom da se pored navedenog bavi i glumom (možda ste ga vidjeli u seriji Game of Thrones), uživa u putovanjima tokom kojih se, između ostalog, bavi brendiranjem gradova kao turističkih destinacija, a prije š est godina kupio je posljednji čizburger u McDonaldsu na Islandu kako bi pratio š ta će mu se deš avati kako vrijeme prolazi. Za Fashion, Beauty, Lovemagazin Hjörtur govori o svojim projektima, o brendiranju gradova, o političkoj situaciji na Islandu, kao i o tome š ta se deš ava sa njegovim hamburgerom.

 

 

Najznačajnije ime svjetske heavy metal scene Bruce Dickinson gostovao je proteklih dana u Sarajevu povodom snimanja filma Scream For Me Sarajevo, koji realizuje produkcijska kuća Prime Time iz Sarajeva. Film prati događaje dolaska Brucea Dickisnona i njegovog benda u opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kada je održan kultni koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC). Po završetku snimanja filma britanski ambasador u BiH Nj.E. Edward Ferguson upriličio je svečani prijem za Dickinsona. Prijemu u rezidenciji ambasadora prisustvovale su brojne zvanice grada Sarajeva, te zvučna imena iz bh. muzičke i filmske scene. Na prijemu je bila i ekipa našeg portala. Džemal Bijedić, novinar The Aebyss Portala i basista benda The Loudest Silence, imao je čast razgovarati sa Dickinsonom i s nama je podijelio dio tog susreta.

 

 

 

planinari

 

Alpinisti i visokogorci, Tomislav Cvitanušić, Ismir Jusko i Ermin Lipović su u februaru ove godine uspjeli nakon 10 sati uspona, uz loše vremenske prilike i temperature i do -28 stepeni Celzijusovih, dosegnuti najviši vrh Južne Amerike, Aconcaguau na Andima, i tako postaviti bh. zastavu na skoro 7.000 metara nadmorske visine. Sve to je dokumentovano i nastao je kratki film koji su režirali Amir Nuspahić, Anel Kajtezović i Naske Kišmić u saradnji sa RTV USK-a. Predstavljamo vam njihovu priču.

 

 

 

FBL Beauty (2 of 4)

 

U novom broju vas očekuju i tri editorijala, dva fashion i jedan beauty, mnoštvo beauty savjeta za njegu kože na minsima, ali i mali beauty vodič o večernjem make-upu. Tu su i savjeti koje ultimativne zimske komade treba svako imati u ormaru, ali i tekst o trendovima koje treba srušiti. Osvrnuli smo se i na brojne otkaze u svijetu mode.

 

Za vas je i nekoliko slastica pripremio Adriatik Kuči, vlasnik SuperFood restorana u Sarajevu.

 

Uživajte na novih 200 strana! 
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team