Uskoro prva 4DX™ kino dvorana u zemlji u banjalučkom CineStaru

[ssba]
March 18th, 2019

Građani i građanke Banja Luke i okoline već krajem ovog marta će moći uživati u jedinstvenom kino doživljaju s pet zvjezdica u multipleksu CineStar, koji se otvara u trgovačkom centru Delta Planet, a koji će biti opremljen najsavremenijom tehnologijom, koja gledanje filmova dovodi na potpuno novi nivo.

 

Ovo najmodernije kino u zemlji imat će ukupno šest dvorana, a uz jedinstvenu eXtreme dvoranu veliko interesovanje pobuđuje 4DX™ dvorana, koju CineStar dovodi u Banja Luku zahvaljujući ekskluzivnom ugovoru s CJ 4DPLEX, svjetskim liderom u 4DX™ tehnologiji, prisutnim u 50 zemalja svijeta na čiju se mapu uskoro upisuje i Banja Luka, kao prvi grad u Bosni i Hercegovini, a u regiji je već otvorena u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Novom Sadu. Filmovi svih holivudskih studija bit će prikazivani u 4DX™ dvorani u novom CineStaru 4DX Delta Planet, a jedan od prvih na programu u 4 dimenzije bit će Hellboy, Dumbo, Wonder park, Avangers: Endgame, Pokemon Detective Pikachu, Aladin, Godzilla 2: Kralj zvijeri, kao i mnogi drugi holivudski filmski spektakli.

 

4DX™ dvorana, koja uz pomoć simulatora kretanja prati dešavanja na platnu, te je opremljena sa mnogobrojnim specijalnim efektima, kino iskustvo podiže na potpuno novi nivo u 4 dimenzije.

 

 

Upravo zahvaljujući efektima kao što su – ljuljanje, pokret naprijed i nazad, miris, vibracija naslona i sjedišta, snijeg, mjehurići, vjetar, kišna oluja, svjetlo, magla, kao i mnogim drugim efektima, gledateljima i gledateljicama je omogućeno još realističnije kino iskustvo, jer gledajući film zaista mogu svim čulima doživjeti ono što su do sada mogli samo vidjeti i čuti – strašnu oluju, nježni povjetarac, ali i dim eksplozije ili ugodan miris kafe.

 

Posebnost novog CineStar multipleksa u Banjoj Luci je, osim 4DX™ dvorane, njegova vrhunska tehnološka opremljenost svih dvorana. Naime, ovo kino posljednje generacije bit će opremljeno Barco laserskim projektorima. Najnovija CLP serija laserskih projektora temeljena je na tehnologiji plavog lasera i fosfornog “wheela”, koji u kombinaciji stvaraju puni spektar boja, te superiorni kvalitet slike. Najnovija laserska tehnologija, uz veliku količinu svjetla koju može proizvesti, pruža i veći kontrast slike za razliku od standardnih digitalnih projektora, čime je slika primjetno kvalitetnija i ugodnija ljudskom oku, što posebno dolazi do izražaja kod efektnih 3D projekcija. Dvorane u novom banjalučkom multipleksu opremljene su najsavremenijom digitalnom tehnologijom, a kvalitet doživljaja upotpunjuje i “wall to wall” platna premazana srebrom, te Dolby Digital EX.

 

Novo kino u Delta Planetu, osim što će privući zaljubljenike i zaljubljenice u tehnologiju, bit će ugodan multifunkcionalni prostor u kojem će svaki posjetilac i posjetiteljica, pronaći nesto za sebe. U njemu CineStar na jednom mjestu osim 4DX™ dvorane i ostalih kino dvorana, objedinjuje dizajnerski bar sa bibliotekom i terasom, rođendaonice za djecu i mnoge druge atraktivne sadržaje.

 

U okviru investicijskog ciklusa koji Blitz-CineStar provodi od svog osnivanja 2003. godine do danas, u okviru CineStar Cinemas grupe u Bosni i Hercegovini i regionu, uključujući i najnoviji u Banjoj Luci, otvorena su ukupno 22 multipleksa, sa 138 digitalne dvorane i više od 21.500 sjedišta, što – zajedno sa gotovo 4,5 miliona prodanih ulaznica godišnje – čini CineStar Cinemas najvećim i najuspješnijim kinoprikazivačem regiona.
Najčitanije

Something is wrong.
Instagram token error.
Load MoreFBL | MACCHIATO | MODA | LJEPOTA | LIFESTYLE | ART ATTACK | ZDRAV ŽIVOT | GEEKOLOGIE | COMMUNITY | ADRESAR

MARKETING | KONTAKT | IMPRESSUM

© 2013 - Sva prava zadržana - Fashion, Beauty, Love. Design by White Rabbit team