U Sarajevu predstavljen Alcatel One Touch Idol 3

[ssba]
June 4th, 2015

U poslovnici BH Telecoma u Sarajevo City Centru danas su predstavnici kompanija BH Telecom i Mobis Electronics predstavili novi mobilni uređaj, Alcatel One Touch Idol 3.

 

One Touch Idol 3 je prvi reverzibilni telefon sa jedinstvenom funkcijom koja korisniku omogućava da telefon koristi i kada je okrenut naopako. Zvučnici i mikrofoni nalaze se s obje strane, tako da i razgovore možete voditi neometano kako god da okrenete telefon. Aplikacijama je lako rukovati kao i kod svih ostalih android uređaja.

 

Promocija Alcatel One Touch Idol 3 (7)

 

- Alcatel One Touch Idol 3 fantastično je mobilno iskustvo. Ovaj telefon nudi vrhunske funkcije po vrlo pristupačnoj cijeni. Alcatel je čak osvojio četiri prestižne nagrade na sajmu Mobile World Congress 2015 za One Touch Idol 3, a to dovoljno govori o kakvom se uređaju radi. Zasigurno će korisnici pametnih telefona u Bosni i Hercegovini biti oduševljeni ovim mobilnim iskustvom, istakao je Bojan Jović, predstavnik kompanije Mobis Electronics.

 

Promocija Alcatel One Touch Idol 3 (5)

 

 

Na svjetskom kongresu mobilnih komunikacija u Barseloni, Alcatel One Touch Idol 3 osvojio je čak četiri nagrade, Pick MWC 2015 od strane popularnih Mashable, Android Authority i Android Central stranica, kao i Best of MWC 2015 od Know Your Mobile stranice.

 

Veća verzija ovog mobilnog uređaja ima 5,5-inčni Full HD IPS ekran, 64-bitni Snapdragon 615 čip s osam CPU jezgri, 2 GB RAM-a te 16 ili 32 GB prostora za pohranu podataka. Zadnja kamera je 13-megapikselna s otvorom blende od f2.0, a sa prednje strane je širokokutna kamera s 8-megapikselnim senzorom.

 

Manji model ima 4,7-inčni 720p ekran, Snapdragon 410 čip s četiri CPU jezgre, istu zadnju kameru kao i veći model, ali je prednja kamera dobila 5-megapikselni senzor. Manji telefon ima bateriju kapaciteta 2000 mAh, a veći 2910 mAh.

 

Oba telefona donose Technicolor Color Enhance tehnologiju za bolji prikaz boja te stereo zvučnike s JBL Audio Clari-Fi tehnologijom.

 

I jedan i drugi podržavaju 4G/LTE brzine mobilnog interneta, a posjeduju i čarobnu kombinaciju zvučnika i mikrofona, koji im omogućavaju korištenje u obje orijentacije. Drugim riječima, dinamički mijenjaju funkcionalnost ovisno kako uređaj držite u ruci pa telefonirati možete i naopačke. Za vrijeme reprodukcije multimedije imate frontalno usmjerene stereo zvučnike.

 

Ono što svakako ovaj model izdvaja od konkurencije jeste njegova šira dostupnost. Alcatel One Touch Idol 3 bit će dostupan u svim prodajnim centrima BH Telecoma, sa mogućnošću kupovine na 12 ili 24 rate, uz neki od postojećih postpaid paketa BH Telecoma.

 

Promocija Alcatel One Touch Idol 3 (1) Promocija Alcatel One Touch Idol 3 (3) Promocija Alcatel One Touch Idol 3 (2)
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team