U petak počinje drugo izdanje mostarskog STREET ARTS FESTIVALA

[ssba]
September 6th, 2017

U petak, 8. rujna/septembra 2017. počinje drugo izdanje mostarskog Street Arts Festivala i programa StreetArTura urbane intervencije koji će trajati sve do 10. rujna/septembra 2017. Festival donosi bogat program koji će objediniti oslikavanje murala, izložbe, perfromanse i radionice.

 

street art

 

Prve festivalske dane obilježit će gostujući street art umjetnici iz Berlina tačnije Bridge Across Borders umjetnički tim, Rikardo Druškić iz Sarajeva te lokalni umjetnici Maid Mide Redžić, Tonka i Dino Primorac koji će početi s oslikavanjem murala.

 

Festival je također domaćin umjetniku Semiru Avdiću iz Sarajeva koji će se predstaviti izložbom kolaža Abolition of Logic, koja će se održati prvi dan festivala u Galeriji Soba (nekadašnja kasarna na Konaku) s početkom u 18 sati.

 

soba

 

Galerija Soba je nastala tokom festivalskih aktivnosti u junu u sklopu urbane transformacije napuštene i devastirane kasarne na Konaku, koja je realizirana u saradnji s JU Građevinska Škola Mostar. Organizatori ga vole nazvati umjetničkim distriktom, zato jer je dobio sasvim novu dimenziju oslikanim muralima. Soba pruža umjetnicima mogućnost izlaganja u jednom sasvim drugačijem ambijentu u kojem na veoma specifičan način komuniciraju prostor, svjetlost i izloženi radovi.

 

Tokom ovog mjeseca festival će posjetiti i umjetnici i umjetnice: Mane Mei i Nikolina Majdak iz Zagreba, Eric Burke iz Nevade, Vildana Hrnjić iz Prijedora i Lo Milo iz Ljubljane. U petak, 15.runa/ septembra u 20 sati ispred Black Dog Puba u Starom Gradu održat će se Ulični show za djecu u izvedbi Nikoline Majdak. Subota, 30. rujna/ septembra u galeriji Ćorovića Kuće bit će otvorena prva samostalna izložba Vildane Hrnjić.

 

Program će upotpuniti radionica sitoštampe za djecu i odrasle koju će predvoditi kreativni tim BrainFart u OKC Abrašević 25. i 26. rujna/ septembra.

 

U listopadu/ oktobru festival će također održati zanimljive programe za sve generacije te ugostiti umjetnike iz BiH, regije i inostranstva.

 

Projekt se implementira ispred Udruženja za afrimaciju arhitekture, kulture prostora i vizuelnih umjetnosti Fora. Donatori su: Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u BiH, Agencija lokalne demokratije Mostar iz grantova za mlade projekta Regionalne platforme za učešće i dijalog mladih Balkana, Vijeće mladih Grada Mostara, Bridges Across Borders, ZK Office i Print Grupa.
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team