U Sarajevu predstavljena nova Porsche Panamera

[ssba]
November 11th, 2020

Sportsko vozilo za četvoro? Sa očaravajućim premofrmasama i velikim komforom? Sa Porsche tipičnom dinamikom a istovremeno sa visokom efikašnošću? Nemoguće kažu jedni, vrlo smjelo drugi. Nova Porsche Panamera donosi promijenjen izgled i unaprijeđene mogućnosti sportske limuzine.

Bilo da se radi o Panameri, Panameri excutive ili Panameri Sport Turismo, silueta i proporcije su nezamjenjivo Porscheove. Atletkse, oštre, ja jasnim linijama svjetla i jakim mišićima. Dugi međuosovinski radzmak, kratki prijelaz naprijed i nešto duži straga, naglašavaju optičku dinamiku. Snažno oblikovanje boka stvara tipičan Porscheov struk ali i lakoću.

 

 

Oštrije linije dodatno ističu upečatljivu sliku nove Panamere, jer su sve verzije već standardno opremljene do sada opcionim Sport Design prednjim dijelom sa karakterističnim usisnicima za vazduh na prednjoj i bočnoj strani i jednorednim farovima. Također su redizajnirana zadnja svjetla, gdje svetlosna traka neometano prolazi preko poklopca prtljažnika, a sliku dopunjuju tri nove verzije točkova od 20 ili 21 inča.

 

hdrpl

 

Za bezbjedniju i efikasniju vožnju dostupan je čitav niz sistema pomoći, uključujući sistem za zadržavanje saobraćajne trake i prepoznavanje saobraćajnih znakova i Porsche InnoDrive sa automatskim podešavanjem brzine i razdaljine.

 

Vrh ponude je Panamera Turbo S sa četvorolitarskim V8 biturbo motorom od 463 kW (630 KS) i obrtnim momentum od 820 Nm, koji iz mjesta do 100 km/h ubrzava za 3,1 sekundu i postiže maksimalnu brzinu od 315 km/h. U poređenju sa prethodnom verzijom, motor je podvrgnut opsežnom remontu, a kontrolisani prenos snage na put i efikasno kretanje u krivinama obezbjeđuju poboljšani dijelovi platforme, sistem upravljanja i nova generacija pneumatika.

 

Nova panamera (2)

 

Ponuda također uključuje Panameru GTS (353 kW / 480 KS, 620 Nm) i Panameru i Panameru 4 sa 2,9-litarskim V6 biturbo motorom od 243 kW (330 KS) i obrtnim momentom od 450 Nm.

 

U svim verzijama nove Panamere, platforma i kontrolni sistemi usavršeni su u pogledu sportskog i komfornog statusa, jer su Porscheovi inženjeri prilagodili i optimizovali performanse vazdušnog oslanjanja sa tri segmenta PASM (Porsche Active Suspension management) i PDCC Sport aktivnog sistema stabilizacije nagiba za sve modele, Chassis Control Sport, zajedno sa sistemom PTV Plus (Porsche Torkue Vectoring Plus).

 

Mnogo je toga što ovaj model čini avangardnim: nova generacija guma, sistemi asistencije, Porsche InnoDrive, Head-Up display… Na bosanskohercegovačkom tržištu dostupna je od 185.601 KM (Panamera , 2.9, V6, 330 KS).

 

fotografije_FBL
Najčitanije

Access Token is invalid, please get it againFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team